Nieuwsbrief Turkije Instituut oktober 2014

4 years ago


Text only:

 
 
 
Oktober 2014
 
 
 
 
Lezing
 
11 november: lezing 50 jaar migratie
 
In 2014 is het 50 jaar geleden dat de eerste Turkse gastarbeiders naar Nederland kwamen. 50 Jaar na dato lijkt een mooi moment om te zien hoe deze voormalige gastarbeiders en hun kinderen en kleinkinderen in Nederland hun weg gevonden hebben. Over de huidige stand van zaken m.b.t. Turkse Nederlanders, integratie, racisme en andere gerelateerde onderwerpen gaan we op 11 november in Leiden het gesprek aan met Şahin Yıldırım, prof. dr. Leo Lucassen, Ibrahim Yerden en Kıvılcım Özmen.
Graag aanmelden via info@turkije-instituut.nl. Klik hier voor het volledige programma.
 
Datum: dinsdag 11 november 19.00-21.00
Locatie: Lipsius gebouw, zaal 28 (Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden)
 
 
Lezingenreeks
 
Turkije en zijn instabiele buren
 
In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Instituut Clingendael, het Nederlands Genootschap voor Internationale zaken (NGIZ), CREA Amsterdam en Turkish Studies Leiden, organiseert het Turkije Instiuut tussen 19 november en 9 december een drietal lezingen over de wisselwerking tussen de Turkse binnenlandse politiek en de internationale positie. De eerste lezing, met nadruk op de internationale positie van Turkije, zal plaatsvinden in Instituut Clingendael te Den Haag en wordt gegeven door de journalist Semih Idiz. 
 
Voor meer informatie en aanmelding klikt u hier.
 
 
Concert
 
Heimwee Liederen/Göç Türküleri
 
In het kader van 50 jaar Turkse migratie in Nederland organiseren Theater RAST en het Nederlands Blazers Ensamble op zaterdag 1 november een concert in Podium Mozaïek. Verschillende solisten uit Turkije en Nederland zullen hier Heimwee Liederen/Göç Türküleri ten gehore brengen. Meer informatie over dit concert is te vinden op de website van Podium Mozaïek. 
 
 
 
Lezing
 
Luuk van Middelaar
 
Ter gelegenheid van de publicatie van de Turkse editie van zijn boek De Passage naar Europa, zal Luuk van Middelaar op 14 November een lezing geven op Bilgi University, Istanbul, met de titel ‘’Europe: An Insight on the Continent in Crisis’’. Na de lezing is er ruimte voor vragen en discussie. 
Meer informatie vindt u hier.
 
 
Actueel
 
Nieuw pakket aan veiligheidsmaatregelen
 
Een nieuw pakket aan veiligheidsmaatregelen dat door de regering is opgesteld en een dezer dagen voor goedkeuring naar het parlement gaat heeft voor ophef gezorgd in Turkije. Het pakket dat na aanleiding van de recente rellen in met name het Zuidoosten van Turkije tot stand is gekomen wordt door tegenstanders van de regering afgedaan als de zoveelste manier om burgerlijke vrijheden in te perken. Gevreesd wordt dat de maatregelen zullen leiden tot meer overheidscontrole in de persoonlijke sfeer van burgers. Akif Hamzaçebi, voorzitter van de CHP, noemde de rellen omtrent Kobani een voorwendsel voor de regering om repressieve maatregelen in te voeren en om protesten zoals die van Gezi te voorkomen. Lees hier verder.
 
Stagevacature
 
Stage Turkije Instituut
 
Het Turkije Instituut is op zoek naar stagiair(e)s voor de  periode januari-juni 2015. Aspirant-stagiaires bevinden zich in de laatste fase van hun studie aan een Nederlandse universitaire instelling.  De voorkeur gaat uit naar studenten internationale betrekkingen, (internationaal) recht, geschiedenis, politicologie, Europese Studies, journalistiek, Turkse Talen en Culturen en Talen en Culturen van het Midden-Oosten.
Meer informatie over deze stage vindt u hier
 
                                                                                                                                                            
 
Uitschrijven / Gegevens wijzigen
Powered door YMLP

Turkije-instituut.nl

Categories: Blog Holidays Abroad
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018