2019-logo-hoormij
 

Nieuwsbrief

26 juni 2019

 
 

Uitgelicht

banner-hoormij-covers

Waarom je Hoormij Magazine wilt ontvangen...

Wat levert het je op? Je vindt (h)erkenning en tips in de ervaringsverhalen van mensen met tinnitus, een gehooraandoening of evenwichtsprobleem. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en behandeling. En je vindt alle bijeenkomsten bij jou in de buurt. Als lid ontvang je Hoormij Magazine 4 keer per jaar in de brievenbus! Lidmaatschap kost € 32,50. Bovendien kunnen wij met deze bijdrage de positie van onze achterban blijven verbeteren.

Ik wil Hoormij Magazine ontvangen!
 

Uitkomsten 12e Internationale Tinnitus Research Conferentie Taipei

Van 17 tot en met 19 mei 2019 vond de 12e 'Internationale Tinnitus Research Conference' plaats in Taipei (Taiwan). Met als thema: 'Een Renaissance: nieuwe concepten in tinnitus'. Loes Schenk-Sandbergen, lid van de commissie tinnitus en hyperacusis van Stichting Hoormij, was erbij om zich te laten informeren over de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek en behandeling van tinnitus. Ook wel oorsuizen genoemd. Zij vertaalde een aantal presentaties in het Nederlands en vatte de belangrijkste resultaten samen. Er was grote belangstelling voor het congres met 440 deelnemers en 244 presentaties uit respectievelijk 32 en 23 landen.

Lees verder

Webshop

Binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Dan zijn deze 'vliegdoppen' misschien wat voor jou? Deze oorpluggen zijn uitgerust met een drukcompensatie-systeem. Een speciaal filter zorgt voor een reguliere luchttoevoer en een continue drukcompensatie. De pluggen zijn met name geschikt voor vliegreizen, maar ook voor treinreizen en verblijf op grote hoogtes.

Naar de webshop
 
oordoppen-vliegen
 

Actueel

 

Deelnemers gezocht groot onderzoek DFNA9

oproep-dfna-9-groot-onderzoek

In samenwerking met prof. dr. Vincent Van Rompaey in Antwerpen roept de stichting 'De Negende Van' mensen op die mee willen doen aan een meerjarig onderzoek naar de mate van gehoorverlies en evenwichtsfunctie bij DFNA9 (mutatie in het COCH-gen). De studie vindt plaats in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen - Universiteit Antwerpen en het Jessa Ziekenhuis te Hasselt. Doel van de studie om het natuurlijke verloop van DFNA9 in kaart te brengen.

Lees verder
 

 

Advertentie

 

Caroline draagt met veel plezier de RONDO 2

“Het is zo makkelijk. Ik hoef geen batterij of accu te vervangen. Ik leg het ’s nachts op de oplader en de volgende dag kan ik het de hele dag en avond probleemloos dragen. Ik voel niets op mijn hoofd."

 

Lees meer over Caroline met haar RONDO 2

 
afbeelding-12-06
 

Eerste Minister van Gehandicaptenzaken

Rick Brink, lokale politicus, is op 17 juni 2019 verkozen tot de eerste ‘minister van Gehandicaptenzaken’ van Nederland. Hij krijgt deze titel in een tv-show van omroep KRO-NCRV en mag nu een jaar lang namens deze omroep in Den Haag lobbyen voor Nederlanders met een handicap. 

Lees verder

Campagne tegen gehoorschade

I Love My Ears start op 24 juni 2019 de campagne 'Plug in, Party on Movement'. De boodschap is om oordoppen met muziekfilter in te doen bij muziekactiviteiten en ze vervolgens ook in te houden. De campagne is i.s.m. VeiligheidNL en VNPF en andere partners uitgerold. 

Lees verder
 

Rustiger leven zonder oorontstekingen dankzij BCD

Willeke van de Ree (56) heeft sinds 2017 een Baha 5 power. “Ik ben rechts heel erg slechthorend, links heb ik een verlies van 40% en cholesteatoom. Dat is de meest agressieve en moeilijk te behandelen vorm van chronische otitis, ook wel chronische middenoorontsteking genoemd. Ik draag nu ruim een jaar een Baha 5 power, na achttien jaar hoortoestellen. Die gebruik ik in lastige luistersituaties nog als aanvulling. Ik heb voor een BCD gekozen, omdat ik erg vaak oorontsteking had aan mijn linkeroor. Dat is niet meer voorgekomen sinds ik het implantaat heb."

Lees verder
willeke-van-de-ree
 

Ondersteun de petitie evenwichtsaandoeningen

Radioprogramma 'Hoor jij wat ik hoor?'

De Belgische Tania Stadsbader, van House4Balance, vraagt je handtekening voor het tekenen van haar petitie met als ultieme doel: slimmere artsen en betere patiëntenzorg voor mensen met evenwichtsproblematiek. Uit onderzoek blijkt dat 74%-81% van de mensen met evenwichtsklachten een verkeerde diagnose krijgt. Het gaat dus om het stellen van een meer accurate diagnose en een daarbij passend behandeltraject. 

Ik teken de petitie

Elke zondagavond in juni is er een uitzending van het radioprogramma 'Hoor jij wat ik hoor?'. De eerste uitzending vond plaats op 2 juni 2019 en staat in het teken praten met gebaren. Paula Hijne vertelt over de meerwaarde van praten met gebaren en over de oefengroep in Zeewolde. De uitzending wordt op de overige zondagen in juni herhaald of is te beluisteren via 'uitzending gemist'.

Lees meer
 

Plotsdoof? Zes tips van iemand die het overkwam

20190326-hoormij-b-meuwissen-j9a6450-staand

‘We weten niet half hoe we kijken en voelen met onze oren.’ Een uitspraak van de, inmiddels overleden, acteur en zanger Jeroen Willems, die ik zo mooi vond dat het me altijd is bijgebleven. Nu pas besef ik dat je je echt niet realiseert wat geluid met je doet, totdat het uit je leven verdwijnt. Zachte klanken, mooie muziek, stemmen. Je oren geven zintuigelijke voeding en richting zonder dat je je daarvan bewust bent. Het gemis ervan vind ik ontwrichtend. Mijn geluid is niet helemaal weg, maar wat nu binnenkomt, is hard en ongefilterd. Het heeft enorme impact op alle facetten van mijn leven.”

Zes tips
 

 

Vacatures

vrijwilliger
 

Kijk op www.stichtinghoormij.nl voor meer informatie, bijeenkomsten en aandoeningen. Nóg meer nieuws? Word lid en ontvang vier keer per jaar het Hoormij magazine met achtergronden en interviews.

 

Interessante websites

 
ervaringrijknl
hoorwijzer-2