Wordt e-mail niet goed getoond?
Bekijk hem online.

Nieuwsbrief 2020-09
 

AOW-franchise en maximum pensioengevend salaris
Per 1 januari 2021 worden de AOW-franchise en het maximum pensioengevend salaris geïndexeerd.

   2020  2021
 AOW-franchise middelloon 100/75   € 14.167  € 14.544
 AOW-franchise eindloon  € 16.030  € 16.458
 Maximum pensioengevend salaris   € 110.111   € 112.189 


Heeft uw pensioenregeling een hiervan afwijkende franchise? Dan wordt de afwijkende franchise ook vaak gecorrigeerd voor prijs- of looninflatie.

Let op: RVU-drempelvrijstelling gaat niet in per 1 januari 2021!
Den Haag heeft lange tijd beloofd dat werkgevers met ingang van 1 januari 2021 gebruik zouden kunnen maken van de RVU-drempelvrijstelling. Vanwege een vertraging in het wetgevingsproces zal de Eerste Kamer het wetsvoorstel pas in januari behandelen. De inwerkingtreding op 1 januari 2021 vindt daarom niet plaats. Wat zijn hiervan de gevolgen?
Lees verder

KWPS doet 27 aanbevelingen voor het fiscale pensioenkader vanaf 2022
De afgelopen maanden is in PensioenMagazine een drieluik van KWPS verschenen inzake het pensioenakkoord. Hierin zijn 27 aanbevelingen verschenen.
Lees verder

Reparatie nadeel afkoop 10% pensioen zorgt voor nog meer keuzestress
Deelnemers aan pensioenregelingen krijgen de mogelijkheid op pensioendatum maximaal 10% van hun pensioen in één keer af te kopen. Er kunnen forse verschillen in effectieve belastingdruk over het afkoopbedrag ontstaan. Dit is gerepareerd in een aanvulling op het wetsvoorstel.
Lees verder

Wat is maatschappelijk verantwoord beleggen in pensioen?
Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijke trend in de pensioenmarkt. Dat is niet voor niets. Met het Nederlandse pensioengeld kunnen we veel bereiken.
Lees verder

Meer ruimte voor bezoldiging WNT na einde VPL-regeling
De werkgeversbijdrage aan de VPL regeling moet in aanmerking worden genomen onder de WNT. Veel VPL-regelingen eindigen binnenkort, waardoor meer ruimte komt voor overige bezoldigingen.
Lees verder 

Update bedrijfstakpensioenfondsen

  • In de verplichtstelling van Bpf Detailhandel is een aantal punten voor de drankenindustrie gewijzigd, zoals de aanvangsleeftijd.
  • De pensioenopbouw van Huisartsen in Opleiding wordt vanaf 2021 ondergebracht bij het Beroepspensioenfonds Huisartsen.
  • Vanaf 2021 vallen payrollbedrijven niet langer onder de verplichtstelling van StiPP (pensioenfonds voor uitzendpersoneel). In plaats daarvan moeten payrollbedrijven een adequate pensioenregeling treffen voor payrollers, als voor vaste werknemers (in de sector) van de inlener een pensioenregeling van toepassing is en zij een gelijkwaardige functie hebben.
  • De werkgevers- en werknemersorganisaties hebben verzocht om de pensioenopbouw bij Bpf Reisbranche vanaf 2021 onder te brengen bij PGB.
  • De eerder aangekondigde overgang van Bpf AVH (Agrarische en Voedselvoorzieningshandel) naar PGB per 2021 staat op losse schroeven na een recente rechtszaak van het verantwoordingsorgaan tegen het fonds.

KWPS wenst u fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021

KWPS | Employee Benefits & Risk Management

▪    Tax & Legal
▪    Actuarial & HR Accounting
▪    Wealth, health, sustainability
▪    Insurance brokerage & Investments


World Trade Center | Tower A, Level 11
Strawinskylaan 1115 | 1077 XX Amsterdam
T  + 31 20 589 1818
info@kwps.nl
 KWPS_pensioen

KWPS kan informeren en adviseren over de in deze nieuwsbrief gesignaleerde actualiteiten. Benader uw vaste contactpersoon bij KWPS of mail naar info@kwps.nl. Deze nieuwsbrief is met uiterste zorg samengesteld, doch geeft geen volledig beeld van de genoemde problematiek. Alle handelingen die naar aanleiding van deze nieuwsbrief worden ondernomen zijn voor eigen rekening en risico. KWPS is gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34248760.