bekijk webversie
Nieuwsbrief ondernemers 19 november 2021
Beste ondernemer,

Wij houden u graag op de hoogte van ontwikkelingen in Ermelo en gemeentelijk nieuws dat relevant is voor u als ondernemer. 

Met vriendelijke groet,
Team communicatie
Gemeente Ermelo
Lijn
In deze nieuwsbrief
Lijn
Vandaag is het de Dag van de Ondernemer! Het afgelopen jaar was voor veel ondernemers een uitdaging. Er werd veel gevraagd van uw aanpassingsvermogen. En dat van uw personeel en bedrijf. Wij zijn trots dat u ondernemer bent in de gemeente Ermelo. Bedankt voor uw bijdrage aan werkgelegenheid, bedrijvigheid en een bruisend Ermelo!

Lees meer >
Strengere coronamaatregelen
Om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen, zijn de coronamaatregelen per 13 november weer strenger geworden. Ook in de horeca, voor evenementen en culturele locaties. De maatregelen zijn gericht op het verminderen van contactmomenten per dag. Kijk voor meer informatie op:

Coronaregels voor de horeca
Coronaregels voor evenementen
Coronaregels in kunst en cultuur
Uitbreiding steunmaatregelen
Er komt financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door de strengere coronamaatregelen die sinds 13 november gelden. Het kabinet vervangt de eerder aangekondigde regeling Vaste Lasten Nachtsluiting horeca (VLN) door de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Er komt ook aanvullende steun voor evenementen die niet kunnen doorgaan. Daarnaast komt er steun voor de landbouwsector, de culturele sector en de sportsector. Lees meer >
Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)
Sinds 1 oktober is een deel van het financiële steunpakket afgelopen. Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u nog financiële ondersteuning nodig? Dan heeft u misschien recht op een Bbz-uitkering. Bbz staat voor Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Bekijk de voorwaarden en hoe u de uitkering aanvraagt.
Geldzorgen? Kom in actie!
Heeft u (grote) geldzorgen? Blijf er niet mee rondlopen, en kom op tijd in actie. De gemeente kan hulp bieden via verschillende routes. Doe anoniem een test op Geldfit.nl en krijg meteen advies. Zoals verwijzing naar de Nederlandse Schuldhulproute, naar vrijwilligers-organisatie Over Rood of naar professionele schuldhulpverlening. 
In 2022 bestaat Ermelo 50 jaar als zelfstandige gemeente. Dit gouden jubileum vieren we samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties. 
Heeft u een goed idee voor de viering? Of heeft u bijzondere foto's van Ermelo die we op onze website kunnen laten zien? Kijk dan op www.ermelo.nl/50jaar en deel het met ons! Én we horen heel graag welk logo voor 'Ermelo 50 jaar zelfstandig!' u het mooiste vindt. Stem hier en win een slagroomtaart!
Lees ook:
Vakantieparken op weg naar woonbestemming
Portefeuilles wethouder Vogelsang tijdelijk waargenomen
Ruimere regels voor starterslening 
Gemeentehuis
Raadhuisplein 2
3851 NT Ermelo

Postbus 500
3850 AM Ermelo
Contact
Telefoon 0341 56 73 21
Email gemeente@ermelo.nl
Website www.ermelo.nl
Volg ons op
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Afmelden nieuwsbrief
Gegevens wijzigen

 .