Nieuwsbrief 15 juli 2016
View this email in your browser

Vervangende locaties gevonden


We zijn blij om jullie te kunnen melden dat voor alle activiteiten die geprogrammeerd stonden in Theater aan de Parade een nieuwe locatie gevonden is! Vorige week werd bekend, dat deze belangrijke locatie van ons festival vanwege asbest tot 1 november gesloten blijft. De activiteiten die daar van 4 t/m 14 augustus gepland stonden - waaronder vier (wereld)premières - hebben elders onderdak gevonden.

Vervangende locaties zijn onder meer gevonden in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch en in Theaters Tilburg in Tilburg. De wereldpremière van de Canadese choreografe Marie Chouinard, en tevens openingsvoorstelling van het festival i.h.k.v. Jheronimus Bosch 500, zal in de Brabanthallen te zien zijn, waar we een tijdelijke grote en sfeervolle theaterzaal gaan realiseren. Ons team van (ruimtelijk) vormgevers is daar momenteel druk mee en we hebben er alle vertrouwen in dat zij er iets prachtigs van weten te maken!

Later in de week staan daar ook de voorstellingen van de Engelse choreograaf Akram Khan en die van het Vlaamse gezelschap MartHa!Tentatief. De voorstelling Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde van Theater Artemis/Het Zuidelijk Toneel maakt gebruik van de machinerie van de grote zaal en moest daarom naar een locatie met ‘toneeltoren’. Deze werd gevonden in het gastvrije Theaters Tilburg. Het publiek zal met bussen vervoerd worden vanaf de Parade in ’s-Hertogenbosch naar Tilburg.

Vanaf eind volgende week zal de kaartverkoop van Theater aan de Parade weer plaatsvinden (vanaf een locatie) bij het theater, tot die tijd bij ons in Pand 18.

Mensen die al een kaartje in bezit hebben voor een voorstelling die veranderd is van locatie, ontvangen spoedig een e-mail met gedetailleerde informatie. Lees hier het volledige bericht dat we op onze website plaatsten.

Toegankelijkheid voor iedereen

Dit jaar is er extra aandacht voor de toegankelijkheid van het festival voor mensen met een beperking. “Samen met belangenorganisaties en ervaringsdeskundigen hebben we gekeken hoe we bepaalde drempels weg kunnen nemen”, vertelt Anne Broeren, die dit jaar bij Boulevard is komen werken. 

“Dit jaar wordt bijvoorbeeld een aantal voorstellingen ondersteund met gebarentaal, ringleiding en/of audiodescriptie. Een uitkomst voor mensen met een auditieve of visuele beperking. Zij krijgen van te voren ook een inleiding en ontmoeting met de acteurs om een beter idee te krijgen wat ze kunnen verwachten.” Op 13 augustus is er bovendien een speciaal gebarencafé voor doven en slechthorenden.

Training vrijwilligers
De vele vrijwilligers die actief zijn tijdens het festival, kregen gisteren ten slotte ook nog een training in de omgang met mensen met een beperking, en die werd gegeven door een medewerker van Kentalis. Alles om een bezoek aan het festival voor hen zo aangenaam mogelijk te maken! In het filmpje hieronder zie je hoe de medewerkers en vrijwilligers van Boulevard leren hoe je "Welkom op Theaterfestival Boulevard, hoe kan ik je helpen?" leren in gebarentaal.

Aanmelden
Aanmelden voor genoemde dagprogramma’s kan via toegankelijkheid@festivalboulevard.nl. Ook als je nog vragen hebt of behoefte hebt aan hulp tijdens het festival, kun je een mail sturen. De organisatie van Theaterfestival Boulevard denkt graag met je mee over wat er mogelijk is.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list