Ouder en kind gym Verzetsbuurt
Op donderdagen van 8 maart t/m 26 april wordt er ouder en kind gym gegeven in het Knooppunt in Hoogeveen. De eerste les is gestart met een zeer gezellig beweegfeest in samenwerking met het JOGG-team van Jongeren op gezond gewicht. Wekelijks doen er ongeveer 10 kinderen samen met hun ouders mee aan de lessen die verzorgd worden door de sportfunctionaris. Bent u ook geïnteresseerd? Kom gerust mee doen!
Zeer geslaagd waterpolotoernooi
EBS De Fontein en PCBS De Weidebloem winnen het eerste Hoogeveense waterpolotoernooi voor basisscholen. Het toernooi vond plaats op zaterdag 24 maart en is georganiseerd door ZPC Hoogeveen en Sportief Hoogeveen. In totaal deden er zes teams van vijf Hoogeveense basisscholen mee.

De organisatie van het toernooi kan terugkijken op een zeer geslaagde middag. ZPC Hoogeveen sluit dan ook niet uit dat het scholentoernooi waterpolo in 2019 op de activiteitenkalender terugkeert en hoopt dan meer basisscholen en deelnemers te mogen verwelkomen.
De eerste CityTrainers van Hoogeveen worden opgeleid
Het wordt al een hechte groep met allemaal een heel verschillende achtergrond en motivatie om deel te nemen. Vol energie en enthousiasme ontmoeten ze elkaar wekelijks. ‘Het is fantastisch om met deze groep aan de slag te zijn, iedere week hebben we bijna tijd te kort en willen we nog wel veel meer doen’ aldus Frank Schuurman, sportfunctionaris bij Sportief Hoogeveen. Samen met Alinda Potze, jongerenwerker bij SWW, verzorgen zij de cursus.

Op dit moment hebben ze het eerste gedeelte van de cursus bijna afgerond. Binnenkort gaan de cursisten starten met de praktijkstages waar ze zich verder kunnen ontwikkelen bij verschillende sport- cultuur en welzijnsorganisaties.
Op de hoogte blijven? Volg CityTrainers Hoogeveen op Facebook.
Actiefjonghoogeveen.nl is dé verzamelplaats voor activiteiten
De website is al langer in gebruik en achter de schermen is hard gewerkt aan verbeteringen door de input van jongeren, ouders en organisaties. De komende tijd ga je de website steeds vaker tegenkomen. Vooral wanneer je opzoek bent naar activiteiten op het gebied van sport, cultuur, natuur en creativiteit in Hoogeveen.

Hoogeveen is de gemeente van kansen voor jongeren. Kinderen, jongeren én ouders vinden op www.actiefjonghoogeveen.nl activiteiten die na schooltijd te doen zijn. Natuurlijk kunnen ook activiteitenaanbieders activiteiten plaatsen en promoten via de website.

Naast het zoeken per thema kan iedereen ook kijken wat er specifiek in de eigen omgeving of per leeftijd wordt aangeboden. Een mooie kans om eens te zoeken en een nieuwe sport, natuuractiviteit of muziekinstrument te ontdekken. In Jong Hoogeveen is altijd wat te doen.

Ga naar de website
Beweegochtend voor 60-plussers
Woensdagochtend 25 april vindt er een beweegochtend plaats speciaal voor alle mensen van 60 jaar en ouder uit de Gemeente Hoogeveen. De beweegochtend vindt plaats op de sportvelden van het Bentinckspark van 9.30-12.15 uur en wordt georganiseerd door de sportfunctionaris van de gemeente
Hoogeveen in samenwerking met onder andere voetbalvereniging HZVV en de Hoogeveense Hockeyclub.

Deelnemers maken deze ochtend kennis met drie verschillende sport- en beweegactiviteiten speciaal voor de 60 plusser. 60+ voetbal, fithockey en sportief wandelen.

Deelname aan de beweegochtend is gratis. Aansluitend kan er gebruik gemaakt worden van een gezonde lunch. Kosten hiervoor zijn €5,- p.p. Aanmelden kan tot woensdag 18 april bij sportfunctionaris Stefan Freriks via s.freriks@dewoldenhoogeveen.nl of telefonisch 0528-291482.
Bij de aanmelding graag aangeven of u gebruik wilt maken van de lunch.
Tennisproject
322 kinderen van 7 scholen uit Hoogeveen hebben deelgenomen aan het tennisproject. De scholen krijgen drie weken lang een tennispakket op school en de afsluitende les is gegeven door de sportfunctionaris op de tennisbaan van TC de Weide. De deelnemende scholen zijn: De Weidebloem, de Regenboog, het Kofschip, Montessorischool, Juliana van Stolberg, het Palet en Villa Kakelbont.
Postadres
Postbus 20.000
7900 PA Hoogeveen



Volg ons

 
Telefoon
14 0528

E-mail
sport@hoogeveen.nl
Verstuurd naar: newsletter@newslettercollector.com

Uitschrijven

Gemeente Hoogeveen, Raadhuisplein 24, 7901BW Hoogeveen, Drenthe, Netherlands
</