Over Aziatische bbq's, De Tour de France, vroege vogels en de openingsvoorstelling. 
View this email in your browser

Nieuwsbrief

We hebben het warm, zijn op vakantie of struinen alle festivals af. De laatste maand voordat het augustus wordt is alweer halverwege, de wielrenners beklimmen hun laatste berg, de chasse patates geven de moed niet op, en wij staan te trappelen. Hier nog even het laatste nieuws.
Dinner is served!
We hebben de afgelopen week geproefd, gewikt, gewogen maar vooral: gesmuld. Theaterfestival Boulevard wordt ook dit jaar dankzij onze horeca-helden een zeer smakelijk festival.
Dit jaar hebben we een nieuw plekje waar de foodtrucks zich verzamelen, we hebben de vertrouwde koffie-kever, een nieuw restaurant onder het balkon en een Aziatische bbq in het Josephkwartier. 
Maar ook aan de dorstige maag is gedacht. Een speciaalbier-bar kan dus niet missen dit jaar. Ook tappen we vanaf nu Hertog Jannetjes voor je.
Voor iedereen
Onder het motto “iedereen welkom” werkten we vorig jaar aan toegankelijkheid van ons festival. Door letterlijk en figuurlijk drempels te verlagen of beter: weg te nemen, maar ook door voorstellingen te ondersteunen met gebarentolken en audiodescriptie. Ook waren er tijdens het festival begeleiders voor onder andere mensen met een cognitieve beperking. Daar gaan we mee door. Meer weten? Mail toegankelijkheid@festivalboulevard.nl; bekijk hier het filmje; zie hier de website
Column: Teddy Tops in de bocht
Een column over de Tour de France en Chasse Patate van Studio Orka
Persoonlijk heb ik het niet zo op sporten die langer dan een etmaal mijn aandacht eisen. De Tour de France is pas halverwege en ik ben alweer totaal in de war. Zijn ze nu dan gefinisht? Wie mag welke trui aan? Waarom is het een trui, het is daar toch hartstikke warm? Mag die nou niet meer terugkomen, omdat die andere dat ook niet mocht toen die zo kwaad reageerde? Oh deze mag dat blijkbaar wel.
'De eigenaren en eigenaardige vaste gasten
van De Sportvriend vallen soms even achter,
maar houden de kopploeg in zicht'

Lees de rest van de column hier
Meer over de voorsteling lezen

Vroege vogel nieuws!
We hebben even voor jullie op een rijtje gezet waar je allemaal heen kunt, als je bijvoorbeeld vakantie hebt of alleen in de nacht of vroege ochtenden werkt. Of juist 's avonds laat. Dan kun je namelijk naar onze vroege vogelprogramma's op het plein.
Bekijk het vroege-vogel-programma hier

Ook dit jaar een plek voor ontmoeting en dialoog in het Josephkwartier

Op een steenworp afstand van de Parade vind je het Josephkwartier. Een plek om te bezinnen, te ontmoeten, de slappe lach te krijgen. Lees meer over het programma in het Josephkwartier.

Waar in het verleden de leerlingen speelden van de Josephschool, daar is nu de speeltuin van theatermakers. Het Josephkwartier in 's-Hertogenbosch (Sint Josephstraat 18) is sinds vorig jaar toneel van jonge makers die er volop experimenteren en onderling uitwisselen. Dat vereist een actieve houding van de bezoekers. Als bezoeker achterover leunen en het programma apathisch ondergaan, is er niet bij in het Josephkwartier. Ontmoeting, dialoog en atelier, dat zijn de sleutelwoorden in de voormalige school. Lees hier meer!

3 augustus: De Openingsvoorstelling!
Kornél Mundruczó (Hongarije) ensceneert in Imitation of Life een dieptragische situatie uit de onderkant van de maatschappij, het onmiskenbare thema van de voorstelling: onrechtvaardigheid. Een welbekend onderwerp voor de jonge Hongaarse regisseur. Mundruczó’s nieuwe voorstelling is filmisch, poëtisch en provocatief. En in augustus bij ons te zien! Meer info

In plaats van gratuit geweld op scène kiest Mundruczó voor een verstilde en intieme inkijk in het lot van individuen”, aldus de Süddeutsche Zeitung.






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Theaterfestival Boulevard · PO Box 1704 · Sint Josephstraat 18 · 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ · Netherlands