Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland
View this email in your browser

Nieuwsbrief Hoogheemraadschap van Delfland - 30 september 2020

Dit is de nieuwsbrief van het Hoogheemraadschap van Delfland. Deze verschijnt elke twee weken na de vergadering van het college.

Uit D&H
Extra geld stimuleringsregeling klimaat

Onze stimuleringsregeling om tuin, schoolplein en/of buurt klimaatbestendiger in te richten is een groot succes. Steeds meer inwoners zijn de afgelopen maanden in en om het huis aan de slag gegaan. Met minder tegels, meer groen en met maatregelen om water op te vangen. Wij juichen dit toe: ruim 530 mooie groenblauwe initiatieven hebben sinds begin dit jaar een financiële bijdrage ontvangen.
 
De € 500.000 die voor dit jaar was gereserveerd, is naar verwachting begin oktober op. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners, bedrijven en instellingen aan de slag gaan om hun buurt aan te passen aan het veranderende klimaat en om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Daarom heeft het college op 29 september besloten om het budget van de Stimuleringsregeling Klimaatadaptatie te verhogen met € 150.000.
 
Kijk voor tips, inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan én een link naar het aanvraagformulier van de stimuleringsregeling op www.klimaatkrachtig.nl
Delfland certificeert zich voor de CO2-Prestatieladder

Dit najaar verwacht Delfland zich te certificeren voor de CO2-prestatieladder. In de periode 2020-2025 gaan wij onze CO2-emissie verminderen met 35% ten opzichte van 2019.

De CO2-Prestatieladder is een methodiek die is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de CO2-voetafdruk én om maatregelen op te stellen om die voetafdruk te verkleinen. Wij laten ons als een van de eerste waterschappen certificeren en stellen een dergelijk certificaat ook verplicht bij onze aannemers.

In 2050 willen wij klimaatneutraal zijn. Dat betekent onder meer dat wij toegaan naar een 0-emissie van broeikasgassen van de eigen organisatie en onze ketenpartners (leveranciers, gebruikers en gebiedspartners). Om dit te bereiken zijn nu de maatregelen bepaald waarmee CO2-emissie tot 2025 met 35% kan worden gereduceerd. Op 29 september nam het college hiervan kennis.
Data delen voor een betere afvalwaterketen

Delfland maakt het afvalwater schoon van de 1,2 miljoen inwoners en 35.000 bedrijven en instellingen in ons beheergebied. Daarmee dragen wij bij aan de volksgezondheid en de waterkwaliteit. Dat kunnen wij niet alleen: in de afvalwaterketen vervullen verschillende partijen een rol.
 
Samen optrekken is dus belangrijk, ook als het gaat om het delen van data. Delfland heeft zich daarom aangesloten bij het Interreg North West project BE-GOOD: een project over het genereren van waarde uit data en duurzame informatiesystemen.
 
Tijdens het online eindsymposium van BE-GOOD presenteerden wij ons project SWWIM: Smart Waste Water Information Management. Hiervoor ontwikkelden we samen met Hydrolic en de gemeenten Den Haag en Vlaardingen een dataplatform waarin gegevens met betrekking tot de waterketen en het watersysteem worden gecombineerd.
 
Dit leidt tot gedeeld en beter inzicht in de afvalwaterinfrastructuur, de kansen, de knelpunten én hun oplossingen. Hierdoor kunnen we samen zorgen voor een effectieve, duurzame en toekomstbestendige waterketen. SWWIM wordt nu opgenomen in het programma van het Netwerk Waterketen Delfland (NAD).
Copyright © 2020 Hoogheemraadschap van Delfland, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft ingeschreven op de website www.hhdelfland.nl.

Afmelden nieuwsbrief    Gegevens wijzigen 

Email Marketing Powered by Mailchimp
Twitter Twitter
Facebook Facebook
YouTube YouTube
Website Website
Instagram Instagram