‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 

 

Zie je alleen tekst en geen afbeeldingen? Bekijk dan de online versie.

 
 
 

Nieuwsbrief Ten Boer

 

Inloop nieuwbouw school Woltersum op 4 maart

De plannen voor de bouw van de nieuwe basisschool in Woltersum zijn verder gevorderd en we hebben een ontwerp voor de buitenruimte. Graag brengen we je op de hoogte van deze uitwerking en de verdere planning. Wij nodigen je van harte uit voor een inloopavond op maandag 4 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Dorpshuis De Bongerd, Dobbestraat 17 in Woltersum. Je kunt binnenlopen op een tijdstip dat jou het beste past. Vanuit de verschillende vakgebieden zijn specialisten aanwezig om je te informeren en om jouw vragen te beantwoorden. Woningstichting Wierden en Borgen is ook aanwezig. Zij kunnen je meer vertellen over de woningen die opnieuw aan de Dobbestraat worden gebouwd. Meer informatie vind je op de website van Versterken en Vernieuwen.

 

Lees het gebiedsjaarplan voor Ten Boer

Groningen werkt gebiedsgericht. Dat betekent dat de gemeente niet overal hetzelfde doet, maar rekening houdt met het karakter en de specifieke wensen vanuit een gebied. Alle zeven gebieden in de gemeente Groningen hebben een eigen wijk- of dorpswethouder en een gebiedsteam. Zij maken een analyse van het gebied en stemmen de plannen van de gemeente op elkaar af. Ze werken samen met bewoners en wijk- en dorpsorganisaties. Met een gebiedsgerichte aanpak proberen ze de ongelijkheid tussen wijken waar het goed gaat en wijken waar het minder gaat aan te pakken. Hoe de situatie in de gebieden Centrum, Oude Wijken, Zuid, Oost, West, Haren en Ten Boer is en welke plannen er worden uitgevoerd in 2024, staat in de gebiedsjaarplannen.

Isoleren, ook wat voor jou?

Ook in onze gemeente zijn er nog veel woningen die niet goed geïsoleerd zijn. Dit komt vaak doordat mensen denken dat isoleren veel gedoe is en veel geld kost. De campagne van Zo-simpel-als-wat laat zien hoe isoleren juist voordelig kan zijn. Zelfs als je denkt dat het financieel lastig is. De boodschap aan alle Groningers is simpel: zet die eerste stap. Er zijn verschillende subsidies en leningen beschikbaar. Hierdoor is er vaak meer mogelijk dan je denkt. Isoleren kan echt een verschil maken in je maandelijkse vaste lasten en comfort in huis. Goede isolatie maakt je huis warmer in de winter en koeler in de zomer. Kijk voor meer informatie over leningen en subsidies op duurzaamgroningen.nl/subsidies.

 

Verhuur een kamer aan een kwetsbare jongere

Heb je een kamer over in huis? Stichting Kamers met Aandacht zoekt samen met de gemeente naar inwoners die iets willen betekenen voor een kwetsbare jongere die een veilige woonplek zoekt. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 23 jaar, vaak zonder sociaal vangnet en die nog wat praktische vaardigheden missen om al helemaal zelfstandig te wonen.  “Het is een prachtig initiatief, jongeren én verhuurders hebben er baat bij”, vertelt regiocoördinator Annelies Bondo. “Je helpt een jongere en je krijgt er gezelligheid voor terug. Daarnaast help je als verhuurder ook nog eens mee om het woningprobleem op te lossen.” Meer weten? Elke maand is er een vrijblijvende online informatiebijeenkomst. De eerstvolgende is op 5 maart. Meld je aan. 

Campagne ‘Zelfstandig thuis met vertrouwen’

Langer zelfstandig thuis blijven wonen met inzet van technologische hulpmiddelen. Met een campagne wil Groninger Kracht, een samenwerkingsverband van zestien ouderenzorgorganisaties, ouderen bewust maken van deze mogelijkheden. Ook de gemeente doet mee.

Met de juiste (digitale) hulpmiddelen kunnen ouderen veilig en vertrouwd thuis blijven wonen. Er zijn talloze handige hulpmiddelen die het leven makkelijker maken. Zo kunnen ouderen bijvoorbeeld gebruik maken van een medicijndispenser, steunkous aantrekhulp of beeldzorg. Ook biedt huisautomatisering zoals Google Home vaak uitkomst.

Ben je nieuwsgierig naar de toekomst van zelfstandig wonen, met gemak en zorg binnen handbereik? Kijk op thuismetvertrouwen.nl voor meer informatie en slimme oplossingen. Lees hier de brochure met inspirerende verhalen van gebruikers, of haal ‘m op in een van de Forumbibliotheken. 

Lees ook deze nieuwsberichten:

- Beweeg jij mee tijdens Operatie Ring Zuid? Laat het weten!

-  Stadsbestuur profiteerde van slavenhandel

 
                                                          Â