Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Ten Boer
 
 
10 februari 2023
 
 
Gemeente helpt woningbezitters Ten Post om te verduurzamen
 
Gemeente helpt woningbezitters Ten Post om te verduurzamen
 
De gemeente wil 204 woningbezitters in Ten Post helpen om hun woningen te verduurzamen. Het gaat om woningen die buiten de sloop- en nieuwbouwregeling vallen. Daarvoor is een bedrag van 5,8 miljoen euro beschikbaar. Woningbezitters die in aanmerking komen, kunnen maximaal 28.000 euro subsidie krijgen.

Wethouder Inge Jongman (Versterking en Herstel): “De inwoners van Ten Post hebben lang moeten wachten op deze regeling en dat wordt nu beloond. Ze willen graag verduurzamen dus we wachten niet langer en helpen ze. Mocht de regeling een succes worden dan kan Ten Post een voorbeeld zijn voor meer dorpen in onze regio.” Lees meer in het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
 
 
Even voorstellen: Harold van Emst gebiedsregisseur Ten Boer
 
Even voorstellen: Harold van Emst gebiedsregisseur Ten Boer
 
Ten Boer heeft een nieuwe gebiedsregisseur: Harold van Emst. Hij is verantwoordelijk voor de versterkingsopgave in het gebied op adresniveau. Ook stuur Harold projecten aan in het kader van het Nationaal Programma Groningen (NPG) in het gebied. Naast Ten Boer heeft hij sinds vorig jaar augustus ook Ten Post onder zijn hoede. In Ten Boer volgt Harold van Emst Rens Riechelman op. Rens gaat verder als projectmanager voor gebiedsontwikkeling in Ten Boer.

 
 
 
 
 
Eerste inloop Stem van Ten Boer al goed bezocht
 
Eerste inloop Stem van Ten Boer al goed bezocht
 
Op dinsdagmiddag 7 februari had De Stem van Ten Boer voor de eerste keer een inloop in de bibliotheek van Ten Boer. Inwoners kunnen hier terecht om hun idee om Ten Boer mooier, socialer, veiliger, leuker of groener te maken met medewerkers van de gemeente Groningen bespreken.
 
De middag werd meteen al goed bezocht. Bezoekers kwamen vooral met ideeën om plaatselijke verkeerssituaties veiliger te maken. Ook waren er suggesties voor recreatiemogelijkheden, zoals het plaatsen van een bankje op een uitzichtpunt. De ideeën worden geplaatst op de Stem van Ten Boer. Iedereen kan hierop reageren, bijvoorbeeld door iets toe te voegen of door hulp aan te bieden bij het realiseren van een idee.
 
Het gebiedsteam Ten Boer is elke dinsdag van 14.00-16.00 uur aanwezig in de bibliotheek om met inwoners in gesprek te gaan. De gemeente gaat samen met inwoners aan de slag met de uitvoering.
 
Wat niet direct kan, wordt opgenomen in? een meerjaren-uitvoeringsagenda per dorp. Veur mekoar, met mekoar! 
Daarnaast blijft er de mogelijkheid om digitaal ideeën te delen via de Stem van Ten Boer.

 
 
 
 
 
Even voorstellen: dorpscoach aardbevingen voor kinderen
 
Even voorstellen: dorpscoach aardbevingen voor kinderen
 
De aardbevingscoaches van WIJ Ten Boer helpen bij problemen op emotioneel, lichamelijk en sociaal gebied door de aardbevingen. Dorpscoaches Jodi Kremer en Melanie Postma hebben er nu een collega bij: Anneke Koops-Kruijer. Anneke heeft als aandachtsgebied kinderen. Daarnaast werkt Liesbeth Weusten tot en met mei 2023 als kinder- en opbouwwerker bij WIJ Ten Boer.
 
Anneke richt zich op gezond opgroeien van kinderen in het hele gebied Ten Boer. Ze helpt kinderen als ze mentale problemen hebben door de aardbevingen. “Nog mooier is het als ik eraan bij kan dragen om dit te voorkomen!” Samen met de kinderen en andere betrokkenen werkt zij aan praktische oplossingen en activiteiten. 
 
Liesbeth is kinderwerker en richt zich vooral op kinderen tot en met 12 jaar. De komende tijd organiseert ze nieuwe activiteiten organiseren samen met vrijwilligers en andere partijen. Ook is Liesbeth één keer per twee weken aanwezig bij het inloopspreekuur in Ten Post.
Anneke Koops-Kruijer is per, e-mail te bereiken en op telefoonnummer 0625634084. Wil je in contact komen met Liesbeth Weusten stuur haar dan een email dit kan tot en met mei 2023.
 
 
 
 
 
Staking medewerkers: geen inzameling afval
 
Staking medewerkers: geen inzameling afval
 
Van vrijdag 10 tot en met maandag 13 februari staakt een deel van onze medewerkers voor een betere CAO. Afval wordt dan niet opgehaald. Ondergrondse containers, kliko’s en prullenbakken worden niet geleegd. Straten worden niet schoongehouden. Afvalbrengstations en wijkposten zijn gesloten. Maandag 13 februari delen de BOA’s geen boetes uit.

Bewaar je vuilnis zoveel mogelijk binnen of anders in je tuin of balkon. Dan komt er minder zwerfvuil en ongedierte op straat. Gevaarlijke situaties zoals een versperring of drugsafval op straat kun je blijven melden. Wij hopen dat je begrijpt dat onze medewerkers staken en we willen sorry zeggen voor het mogelijke ongemak. Kijk voor meer informatie op onze website. Hier staat ook de laatste informatie over inhaalrondes.
 
 
 
 
 
Wouter van Doeverenplein drie maanden dicht. Waarom zo lang?
 
Wouter van Doeverenplein drie maanden dicht. Waarom zo lang?
 
Sinds woensdag 1 februari is het Wouter van Doeverenplein dicht. Netbeheerder Tennet vervangt de hoogspanningskabels die onder het Wouter van Doeverenplein lopen. Dat duurt tot eind april dit jaar. Auto’s en bussen worden omgeleid. Voetgangers en fietsers kunnen wél langs de werkzaamheden. Op social media werden veel vragen gesteld over de afsluiting. Bijvoorbeeld, waarom de werkzaamheden zo lang duren en waarom het werkterrein zo groot is. We vroegen het aan TenneT. In het artikel op onze website lees je de antwoorden.
 
 
 
 
 
Gemeente voert huisvuilpas in
 
Gemeente voert huisvuilpas in
 
Per woensdag 1 maart 2023 wordt in onze gemeente de huisvuilpas ingevoerd. Met de pas kunnen bewoners grof huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation brengen. De registratie per postcode, vervalt daarmee.

In gemeenten die de huisvuilpas gebruiken, zoals bijvoorbeeld Leeuwarden en Assen, wordt gemiddeld 34 kg per inwoner per jaar aan grof huishoudelijk afval aangeboden. In onze gemeente is dat nu 75 kg. Wethouder Mirjam Wijnja:  “Dat komt door zogenaamd ‘afvaltoerisme’. We zien dat vooral bij mensen die niet in onze gemeente wonen. Ze gaan naar een van de afvalbrengstations, noemen een willekeurige postcode van binnen de gemeente en brengen hun grofvuil. Met de invoering van de huisvuilpas willen we dit aanpakken.“ Lees meer in de brief aan de raad.
 
 
 
 
 
Kan het gerepareerd worden?
 
Kan het gerepareerd worden?
 
Jos Steenmeijer vindt het zonde om spullen zomaar weg te gooien. “Ik ben iemand die altijd kijkt of ik kapotte spullen kan repareren”, vertelt de inwoner van de Oosterparkwijk bevlogen. Hij vertelt graag over zijn passie om spullen te repareren en over het schoonhouden van zijn stad en wijk. “Het heeft met mijn natuur te maken. Ik ben erg nieuwsgierig aangelegd. Dus als ik een apparaat zie wil ik altijd weten hoe het in elkaar zit en hoe het werkt. Als je het dan open maakt zie je voor het eerst zo’n apparaat van binnen. Vaak zie je dan toch bepaalde herkenningspunten. Want veel apparaten werken volgens dezelfde principes en dan herken je eigenlijk al waar alles zit.” Jos combineert zijn technische kennis graag met zijn creativiteit. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees het hele artikel op onze website.
 
 
 
 
 
Bijzondere bijstand energiekosten voor studenten
 
Bijzondere bijstand energiekosten voor studenten
 
Heb je als student te maken met verhoogde energiekosten en kun je dit niet meer betalen? Dan is het mogelijk om als uitwonende student bij de gemeente bijzondere bijstand voor energiekosten aan te vragen. Om het aanvragen makkelijker te maken is er vanaf 1 november geen vermogenstoets. Dit betekent dat je je spaargeld en andere eigendommen niet hoeft op te geven bij de aanvraag. Ook hoef je geen eigen energiecontract op naam te hebben. Vaak zitten voor jou als student de kosten van gas en elektra in het totaalbedrag van de kamerhuur. Meer informatie vind je op onze website.
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief Ten Boer is gericht op inwoners van Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum en Woltersum.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
Â