Nieuwsbrief Uitgeverij Matrijs
Oktober 2021


Jubileumactie!
 
Uitgeverij Matrijs bestaat dit jaar 40 jaar! Om dit te vieren organiseren wij een jubileumactie: van 1 oktober t/m 31 december 2021 zijn veertig van onze titels in prijs verlaagd. De selectie boeken is zeer gevarieerd: van bijvoorbeeld een boek over bruggen in Amsterdam tot archeologie in Noord-Brabant.

Hieronder lichten we een paar deelnemende boeken uit. Kijk snel welke boeken allemaal met de actie meedoen in onze digitale folder of bestel direct via onze website!

 
Boeren in Waterland. Streekbewoners over veranderingen in het landschap
Boeren in Waterland vertelt verhalen van streekkenners. Zij hebben in de afgelopen decennia belangrijke veranderingen meegemaakt in de landbouw, die grote invloed hebben gehad op het landschap en de natuur. Door de persoonlijke verhalen te plaatsen in een cultuurhistorische achtergrond, ontstaat een samenhangend beeld van een veranderend boerenland en landschap. Het boek sluit af met een blik in de toekomst.
Het doksaal van de Cunerakerk in Rhenen
Met een doksaal werd in middeleeuwse kerkgebouwen een scheiding aangebracht tussen het koor als het domein van de geestelijken en het schip als publieke ruimte. Dit was ook zo in de Cunerakerk in Rhenen. Het in de zestiende eeuw gebouwde doksaal is grotendeels aan de Beeldenstorm ontsnapt en neemt daardoor in Nederland een unieke positie in. Dit prachtig geïllustreerde boek laat u kennismaken met een uniek kunstwerk uit de renaissance
Willem Anne Schimmelpenninck van der Oije (1800-1872). Uit de schaduw van Thorbecke
In deze geïllustreerde biografie schetst historicus dr. M.A.M. Franken het bestuurlijke en privéleven van een kleurrijke politicus in de negentiende eeuw.
Archeologie in Nederland
Eind september viel het derde nummer van Archeologie in Nederland van 2021 bij de abonnees op de mat. In dit nieuwe nummer lees je onder andere over de reconstructie van een jurk uit de ijzertijd en over de sarcofaag van Simpelveld. Genoeg leuke onderwerpen!

Ben je nieuwsgierig en wil je graag een abonnement op Archeologie in Nederland? Bestellen kan via 
onze website. Dan ontvang je direct nummers 2021-1, 2021-2, 2021-3 én het premiumboek Verandering van spijs. Het is ook mogelijk om een los exemplaar te bestellen. Dat kost € 9,95 plus € 2,49 verzendkosten. Mail bij interesse naar verkoop@matrijs.com

 
In de media
De afgelopen periode is het boek 
Uit beton gegoten. Groepsschuilplaatsen Type P in de media verschenen:

*
AD - een interview met auteur Hendrik Dijk
*
Nieuws030 - een recensie door Ton van den Berg


© Foto: Hendrik Dijk
Facebook Facebook
Instagram Instagram
Website Website
E-mail E-mail

Wilt u in de toekomst geen e-mails meer ontvangen van Uitgeverij Matrijs?
U kunt zich hier afmelden voor deze nieuwsbrief.

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Uitgeverij Matrijs · Lange Nieuwstraat 12 · Utrecht, Utrecht 3512 PH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp