Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
header
subheader
Tropische korting tijdens Thomas Weekend
afbeelding1

Hij is inmiddels gearriveerd, onze grote vriend Thomas de Stoomlocomotief. Vanaf morgen tot en met zondag 28 mei is er vier dagen lang van alles te doen rondom Thomas en zijn vrienden. Kinderen kunnen op de foto met Thomas of de Dikke Controleur, meezingen met de liedjes uit de Thomas-musical en eindeloos spelen op het grote speelkleed.

Vanwege het verwachte mooie zomerweer zijn er zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur speciale tropentickets te koop aan de kassa voor €14,00 (> 4 jaar) resp. €4,00 (peuters). Deze prijs geldt sowieso alle dagen voor de online-tickets, dus een kaartje van tevoren kopen kan altijd: www.thomasweekend.nl

We hopen je te ontmoeten bij Thomas!

Tentoonstelling ‘Sporen van smaragd’

Op 10 augustus 2017 is het precies 150 jaar geleden dat de eerste trein in Indonesië reed tussen de havenstad Semarang en Tangoeng op Java. Voor het Spoorwegmuseum is dit aanleiding om voor het eerst zijn collectie foto’s, documenten en objecten van de spoorwegen uit de koloniale periode te laten zien.

De tentoonstelling ‘Sporen van Smaragd, per trein door Nederlands-Indië’  belicht dit verhaal vanaf de aanleg van spoorwegen in 1864 tot de onafhankelijkheid in 1949. Enkele personen zoals een spoorwegmedewerker, ingenieur, reizigster, architect en onafhankelijkheidstrijder nemen je mee naar de ‘Sporen van Smaragd’.

Voor de tentoonstelling worden enkele topstukken gerestaureerd, waaronder een model van een Indisch rijtuig uit 1882. Kijk naar het filmpje.

 ‘Sporen van Smaragd’ opent op 7 juli en loopt t/m 10 november 2017.

afbeelding1
Nieuwe directeur a.i. voor Spoorwegmuseum
afbeelding1

Misschien heb je het al in de krant gelezen, directeur Marten Foppen heeft het Spoorwegmuseum verlaten. Inmiddels heeft Nicole Kuppens zijn taken overgenomen. Zij zal minimaal 9 maanden leiding geven aan het Spoorwegmuseum.

We willen haar even kort voorstellen. Nicole Kuppens (1968) studeerde Bedrijfskunde aan Nijenrode en heeft brede ervaring in zowel het bedrijfsleven als in de museale wereld. Zo was zij was onder meer algemeen directeur van communicatiebureau vdBJ/Communicatie Groep in Bloemendaal, hoofd bedrijfsvoering van het Stedelijk Museum Amsterdam en directeur van de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Tegenwoordig werkt Nicole als interim manager.

Juist de combinatie van ervaring in het bedrijfsleven én de culturele sector was voor de Raad van Toezicht de reden om haar te benoemen als interim-directeur.

footer
Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.

© 2017 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden
open