Bekijk deze e-mail in je browser
Theaterfestival Boulevard ligt al weer even achter ons. We kijken terug op een succesvolle 39ste editie die vierde wat ons als mensen bindt: onze verlangens, lichamen en emoties.

Wij maken ons alweer op voor de volgende editie van Boulevard, de 40ste, een jubileum. Maar voordat het zover is, delen we graag tips voor het theaterseizoen 2023/2024. Een aantal van de voorstellingen die op Boulevard speelde kun je (opnieuw) ontdekken in het theater. Of geniet van ander werk gemaakt door makers die we op het festival hebben verwelkomt. 
In 2024 vieren we een jubileum, 40 edities van Boulevard.
Heeft een voorstelling of gezelschap een verpletterende indruk op je gemaakt? Is er een moment dat je nooit meer vergeet? Wat maakt Boulevard bijzonder voor jou? Wat zijn je toekomstwensen voor het festival? We verzamelen verhalen, herinneringen en ancedotes van 40 keer Boulevard.

Wil jij iets met ons delen? Dat kan via 40keer@festivalboulevard.nl.

GEEF EEN TOEGIFT

Via Geef een Toegift kwam dit jaar een record aantal donaties binnen. Waarvoor onze immense dank! Hierdoor kunnen we mensen die anders geen deel uit zouden maken van het festival ook omarmen en meenemen.

Tijdens het openingsconcert van Shakuar ontvingen we mensen die in de vluchtelingenopvang Vinkel/Nuland verblijven en ook een aantal mensen die al in het inburgeringstraject van de gemeente zitten. Bij de kindervoorstelling ON- kwamen de ouders nog eens terug met hun kinderen. Ook members van Quiet Community, leden van de Cultuurfamilie en bezoekers van het Oogcafé waren weer van de partij, naast nieuwe publieken via Leermakers en Cello Zorg.

Boulevard kan deze mensen uitnodigen omdat onze bezoekers dat mogelijk maken door een kaartje voor een ander in hun online winkelmandje te stoppen! 

WIST JE DAT...

... we deze editie van Boulevard een waarnemer van Green Key op bezoek hadden?

De afgelopen jaren zijn we bewust bezig geweest met maatregelen waarmee we het festival duurzamer kunnen maken. Tijdens de editie van 2023 kregen we een waarnemer van Green Key over de vloer die ging kijken of we het Green Key keurmerk mogen ontvangen. 

We moeten nog even wachten op de uitslag, maar één ding staat al vast zoals de keurmeester heeft opgemerkt. "Het zet ook pas zoden aan de dijk als duurzaamheid echt gedragen wordt. Dat gebeurt hier." 

Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid en Green Key? Lees er alles over via de button hieronder.
Duurzaamheid en Green Key
Foto: Karin Jonkers

THEATERSEIZOEN 2023/2024

Het theaterseizoen 2023/2024 gaat van start en dat betekent dat de agenda's van de theaters weer bomvol voorstellingen staan. Dit theaterseizoen kun je voorstellingen die tijdens Boulevard uitverkocht waren (opnieuw) ontdekken in het theater in zowel Nederland als België.
Foto: Karin Jonkers
Hush De Dansers [NL]
September 2023 t/m april 2024
Theaters door Nederland
Informatie en speellijst
 
Foto: Karin Jonkers

Desire - Louis Janssens [BE]
Oktober 2023 t/m mei 2024
Theaters door Nederland en België
Informatie en speellijst
 
Foto: Kurt van der Elst

Euhm... in vijf bedrijven - Elias De Bruyne/Theater Artemis [BE]
September 2023 t/m december 2023
Theaters door Nederland
Informatie en speellijst
 
Foto: Anouk Maupu

SPAfrica - Studio Julian Hetzel en Ntando Cele [NL]
Oktober 2023 t/m februari 2024
Theaters door Nederland en België
Informatie en speellijst
 
Foto: Karin Jonkers

Twee oude vrouwtjes - Thomas, Sacha en Jos [NL]
April 2024 t/m juni 2024
Theaters door Nederland
Informatie en speellijst
 
Foto: Karin Jonkers

Een aantal voorstellingen van makers die we tijdens edities van Boulevard hebben mogen verwelkomen zijn geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. Elk jaar toont dit festival de beste voorstellingen van het afgelopen theaterseizoen. 

The Narcosexuals van Dries Verhoeven werd in 2022 succesvol ontvangen op Boulevard. Dat deze voorstelling een succes is blijkt ook uit de nominatie voor de VSCD Mime/Performance Prijs. Naast Dries Verhoeven kun je ook ander werk zien van Louis Janssens, Laika, Gavin-Viano en De Veenfabriek.

AVONTUURLIJKE VOORSTELLINGEN IN VERKADEFABRIEK

Zin in meer avontuurlijke programma’s? Probeer dit seizoen eens de Young Blood voorstellingen in de Verkadefabriek! Perféct voor de avontuurlijke theaterliefhebber die op zoek is naar voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent, dwars door alle genres heen. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. En voor wie ze allemáál wel zou willen bezoeken, is er de Young Blood pas. Daarmee geniet je onbeperkt van de Young Blood voorstellingen in de Verkadefabriek - het zijn er in seizoen '23-'24 meer dan 40 én door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij! 

Geniet onder anderen van voorstellingen van Orkater, Elias de Bruyne, Mensen zeggen Dingen, Piet van Dycke en Nastaran Razawi Khorasani.

Meer informatie

Meld je aan voor Podiumkids!

Ben je tussen de 7 en 12 jaar? Hou je van theater-, muziek- en dansvoorstellingen? Durf je goed je mening te geven? Weet je uit te leggen waarom je iets vindt? Dan zoekt Podiumkids jou!

Tussen oktober 2023 en juni 2024 bezoekt de nieuwe Podiumkids Kinderjury zoveel mogelijk jeugdtheatervoorstellingen die kans maken op de Podiumkids Publieksprijs 2024. Over iedere voorstelling die ze bezoeken, schrijven ze een recensie. Ondertussen mogen alle kinderen in Nederland ook stemmen wat zij van deze voorstellingen vonden. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld worden door het publiek, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. Uiteindelijk beslist de Kinderjury door middel van een juryberaad wie van de vijf genomineerde voorstellingen de winnaar wordt van de Podiumkids Publieksprijs 2024! 

Meer informatie en aanmelden

VRIENDEN WORDEN?

Kun je ook geen genoeg krijgen van Theaterfestival Boulevard en wil je je steentje bijdragen?

Word Vriend van Boulevard en profiteer meteen: koop kaarten met voorrang én korting! 

Voor vijftig euro per jaar ben je Vriend en steun je Boulevard. Je ontvangt bovendien onze speciale Vrienden nieuwsbrief met extra informatie en uitnodigingen voor exclusieve Vrienden bijeenkomsten door het jaar heen. 
Als je nu vriend wordt, krijg je een Boulevard boodschappentas cadeau!

Ga voor meer informatie naar de site. Daar lees je alles over het Vriend-zijn. Meteen aanmelden kan daar ook.
Word Vriend
Theaterfestival Boulevard is onderdeel van twee Europese netwerken; Performing Gender - Dancing in your shoes en apap - advancing performing arts project.
Meer informatie over de projecten is te vinden op onze website.

Beiden projecten worden medegefinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie.
apap - advancing performing arts project
Performing Gender - Dancing in your shoes
Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2023 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Ons adres is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Meld je af voor deze nieuwsbrief