Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Ten Boer
 
 
6 oktober 2023
 
 
Inloop Boer Goensepad op 17 oktober
 
Inloop Boer Goensepad op 17 oktober
 
Op dinsdag 17 oktober ben je van harte uitgenodigd om de plannen voor de aanpassing van het Boer Goensepad te bekijken.

Wij staan van 16.00 uur – 18.00 uur bij de entree van het Boergoensepad, ter hoogte van Lageweg 5 (tussen Thesinge en Garmerwolde).

De afgelopen periode is er gewerkt aan de uitwerking van het Boer Goensepad. Hierbij is rekening gehouden met het gebruik door voetgangers en door fietsers.
Het gezamenlijk gebruik van het pad blijft in het nieuwe ontwerp. Ook zijn er ideeën voor de aanpassing van de entree aan de Lageweg.

Het project loopt vanaf de entree Lageweg tot aan het einde van het Boer Goensepad bij het bruggetje (Het bruggetje aan de andere zijde van het Boer Goensepad blijft zoals het is.)
 
 
 
 
 
 Kom maar hier met je verf
 
Kom maar hier met je verf
 
Tijdens de Week van het Afval (13 t/m 20 oktober) kun je eenmalig in Ten Boer verf inleveren. Op dinsdag 17 oktober staan we van 13 tot 17 uur op de weekmarkt aan het Koopmansplein. Je bent welkom met volle of half lege blikken verf. We zullen deze dan recyclen.

Tips over verf bewaren en andere locaties waar we staan, vind je op deze website.

En over verf gesproken… Kun je de hele woonkamer opnieuw inrichten met beperkt budget en zonder de wereld op te zadelen met een berg afval? Woonstylist Maaike Starreveld ging samen met interieurstudenten van het Alfa-college de uitdaging aan. Tv-camera’s legden al hun praktische ideeën voor hip hergebruik vast. Hoe zal bewoner Berry reageren op het eindresultaat? Deze puur Groningse make-over is vanaf maandag iedere dag op OOG TV, YouTube en ons eigen Facebookkanaal te zien.

Kun je niet wachten? De trailer vind je alvast hier.

 
 
 
 
 
De subsidie Waardevermeerdering verlengd tot 1 februari 2024
 
De subsidie Waardevermeerdering verlengd tot 1 februari 2024
 
De subsidie Waardevermeerdering bestaat sinds 2017 en is bedoeld als compensatie voor de (trage) afhandeling van aardbevingsschade als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld of de gasopslag Norg. Die compensatie bestaat uit een schadevergoeding gericht op verduurzaming voor Groningers. Inwoners die voor minstens € 1.000 schade geleden hebben, kunnen een subsidiebedrag van maximaal € 4.000 aanvragen voor energiebesparende of -verduurzamingsmaatregelen zoals zonnepanelen, (vloer)isolatie of een warmtepomp.

Voor de verlenging tot 1 februari 2024 is € 41 miljoen vrijgemaakt voor inwoners die recht hebben op de subsidie. De subsidie stopt vanaf 1 februari 2024.
 
Samen met de verlenging van de subsidie zijn drie wijzigingen aangekondigd. Wilt u meer weten over de subsidie en/of de wijzigingen? Op deze website van de SNN kunt je alle informatie vinden en direct een aanvraag doen.

 
 
 
 
 
Let's Gro in Ten Boer
 
Let's Gro in Ten Boer
 
Komt je ook meedenken over de toekomst van het dorp? Dat kan zondag 5 november van 14.00 tot 16.00 uur in dorpshuis Ten Boer aan Sportlaan 2. 
We starten met de filmvertoning van ‘Mijn dorp en de wereld’. Een film over de impact van de aardbevingen, de veerkracht van de bewoners en de invloed op de onderlinge verhoudingen.

Een nagesprek met de maker van de film volgt. Daarna gaan we in gesprek over ideeën om je dorp mooier, socialer, veiliger en groener te maken. Dat doen we aan de hand van online platform de Stem van Ten Boer, waarbij initiatiefnemers uit de dorpen aanwezig zijn om meer te vertellen.

Neem alvast een kijkje op de website van de Stem van Ten Boer, en klik op Ten Boer om te zien welke inspirerende initiatieven er al zijn. Deze middag is onderdeel van Let’s Gro, het festival over de toekomst van Groningen. Vind op deze site meer informatie over dit festival. 
 
 
 
 
 
Herontwikkeling Nije Buurt Ten Post
 
Herontwikkeling Nije Buurt Ten Post
 
In Ten Post gaat de komende jaren veel gebeuren. Waar het kan, pakken we versterking en dorpsvernieuwing in samenhang met elkaar aan. Huizen worden vervangen of versterkt en dat biedt een goede kans om het openbaar gebied ook aan te pakken.

De dorpsvernieuwing van het dorp Ten Post is een samenwerking van bewoners, woningcorporatie Wierden en Borgen, Nationaal Coördinator Groningen en de gemeente Groningen. We gaan het de komende jaren in verschillende stappen uitvoeren. De eerste stap is de herontwikkeling van de Nije Buurt. Hier is de versterkingsopgave inmiddels in volle gang vanaf september.

De planning en alle verdere informatie over Nije Buurt vind je op deze website.
 
 
 
 
 
Nog geen plannen voor zaterdag? Lees dan verder!
 
Nog geen plannen voor zaterdag? Lees dan verder!
 
Zaterdag 14 oktober, is namelijk dé Duurzame Huizendag. Kijk eens binnen bij duurzame huizen in de gemeente en laat je inspireren over wat er mogelijk is. Luister naar de ervaringen van An (Selwerd) die in een warmtenetwoning woont, voel het comfort van verwarming met infraroodpanelen bij Sjoerd (Oosterhogebrug) en kijk hoe Tjerk (Haren) slim gebruik maakt van hemelwater.
 
Waar wil jij meer over weten? Kies tussen zonnepanelen, groene daken, warmtepompen en/of isolatie. Of bezoek huizen waar je alles in één keer vindt. Op de duurzame markt (Betonbos) van het Sustainable Moments Festival, helpen energiecoaches je met je vragen over energie besparen, verduurzamen, inkoopacties, subsidies en leningen. Grunneger Power vertelt je graag over hun project Samen Besparen. Bovendien vind je er kraampjes met duurzame (tweedehands) producten en lekkere biologische hapjes. Kortom, een zinvolle én leuke besteding van je zaterdagmiddag. Meld je nu aan op de website van Duurzaam Groningen.
 
 
 
 
 
JA-JA-sticker tegen papierverspilling
 
JA-JA-sticker tegen papierverspilling
 
Binnenkort verandert er iets met de bezorging van reclamefolders in Groningen. Vanaf 20 oktober mogen bedrijven niet langer folders in een brievenbus stoppen zonder nadrukkelijke toestemming van de bewoner. Bewoners die wel folders willen, kunnen dat aangeven met een nieuwe brievenbussticker. Lees meer over de JA-JA-sticker op onze website.

 
 
 
 
 
Nieuwsbrief Ten Boer is gericht op inwoners van Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum en Woltersum.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
Â