Nieuwsbrief Turkije Instituut November 2014

4 years ago


Text only:

 
 
 
November 2014
 
 
 
 
Lezingenreeks
 

De wisselwerking tussen de Turkse binnenlandse politiek en Turkije’s internationale positie


 
Waarom bleef de Turkse regering afzijdig toen Kobani leek te worden ingenomen door IS? Hoe zit het precies met de verhouding met Iran? Is Turkije onder Erdoğan nog wel een betrouwbare NAVO-partner? Deze en andere vragen komen aan bod op woensdag 19 november, tijdens de eerste lezing ‘Turkije en zijn instabiele buren’ binnen de lezingenreeks. Journalist Semih Idiz, werkzaam voor o.a. Hürriyet en al-Monitor, neemt dan de huidige stand van zaken onder de loep.
 
Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.
 
 
Boekpresentatie
 

‘’De Nederlandse Bruid’’ door Jessica Lutz


 
Op dinsdag 25 november organiseren het Turkije Instituut, Uitgeverij de Geus en Spui 25 een bijeenkomst waarin voormalig NOS correspondent in Turkije Jessica Lutz haar nieuwe roman, De Nederlandse Bruid, presenteert. Klik hier voor het volledige programma.
Datum en tijd: 25 november, 17.00-18.30
Locatie: academisch-cultureel centrum Spui 25 (Spui 25-27, 1012 XM Amsterdam)
Aanmelding is verplicht. U kunt zich hier aanmelden.
 
 
Actueel
 
Arbeidsveiligheid in Turkije
De laatste maanden is Turkije meerdere malen opgeschrikt door rampen op de werkvloer. Allereerst de mijnramp in Soma in mei dit jaar, waarbij 301 mijnwerkers het leven lieten nadat er in een mijn een explosie optrad. Ook op 28 oktober haalde een mijnramp het nieuws: in Ermenek, in de provincie Karaman, kwam een mijn onder water te staan na een explosie. Van de 18 mijnwerkers die op dat moment in de mijn aan het werk waren zijn twee lichamen gevonden en geborgen. Van de andere 16 mijnwerkers is sinds de explosie geen teken van leven meer vernomen. Naast de mijnsector komt ook de bouwsector regelmatig negatief in het nieuws. Geregeld vallen op bouwterreinen doden en gewonden. In 2014 zijn in totaal rond de 1400 fatale ongelukken geregistreerd. Lees hier verder.
 
 
Debat
 
''De Westermoskee'' door Kemal Rijken
Op zondag 30 november zal naar aanleiding van het verschijnen van het boek 'De Westermoskee' een debat plaatsvinden in De Balie. Journalist Kemal Rijken onderzocht de geschiedenis van deze veelbesproken moskee in stadsdeel Amsterdam-West en schreef er een boek over. Tijdens het programma zijn er voordrachten, interviews met de hoofdrolspelers en een optreden van cabaretière en columniste Nilgün Yerli. 
Voor meer informatie en tickets klikt u hier.
 
 
Muziek
 
Concertreeks Karsu Dönmez 
De nieuwe concertreeks van zangeres en pianiste Karsu Dönmez staat op het punt te beginnen. Vanaf december 2014 treedt ze op in verschillende theaters en concertzalen door heel Nederland en daarbuiten. Voor meer informatie over deze concerten en voor tickets gaat u naar de officiële website van Karsu.
 
 
Terugblik
 
50 jaar migratie
Afgelopen 11 november vond op de Universiteit van Leiden een bijeenkomst plaats met als thema ’50 jaar migratie’, georganiseerd door het Turkije Instituut en Turks Museum Nederland. Centraal in de bijeenkomst stonden de Turkse migranten die vanaf de jaren 60 naar Nederland kwamen en de latere generaties die in Nederland opgroeiden. Lees hier verder. 
 
 
Stagevacature
 
Stage Turkije Instituut
 
Het Turkije Instituut is op zoek naar stagiair(e)s voor de  periode januari-juni 2015. Aspirant-stagiaires bevinden zich in de laatste fase van hun studie aan een Nederlandse universitaire instelling.  De voorkeur gaat uit naar studenten internationale betrekkingen, (internationaal) recht, geschiedenis, politicologie, Europese Studies, journalistiek, Turkse Talen en Culturen en Talen en Culturen van het Midden-Oosten.
Meer informatie over deze stage vindt u hier
 
                                                                                                                                                            
 
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Turkije-instituut.nl

Categories: Blog Holidays Abroad
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018