2019-logo-hoormij
 

- advertentie -

 
landscape-banner-e-nieuwsbrief-ab-600-x-78px-2
 

Nieuwsbrief

29 mei 2019

 
 

Uitgelicht

01-hoormij-0219-cover-lr

Het nieuwe Hoormij Magazine is er!

En dit is waarom je 'm wilt lezen...
Het nieuwe Hoormij Magazine ligt vanaf 24 mei 2019 weer op de mat bij leden van Stichting Hoormij/NVVS. Met op de cover Barbara Meuwissen. Haar leven was vol en intens tot ze begin 2018 ineens wakker wordt met ernstig gehoorverlies. De diagnose? Plotselinge doofheid. Ze vertelt over haar zoektocht naar herstel, de dagelijkse strijd en de weg naar acceptatie. Een interview dat je doet beseffen wat geluid met je doet totdat het uit je leven verdwijnt. Waarom je Hoormij Magazine nog meer wilt lezen?

Klik hier
 

Het magazine ontvangen? Word lid!

Stichting Hoormij/NVVS zet zich in om kennis te bundelen en brengt ervaringsdeskundigen samen. Doel: betere en snellere diagnostiek en behandeling, en lotgenotencontact voor mensen met deze gehooraandoeningen. Met jouw steun kunnen wij een verschil maken. Als lid ontvang je Hoormij Magazine vier keer per jaar in de brievenbus! We versturen geen losse nummers. Lidmaatschap kost € 32,50.

Ik word lid

Webshopaanbieding

Even iemand bellen is misschien niet zo vanzelfsprekend als je te maken hebt met een gehooraandoening. Het signaal dat uit een gewone telefoon komt is vaak niet luid genoeg en dat kan problemen opleveren in de communicatie. Er zijn diverse manieren om toch te kunnen telefoneren als je slechthorend bent. HearingCare en Stichting Hoormij/NVVS bieden je als lid 10% korting op de FreeTEL eco.

 
freetel-eco
 

Actueel

 

Naar een nieuwe naam voor de commissie Ménière: Duizeligheid en Evenwicht

verandering2

De laatste tien jaar is in de medische wereld meer aandacht voor evenwichtsaandoeningen. Er zijn inmiddels 22 'duizeligheidspoliklinieken' in Nederland. En is er internationale erkenning voor nieuwe diagnoses. Redenen waarom de commissie Ménière van Stichting Hoormij/NVVS het voornemen heeft om de naam van de commissie te veranderen en zo beter herkenbaar te zijn voor een groeiende doelgroep.

Lees verder
 
 
 

 

Toegankelijke voorstelling

Romana Vrede, Club Gewalt en Huub Laurens maakten een levend kunstwerk over en met Charlie Stevens, de zwakbegaafde, ernstig autistische zoon van actrice en theatermaker Romana Vrede. Nu 13, fysiek 17 en mentaal 2, is Charlie niet schattig meer. Ze vertelt in haar voorstelling over de grillige, beproefde liefde voor haar zoon en voor de plaats die ze voor hem bevecht in onze samenleving. "Who's afraid of Charlie Stevens?" is te zien in Theater aan het Spui in Den Haag. Bij de voorstelling op vrijdag 7 juni 2019 is een tolk aanwezig voor slechthorende en dove mensen en een schrijftolk in het kader van HNT Onbeperkt.

Lees verder

Slecht horen én zien

"Als je slecht gaat horen én zien, dan heeft dat grote gevolgen voor je leven", vertelt Charlotte van de Molengraft, voorzitter van Oogvereniging OOR & OOG. Dit is een specifieke ledengroep, die zich inzet voor mensen die slecht horen én zien. "Mensen beseffen vaak niet dat je de problemen van zo'n dubbele beperking niet bij elkaar kunt optellen. Punt is dat je niet meer kunt compenseren met je oren en je ogen. De gebruikelijke strategieën voor bijvoorbeeld alleen een hoorbeperking werken niet meer. Je moet dus andere hulpmiddelen en manieren vinden om hiermee om te gaan. Daarom is zo'n dubbele beperking extra moeilijk." 

Lees verder
 

Deelnemers gezocht voor onderzoek evenwichtsstoornissen

In het Academisch Ziekenhuis in Maastricht vindt onderzoek plaats naar evenwichtsproblemen. De onderzoekers willen de klachten van mensen met een evenwichtsaandoening beter in kaart brengen. Daarvoor hebben zij een app voor de smartphone ontwikkeld, dat als een soort dagboek werkt. Met de verwachting om uiteindelijk een betere diagnose en behandeling te kunnen bieden. De onderzoekers zijn op zoek naar patiënten met evenwichtsklachten die deze app willen gebruiken.

Lees verder
app-evenwichtsproblemen
 

Artikel Tinnitus Symposium in De Audiciens

Opheffen Ménière forum

Vakblad De Audiciens doet in haar Mei-nummer van 2019 uitgebreid verslag van het, door Stichting Hoormij, georganiseerde Tinnitus Symposium. Tinnitus is een vaak voorkomend fenomeen dat lang niet altijd tot grote problemen leidt. Het is voor iedereen uniek. Het beste advies lijkt om je niet te concentreren op het geluid maar om te leren hoe je er op een goede manier mee om kunt gaan. Maar welke onderzoeken zijn er, welke behandeling biedt perspectief - of juist niet? Er was veel kennis te halen, ook voor audiciens.

Lees verder

De commissie Ménière van Stichting Hoormij/NVVS biedt alle teleurgestelde NVVS Ménière Forum bezoekers excuses aan voor het plotseling sluiten van het Forum. De privacy van de bezoekers staat bij ons hoog in het vaandel en die konden we niet langer meer waarborgen. Ook waren er diverse andere redenen om het Forum te stoppen. Denk aan infiltraties vanuit niet-oprechte mailadressen én technische problemen. Ook het aantal actieve gebruikers was te laag en er verschenen nauwelijks nieuwe berichten.

Lees meer
 

Gebarentaal als tiende taal in gratis Rijksmuseum-app

rijksmuseum-amsterdam-app

Het Rijksmuseum lanceert als eerste museum een videotour in Nederlandse Gebarentaal. Deze digitale rondleiding is gemaakt in samenwerking met Roos en Martine Wattel van Wat Telt! en Max Vonk. De tour leidt langs twintig kunstwerken en bevat weetjes, filmpjes en animaties die tussen het kijken door extra informatie geven. De tour is als tiende taal toegevoegd aan de Rijksmuseum-app.

Lees verder
 

 

Vacatures

vrijwilliger
 

Kijk op www.stichtinghoormij.nl voor meer informatie, bijeenkomsten en aandoeningen. Nóg meer nieuws? Word lid en ontvang vier keer per jaar het Hoormij magazine met achtergronden en interviews.

 

Interessante websites

 
ervaringrijknl
hoorwijzer-2