Nieuwsbrief | 26 augustus 2022

Getroffen buurtbewoners en instanties bundelen krachten tegen wateroverlast

In juni en juli 2021 werden grote gebieden van Limburg getroffen door enorme wateroverlast. Om in geval van (dreigende) wateroverlast zo snel mogelijk maatregelen te kunnen nemen, zijn diverse buurtgroepen aan de slag gegaan met het uitwerken van een draaiboek voor de eigen buurt. De buurtdraaiboeken treden in werking voordat opschaling (GRIP) door de Veiligheidsregio aan de orde is en zijn bedoeld als handreiking voor de bewoners om zo snel mogelijk maatregelen te kunnen nemen tegen (dreigende) wateroverlast. De grote lijnen zijn inmiddels gereed. Voor de verdere uitwerking gaan de buurtgroepen informatie ophalen uit de buurt. Het kan dus zijn dat mensen van de buurtgroep bij u op de stoep staan om enkele vragen te stellen. 

lees verder

Barbecue Seniorenvereniging Bunde voor leden en niet-leden

Op 7 september organiseert Seniorenvereniging Bunde uitgebreide barbecue in zaal de Vos in Bunde. Aanvang 14.30 uur. De eigen bijdrage is €10 per persoon inclusief twee consumpties). Ook niet leden zijn van harte welkom. Zij betalen € 15,00 (exclusief consumpties). Aanmelden uiterlijk 3 september via  e-mail seniorenverenigingbunde@gmail.com, of bel 043-3645599), 

lees verder

Garagesale Geulle op zondag 11 september

 Op zondag 11 september organiseert Buurtvereniging Snijdersberg in Geulle van 9.30-15.30 uur een supergezellige garagesale. Onderweg kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee en wat lekkers de mogelijkheid om even te pauzeren. Op iedere straatkruising zijn plattegronden met alle adressen verkrijgbaar zijn. U herkent de locaties ook aan de ballonnen en vrolijke muziek. Op de facebookpagina van de buurtvereniging vindt u meer informatie.

lees verder

Ulestraten kleurt jazz op vrijdag 2 september 

Het Open Air Jazz Concert in de Kwallef van Vliek op vrijdag 2 september is een avondvullend muziekprogramma. Met de organisatie van dit concert zoekt de Kwallef van Vliek de culturele verbinding tussen lokale bezoekers en muziekliefhebbers van buiten de gemeente Meerssen. Het concert vindt plaats op vrijdag 2 september 2022. Er zijn nog enkele toegangskaarten  (5 euro) verkrijgbaar bij de Boerenbond, Sint Catherinastraat 4 in Ulestraten. 

lees verder

Vluchtelingen vieren Onafhankelijkheidsdag: Slava Ukraini! 

Trots op hun land, dat vecht voor onafhankelijkheid van Oekraïne. Dankbaar voor de steun van de Meerssense gemeenschap en de vele vrijwilligers, die hen helpen en begeleiden. Dat bleek uit de viering van de nationale Onafhankelijkheidsdag, die de Oekraïners elk jaar op 24 augustus vieren. Dit keer vierden 47 vluchtelingen uit Oekraïne hun onafhankelijkheid in De Gansbeek in Meerssen. 

lees verder

Tweede Kamerlid Songül Mutluer bezoekt watersnoodgebieden 

Op vrijdag 19 augustus bracht Tweede Kamerlid Songül Mutluer een werkbezoek aan de watersnoodgebieden in de gemeente Meerssen. Zij deed dit onder begeleiding van wethouder Vanessa de Rond (Water) en wethouder Inge Smeets. Aanleiding was haar weliswaar aangenomen, maar door het kabinet onuitvoerbaar geachte motie om 90% van de schade te vergoeden vanuit de WTS.

lees verder

Vacatures - manager Ruimte en manager Samenleving 

Voor de afdelingen Samenleving en Ruimte zijn wij op zoek naar managers (2 fte). Samen bouwen wij verder aan de toekomst van de gemeente Meerssen!

lees verder

Agenda digitale raadsadviesvergadering

Op woensdag 14 september vindt een digitale raadsadviesvergadering plaats. De vergadering start om 19.00 uur. U kunt deze live volgen op www.meerssen.nl. Aan het begin van de vergadering kunt u gebruik maken van het spreekrecht. Als u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, dient u dit uiterlijk 24 uur van tevoren kenbaar te maken bij de griffie. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.  

Lees verder

Wandeling Hoeskamer Ulesjtraote 

Op donderdag 1 september kunt u weer gaan wandelen vanuit de Hoeskamer Ulesjtraote. Het wandelgezelschap vertrekt om 13.30 uur om in een rustig temp een wandeling te maken van ongeveer 5 km. IVN-natuurgids Wim Derks vertelt onderweg over alles wat groeit en bloeit. Gezelligheid en samen bewegen staan voorop. Het is dan ook zeer de moeite waard om deel te nemen. Deelname is gratis. Aanmelding is niet nodig. 

Lees verder

Meer nieuws 

Informatiepagina Oekraïne

Informatiepagina Wateroverlast

Bekendmakingen

Besluiten college van B&W

Artikel 40 Vragen & Antwoorden

Raadsinformatiebrieven

Werk in uitvoering

Activiteiten in Ut Zaelke Bunde

Activiteiten in De Ketel Meerssen

facebook   instagram   twitter   linkedin

Contact & openingstijden: www.meerssen.nl

Mail niet leesbaar? Klik hier  |  Uitschrijven of profiel aanpassen Sent by Sendtex