Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
header
Winter Station 23 december 2017 t/m 7 januari 2018
afbeelding1

Op zaterdag 23 december gaan de deuren open voor het traditionele Winter Station. Twee weken lang is het museum in gezellige wintersfeer met iedere dag live-muziek en kinderactiviteiten.

Natuurlijk kan er weer geschaatst worden in het museum. De ijsbaan ligt dit jaar binnen in de hal, iedereen kan eindeloos rondjes schaatsen om een prachtige stoomlocomotief. Deze keer staat de SS 326 in het midden van de ijsbaan, beter bekend als de 'Grote Groene'. Natuurlijk wordt ook de antieke carrousel weer opgebouwd.

LET OP: Vanaf 15.00 uur geldt een speciaal kortingstarief van €10,00! Museumkaarthouders hebben gratis entree.Tijdens Winter Station is het museum open tot 19.00 uur (m.u.v. 23 t/m 26  en 31 december, dan zijn we open tot 17.00 uur). 1 Januari is het museum gesloten. 

Allerhande Kerstfestival

Van 8 t/m 10 december is het Spoorwegmuseum, net zoals vorig jaar, locatie van het Allerhande Kerstfestival. Het Allerhande Kerstfestival is een feestelijk evenement voor jong en oud, dat volledig in het teken staat van eten en drinken. Met oneindig veel inspiratie voor het kerstdiner en de lekkerste recepten, trends, proeverijen, workshops, live kooksessies, entertainment, en ook volop inspiratie op beauty gebied en tafel styling.

Vanwege het Allerhande Kerstfestival is het Spoorwegmuseum van 5 t/m 13 december gesloten voor regulier bezoek. Van 8 t/m 10 december is het museum alleen toegankelijk met een speciaal Allerhande Kerstfestivalticket. Reguliere museumtickets en museumkaarten zijn niet geldig. Wil je naar het Allerhande Kerstfestival, koop dan snel kaarten want het is bijna uitverkocht.

Op 14 december is het Spoorwegmuseum weer open voor bezoekers, vanaf 19 december kan er geschaatst worden!


afbeelding1
Unieke vondst in Andelst

Een opmerkelijke vondst in de tuin van een fruitteler in Andelst. Daar trof het Spoorwegmuseum een oude goederenwagen aan die jarenlang dienst deed als opslagschuurtje. Onderzoek wees uit dat het een goederenwagen betrof die gebouwd is in 1871. Hiermee is het één van de oudste goederenwagens van Nederland.

Het Spoorwegmuseum besloot de goederenwagen te bewaren en haalde het gevaarte naar Utrecht. Hoofd Collecties Peter-Paul de Winter is in zijn nopjes met de aanwinst: “Goederenwagens uit deze periode zijn schaars. Dat we er nu nog eentje hebben gevonden is heel bijzonder. Het is een welkome aanvulling op onze collectie goederenvervoer, zo’n oude wagen hadden we nog niet.“
De wagen stamt uit een serie van tientallen wagens die gebouwd werden in 1871 en 1872. Op termijn zal de wagen gerestaureerd worden en voorzien van een onderstel.

Kijk hier naar het filmpje.

afbeelding1
Streekbierfestival
afbeelding1

Op vrijdag 22 december trapt het Spoorwegmuseum de kerstvakantie af met een gezellig streekbierfestival. Kom langs en proef bieren uit alle streken van de wereld!

Het Spoorwegmuseum is deze avond al helemaal in winterse sferen. Winter Station staat op het punt te beginnen, dus de ijsbaan is open, de carrousel draait en er is sfeerverhogende live-muziek. Een mooier begin van de kerstvakantie kun je niet bedenken!

Voor het Streekbierfestival geldt een aparte kaartverkoop. Kaarten kosten €28,50, dit is inclusief entree Spoorwegmuseum, een biermenuboekje, bierglas en 5 biermuntjes. Museumkaart is niet geldig.

footer
Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.

© 2017 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden
open