Nieuwsbrief Spoorwegmuseum

1 year ago
  • Html
  • Text
Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Extra bijdrage BankGiro Loterij voor Spoorwegmuseum

Beleef het leukste reisje van Nederland... in het Spoorwegmuseum! Voor dit feestelijke evenement heeft het Spoorwegmuseum een extra bijdrage van €600.000 gekregen van de BankGiro Loterij. Dit werd afgelopen dinsdag bekend gemaakt op het Goed Geld Gala.
Het ‘Leukste reisje van Nederland’ is een speciaal festival van twee weken vol kunst, cultuur, vermaak, lezingen en verrassingen. Het festival is gepland voor de laatste twee weken van juni. De extra bijdrage is voor 2 jaar en komt bovenop de jaarlijkse bijdrage van €300.000. Daarnaast krijgt het museum een bedrag van €337.496 van de deelnemers aan de BankGiro Loterij die ervoor gekozen hebben direct voor het Spoorwegmuseum mee te spelen.
Directeur Nicole Kuppens (rechts op de foto, naast Marketeer Marleen Schlichting): “Het team van het Spoorwegmuseum is heel blij met de mogelijkheden die de BankGiro Loterij ons biedt. We staan te popelen om een fantastisch evenement neer te zetten en daarmee cultuur voor een breder publiek toegankelijk te maken.”
Meer informatie over het evenement volgt later.

Experiment Event

Op zoek naar een leuk uitje in de voorjaarsvakantie? Kinderen kunnen op 24 en 25 februari zelf even wetenschapper zijn op het Experiment Event in het Spoorwegmuseum.
Kinderen kunnen samen met leden van De Jonge Akademie bijvoorbeeld lichtmeters bouwen en uitproberen op sterren, met een echoapparaat hun tong zien bewegen, hersenscans maken en speciale geheugentests doen. Ze kunnen ook uitproberen hoe een treinconducteur een vertraging het beste kan uitleggen. De Jonge Akademie en het Spoorwegmuseum presenteren een weekend lang deze experimenten, en nog veel meer andere wetenschappelijke dingen om te doen en te bekijken.
Na afloop krijgen kinderen een cadeau om thuis of in de trein zelf experimenten te doen. Kom vooral even langs om mee te experimenteren!

Stemmen voor publieksprijs

We gaan er vanuit dat je als ontvanger van onze nieuwsbrief het Spoorwegmuseum een warm hart toedraagt. Daarom vragen we jouw hulp. De Persgroep organiseert dit jaar de verkiezing van de publieksprijs 'Beste Uitje van Nederland 2018'. En natuurlijk willen we dat graag winnen. Help ons en breng je stem uit!
Iedereen kan stemmen via de website, als je deze link volgt dan kom je direct op de stempagina van het Spoorwegmuseum. Iedereen die stemt maakt kans op een mooie prijs, je kunt met je gezin vijf dagjes uit naar keuze winnen.
Stemmen kan nog tot 18 maart. Per provincie wint de genomineerde met de meeste stemmen en er is ook een landelijke winnaar met de meeste stemmen. Op 28 maart 2018 worden de winnaars bekend gemaakt.

Modeltrein Expo On traXS!

Van 9 t/m 11 maart 2018 viert het Spoorwegmuseum een feestje! Voor de 10de keer zijn de mooiste
modelspoorbanen te zien tijdens de Modeltrein Expo On traXS!

Het is fascinerend om te zien hoe goed bouwers de werkelijkheid in miniatuur weten te benaderen. Er is veel
variatie in modelbanen, sommige zijn niet groter dan een koffer of een wijnkistje, andere zijn meer dan 10
meter lang. De bouwers zijn zelf aanwezig om de modeltreinen te laten rijden en uitleg te geven over hun projecten. Op het kinderplein kunnen kinderen naar hartelust bouwen en spelen.
Op zondag 11 maart om 15 uur wordt de Modeltrein Expo On traXS! Award uitgereikt, de publieksprijs voor de mooiste modelbaan. Kinderen kunnen stemmen voor de Kids Award. Online tickets zijn te koop met een euro korting. Nieuw is het passe-partout, voor 25,00 kun je alle drie de dagen genieten van de Modeltrein Expo.

De Arend is weer klaar om te rijden

Het pronkstuk van het museum, de Arend, heeft met succes een ketelkeuring ondergaan. De locomotief is dus
weer klaar om te rijden. De eerste keer dat de oude dame naar buiten gaat is op 17 en 18 maart tijdens de
de Europese stoomdagen die in het kader van het Jaar van het Cultureel Erfgoed worden georganiseerd. In
heel Europa besteden musea aandacht aan verschillende vormen van tractie.
De Plusdag van dinsdag 20 maart staat in dat kader ook in het teken van stoom. Iedere derde dinsdag van de maand is er tijdens een speciale Plusdag een uitgebreid programma met een (gratis) rondleiding en presentaties. Op 20 maart zal een van de EduTRAINers van het museum uitleg geven bij een van de stoomlocomotieven van het museum. Kijk hier voor de programmering van de Plusdagen in 2018.

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2017 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Share this newsletter on

Related newsletters

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019