2019-logo-hoormij
 

Nieuwsbrief

23 januari 2019

 

Uitgelicht

beeldmerk-tinnitus

Stichting Hoormij organiseert Week van het Oorsuizen 2019

Stel je eens voor. Vierentwintig uur per dag herrie in je hoofd. Wat als je altijd een ruis, piep, brom, fluit, suis of een ander geluid hoort? Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken. Het aantal stijgt, vooral onder jongeren. Goede voorlichting en preventie zijn meer dan ooit nodig. Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen.

Lees verder
 

Sprekers werpen licht op oorsuizen tijdens Tinnitus Symposium

Mensen met beginnende tinnitus of oorsuizen hebben veel vragen, maar vooral ook zorgen. Wat is het? Hoe kom ik eraan? En vooral hoe kom ik er vanaf? Tijdens het Tinnitus Symposium op zaterdag 9 februari 2019 in Rotterdam informeren Nederlandse onderzoekers en behandelaren van tinnitus de bezoekers over de stand van zaken op gebied van onderzoek, ontwikkelingen en behandeling. Denk aan mogelijke oorzaken van tinnitus, de effectiviteit van behandelingen en actueel wetenschappelijk onderzoek. Bekijk hier welke sprekers er zijn en wat je kunt verwachten én meld je aan!

Lees verder
 
 
 

Actueel

 

Zorgkosten aftrekken over 2018

iederin

Belastingaangifte loont. Een handicap of ziekte levert vrijwel altijd extra kosten op. Voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Helaas krijg je niet al deze kosten vergoed. Betaal je zelf mee? Dan kun je een deel van die kosten terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. In dit artikel vind je een kort stappenplan.

Lees verder
 

 

Activiteiten tijdens Week van het Oorsuizen

Van 4 tot en met 9 februari 2019 organiseert Stichting Hoormij voor de 5e keer de Week van het Oorsuizen. Er is met name aandacht voor de verschillende fases van acceptatie van tinnitus. Stichting Hoormij zet zich in om mensen te helpen door ze te wijzen op het aanbod aan hulpverlening en middels voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Er vinden verschillende activiteiten plaats tijdens deze week. Zo zijn er diverse informatiebijeenkomsten en is er een Tinnitus Symposium in Rotterdam.

Lees verder

Nijntje Museum organiseert rondleidingen in gebaren

Ontdek het nijntje museum in gebaren tijdens de familierondleidingen in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Speciaal gericht op slechthorende en dove peuters en kleuters en hun ouders of begeleiders. De rondleiding wordt gegeven door een dove gids en ondersteund door een stemtolk. Kinderen maken spelenderwijs kennis met de wereld van nijntje en haar vriendjes, terwijl ouders/begeleiders de kunstenaar Dick Bruna ontdekken. Eens per maand kan je mee met een familierondleiding in

Lees verder
 

Tinnitus hoort bij mijn leven

“In Nederland heeft een op de tien mensen een vorm van tinnitus, oftewel oorsuizen. Dat kan heel lichtelijk zijn: een minimale zachte ruis die nauwelijks opvalt. Of tijdelijk: na een avond stappen nog twee dagen een piep. Die trekt weer weg, dat is overigens meestal het geval, maar het kan ook zijn dat het langer en zelfs definitief aanhoudt.”

Lees verder
joost-verbraak-klein-iza
 

Voorlezen in gebarentaal bij de bibliotheek in Rotterdam

Slechthorend of doof en naar de musical 'All Stars'?

Iedere derde woensdag van de maand zijn alle ouders en kinderen (horend, slechthorend of doof) van harte welkom om samen te genieten van een mooi verhaal. Tijdens dit voorleeshalfuurtje wordt het verhaal ook verteld in gebarentaal. Zo kunnen horende, slechthorende en dove kinderen samen genieten van een mooi verhaal en maakt de Bibliotheek Rotterdam voorlezen toegankelijk voor iedereen.

Lees verder

All Stars de musical is een absolute must-see voor man en vrouw, jong en oud, aanvaller of verdediger. Een musical-comedy over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen. Theater aan de Parade in ’s Hertogenbosch stelt 19 kaarten beschikbaar voor slechthorende en dove mensen. Er zijn twee NGT-tolken en een schrijftolk aanwezig.

Lees meer
 

Mijn man heeft een cochleair implantaat

dsc00046a

Tien jaar geleden kreeg Ting-Chiao (kortweg TC), de man van Yvonne Chu, zijn Cochleair Implantaat (CI). In de twintig jaar daarvoor ging zijn gehoor steeds verder achteruit tot hij uiteindelijk aan beide oren vrijwel doof was. “Je gaat samen het traject door. Ook als partner loop je tegen van alles aan.”

Lees verder
 

 
 
 
vrijwilliger
 
 

Kijk op www.stichtinghoormij.nl voor meer berichten. Nóg meer nieuws? Word lid en ontvang vier keer per jaar het Hoormij magazine met achtergronden en interviews.

 

Interessante websites

 
ervaringrijknl
hoorwijzer-2