Nieuwsbrief Turkije Instituut December 2014

4 years ago


Text only:

 
 
 
December 2014
 
 
 
 
Lezingenreeks
 

'De Nieuwe Wereld': populistische retoriek en de Turkse binnenlandse politiek


De Nieuwe Wereld ontdekt door moslims? Menigeen deed de bewering van president Erdoğan onlangs af als onzinnig. Toch lijken zulken opmerkingen zijn populariteit in Turkije niet te deren. Integendeel. Hoewel zijn onomwonden reclame voor de bijdrage van islam aan wetenschap en kunst hier en daar twijfelachtig is - om nog te zwijgen van corruptieaantijgingen aan zijn adres - blijven Erdoğan en de AKP ongekend geliefd. Hoe zit dat? Hoe bedrijft de AKP eigenlijk politiek? Wat zet de oppositie er tegenover? En welke invloed heeft Erdoğan's imago op de internationale positie van Turkije? Op 8 en 9 december nemen journaliste Cansu Çamlıbel (Hürriyet) en historicus Emre Erol (Universiteit Leiden) de dynamische binnenlandse politiek in Turkije onder de loep.
Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.
 
 
Actueel
 

Poetin bezoekt Turkije


 
Op 1 december was de Russische president Poetin voor een kort bezoek in Turkije. Hoewel de twee landen wat buitenlandse politiek betreft al geruime tijd met elkaar overhoop liggen, iets waar tijdens het bezoek ook aandacht aan besteed werd, stond het bezoek vooral in het teken van economische samenwerking. 
 
Lees hier verder.
 
 
Stagevacature
 
Stage Turkije Instituut
 
Het Turkije Instituut is op zoek naar stagiair(e)s voor de  periode januari-juni 2015. Aspirant-stagiaires bevinden zich in de laatste fase van hun studie aan een Nederlandse universitaire instelling.  De voorkeur gaat uit naar studenten internationale betrekkingen, (internationaal) recht, geschiedenis, politicologie, Europese Studies, journalistiek, Turkse Talen en Culturen en Talen en Culturen van het Midden-Oosten.
Meer informatie over deze stage vindt u hier
 
                                                                                                                                                            
 
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Turkije-instituut.nl

Categories: Blog Holidays Abroad
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018