Nieuwsbrief

22 januari 2020

 
 

Uitgelicht

max-meldpunt

Max Meldpunt: Harde handel in hoortoestellen

Max Meldpunt besteedde, met o.a. informatie van Hoormij.NVVS, aandacht aan de handel in hoortoestellen tijdens de uitzending van 17 januari 2020 bij NPO2. Vervolgens zetten zij op een rij welke soort gehoorapparaten er zijn en hoe het werkt met de vergoeding van de zorgverzekering. Hoe kan het dat er veel mensen rondlopen met een te duur toestel? 

Lees verder
 

Hoortoestel nodig? Zo koop je de juiste!

Het aanschaffen van een hoortoestel is niet makkelijk. Je moet nadenken over vergoedingen, prijsverschillen, een hoortest afleggen en één of meer apparaten testen. De redactie van Max Meldpunt zet, met behulp van onze informatie en eigen onderzoek, op een rij welke stappen je moet nemen om te zorgen dat je een gehoorapparaat krijgt dat bij je past.

Lees de tips die Max Meldpunt op een rij zette

Webshop: CleanCare Set

Deze CleanCare IHO set is ontwikkeld voor hoortoestellen die in het oor geplaatst worden. Deze reinigings box bevat de volgende artikelen: Drycare droogbox, Smartclean Wipe (35 reinigingsdoekjes), Smartcare verzorgingscreme (7ml), Opbergtas. Leden van Hoormij.NVVS ontvangen 5% korting.

Ik bestel de CleanCare set
clean-care-iho-set
 

Week van het Oorsuizen

 

Informatiebijeenkomsten over tinnitus

 

oorsuizen

Van 4 tot en met 10 februari 2020 organiseert Hoormij.NVVS voor de 6e keer de Week van het Oorsuizen. Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Goede voorlichting en preventie zijn meer dan ooit nodig. Tijdens deze week luiden we opnieuw de noodklok. Ook zetten wij ons in om mensen te informeren over de ontwikkelingen, de mogelijkheden op het gebied van behandeling en het aanbod aan hulpverlening. Ontdek welke activiteiten er zijn:

Bijeenkomsten over tinnitus
 

 

NPO maakt reclameblokken toegankelijk

KNO-arts verleent zorg, audicien is verkoper

Hoormij.NVVS is blij dat NPO mensen met een auditieve beperking serieus neemt. Momenteel wordt ruim 99% van het totale Nederlandstalige aanbod op NPO 1, 2 en 3 voorzien van ondertiteling. De wettelijke verplichting daarvoor is 95%. Kanttekening hierbij is dat dit helaas wat minder zegt over de kwaliteit. De meningen zijn hier nog wel over verdeeld. Sinds kort is er ook ondertiteling beschikbaar bij reclameblokken van STER. Dit is weer een stap in de goede richting.

Meer informatie

Het komt steeds vaker voor dat mensen een hoortoestel in de buitencategorie aanschaffen. Je mag kiezen wat je wilt, maar het is jammer als je vele euro’s betaalt voor een hoortoestel terwijl je het ook vergoed kunt krijgen. Hoe komt dit? Als je bij een KNO-arts komt dan valt dit onder het kopje zorg. Maar een audicien is een commercieel bedrijf. Er is niets mis met verkopen, maar het is wel belangrijk om je dit te realiseren. Wil Verschoor, directeur van Hoormij.NVVS, schreef er een column over.

Meer informatie
 

Stappenplan - Aftrek zorgkosten over 2019

Een beperking of ziekte levert vrijwel altijd een stapeling van kosten op. Je betaalt bij voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kun je terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Maak gebruik van de aftrek van zorgkosten. In dit artikel vind je een kort stappenplan voor deze aftrek. Meer weten? Kijk dan op Meerkosten.nl

Naar het stappenplan
 
iederin
 

 

Register gecertificeerde therapeuten 
- evenwicht en duizeligheid -


kenniscentrum-duizeligheid

"Angst en onzekerheid zijn grote gevolgen van duizeligheidsproblematiek. Patiënten het vertrouwen geven dat het na de behandeling écht beter wordt, is een belangrijk onderdeel van mijn werk”, aldus Kimberly Smits. “Dat vertrouwen moet je winnen." Kimberly is fysiotherapeut en behandelt mensen met onder meer BPPD, Ménière, neuritis vestibularis, PPPD en duizeligheid vanuit de nek. Het Apeldoorns Duizeligheidscentrum heeft een register met gecertificeerde therapeuten.

Vind een specialist in de buurt
 

Uit de media

 

Ondernemer Jari Hazelebach: 'Handicap van ouders inspireert me'

Jari Hazelebach is het kind van twee dove ouders. De missie van de 24-jarige Rotterdammer: doven en slechthorenden volledig mee laten doen met groepsgesprekken. Met zijn techbedrijf SpeakSee schopte hij het tot de Forbes 30 under 30 lijst en de Sprout 25 Onder 25 lijst. 'Mijn generatie wil problemen oplossen.'

Lees verder: Opinieblad Forum
 

jari-hazelbach-forum

 

 

OPCI Symposium, 25 april 2020, in Nijkerk 'Mijn CI hoort voor én bij mij'

OPCI bestaat vijftien jaar. Dat vieren ze tijdens het OPCI Symposium met een bijzonder programma: vijf sprekers, die allemaal hun licht laten schijnen op het thema: “Mijn CI hoort voor én bij mij”, met dit jaar voor het eerst een speciaal programma voor kinderen. 

Meer informatie

Amsterdam Museum organiseert rondleidingen met schrijftolk

Ben je slechthorend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Op zondag 9 februari, 10 mei, 9 augustus en 8 november 2020 organiseert het Amsterdam Museum voor slechthorende en dove bezoekers een rondleiding met schrijftolk. 

Meer informatie
 

Belastingaftrek hoortoestel

 

Met een positief advies van het audiologisch centrum kun je bij jouw zorgverzekeraar de kosten van je hoortoestel (soms) vergoed krijgen. Soms wil een werkgever ook meebetalen, zeker als het duurdere toestel toegevoegde waarde heeft voor jouw werk. Bij de belastingdienst zijn extra kosten voor een hoortoestel in bepaalde gevallen aftrekbaar. Bekijk of dit ook voor jou geldt.

Meer informatie

belastingdienst

 

Boijmans bij de buren - Kunsthal en Rotterdam Museum
Rondleidingen voor slechthorende bezoekers

 
 

boijmans-bij-de-buren

Bij diverse Boijmans bij de Buren-tentoonstellingen zijn rondleidingen in de Nederlandse Gebarentaal. Tijdens deze interactieve rondleidingen bekijk je kunstwerken in het museum onder begeleiding van een museumdocent.
Je kunt terecht bij de Kunsthal voor de tentoonstelling "Meesterlijk" en bij Museum Rotterdam voor "Ateliergeheimen van Rotterdam". 

Kunsthal
Museum Rotterdam
 

 
vrijwilliger

Vacatures

Vrijwilligers van Stichting Hoormij/NVVS zijn van onschatbare waarde en dat is niet voor niets: de ervaringskennis en betrokkenheid die zij meedragen, geeft de meerwaarde aan alles dat onze organisatie biedt. We zijn constant op zoek naar mensen die zich vrijwillig willen inzetten voor mensen met een gehooraandoening. 

 

Kijk op www.stichtinghoormij.nl voor meer informatie, bijeenkomsten en aandoeningen. Nóg meer nieuws? Word lid en ontvang vier keer per jaar het Hoormij magazine met achtergronden en interviews.

 

Interessante websites

 
ervaringrijknl
hoorwijzer-2