Nieuwsbrief Veilig Ondernemen

7 years ago


Text only:

Indien deze email niet goed wordt weergegeven, klik dan hier voor de webversie.

 CCV e-Nieuws | Juni 2011 | Nummer 45      nieuwsIntelligent cameratoezichtsysteem tegen transportcriminaliteitInzet politiehelikopters tegen overvallersSubsidieregeling Slachtoffers Overval verlengdInterne criminaliteit detailhandel daalt   publicatiesMonitor Criminaliteit Bedrijfsleven 2010Cameratoezicht op bedrijventerreinen en in winkelgebiedenNaar een contantloze detailhandel agendaVeiligheidscongres over publiek-private samenwerking     nieuws Intelligent cameratoezichtsysteem tegen transportcriminaliteit De schade door transportcriminaliteit kan in Nederland met 25 procent worden verminderd als Secure Lane - een intelligent cameratoezichtsysteem op verzorgingsplaatsen - landelijk wordt ingevoerd. Dit blijkt uit een onderzoek van een aantal private partijen en ministeries.
  

De transportsector lijdt jaarlijks rond de 350 miljoen euro directe schade als gevolg van transportcriminaliteit. Het aantal incidenten op de beveiligde verzorgingsplaatsen langs de corridor Rotterdam - Eindhoven - Venlo is dankzij Secure Lane teruggelopen van 74 naar 4 incidenten per jaar. Om Secure Lane succesvol landelijk uit te rollen, is het volgens het onderzoek essentieel dat publieke en private partijen nauw samenwerken en voor financiering zorgen.

   Inzet politiehelikopters tegen overvallers De politie gaat helikopters inzetten om overvallers in de kraag te vatten. Dit kondigde minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) aan bij een bezoek aan de luchtvaartpolitie op luchthaven Schiphol.
  Het afgelopen jaar heeft de politie al verschillende keren overvallers aangehouden door helikopters op een slimme manier in te zetten. Het op heterdaad aanhouden van verdachten is erg belangrijk om ze met succes voor de rechter te krijgen.   Subsidieregeling Slachtoffers Overval verlengd 

Het aantal overvallen is in het eerste kwartaal van 2011 met veertien procent gedaald. Om het aantal overvallen nog verder terug te dringen én om preventie te stimuleren, kunnen slachtoffers van een overval subsidie krijgen voor preventieve maatregelen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft de tijdelijke subsidieregeling uit 2010 met een jaar verlengd.
 

 Bewoners of bedrijven die zijn overvallen, kunnen in het kader van de regeling een subsidie van maximaal 1.000 euro aanvragen voor het nemen van preventieve maatregelen. Preventieve maatregelen die vergoed kunnen worden zijn bijvoorbeeld camera’s, kierstandhouders of een overvaltraining. De regeling wordt uitgevoerd door het Schadefonds Geweldsmisdrijven.   Interne criminaliteit detailhandel daalt 

De detailhandel slaagt er iets beter in om diefstal door eigen medewerkers te voorkomen. Volgens Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) is de schade als gevolg van interne criminaliteit in de totale detailhandel vorig jaar gedaald naar circa 170 miljoen euro. In 2009 was dat nog 180 miljoen euro.
   

 Het FAD maakt zich wel zorgen over jongeren die nieuw zijn op de arbeidsmarkt en bereid blijken populaire artikelen, zoals sportschoenen, cosmetica en elektronica, te stelen. De frauderende winkelmedewerkers bedienen zich vaak van ‘sweethearting’: zij laten geliefden, vrienden en familie artikelen stelen. 'Sweethearting' beslaat ongeveer een derde van alle interne fraude. De FAD adviseert winkeliers hier extra alert op te zijn.  publicaties Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven 2010 

De criminaliteit tegen het bedrijfsleven is in 2010 sterk gedaald ten opzichte van 2004. De daling was het duidelijkst in de periode 2005-2007. Dit blijkt uit de Monitor Criminaliteit Bedrijfsleven 2010 (MCB). De totale schade van de vijf onderzochte sectoren is 573 miljoen euro. Dat is 16 procent lager dan in 2004.
 

 In vrijwel alle onderzocht sectoren is de criminaliteit ten opzichte van 2004 gedaald. Alleen diefstal in de detailhandel en inbraak in de bouw bleven gelijk. De sterkste daling is te zien bij diefstal in de transportsector (-63 procent), zakelijke dienstverlening (-46 procent) en in de horeca (-41 procent).   Cameratoezicht op bedrijventerreinen en in winkelgebieden Het RPC Midden- en West-Brabant heeft voor vijftien bedrijventerreinen en winkelgebieden in de regio de mogelijkheden van cameratoezicht in beeld laten brengen.
  In deze publicatie zijn de resultaten van het onderzoek op schematische wijze samengevat, zodat het mogelijk is om de gebieden in beperkte mate onderling te vergelijken. Ook is een toetsingskader opgenomen met de aandachtspunten en voorwaarden waarmee rekening moet worden gehouden bij de invoering van cameratoezicht.   Naar een contantloze detailhandel Contant geld verliest steeds meer terrein. Een kwart van de Nederlandse winkeliers verwacht zelfs dat consumenten vroeg of laat helemaal niet meer met contant geld zullen betalen. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Naar een contantloze detailhandel'.
  Ondernemers vinden noemen ‘veiligheid’ als het belangrijkste voordeel van elektronisch betalen. Om elektronisch betalen te kunnen stimuleren, wensen ondernemers ondersteuning: financiële ondersteuning, een gratis pinapparaat of voorlichtingscampagnes gericht op de consument. Ondernemers nemen volgens het onderzoek zelf ook al maatregelen om elektronisch betalen te bevorderen.  agenda Veiligheidscongres over publiek-private samenwerking Woensdag 12 oktober 2011, Amersfoort 
  Het CCV en de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie (SMVP) houden op woensdag 12 oktober 2011 een veiligheidscongres over publiek-private samenwerking (PPS): Wie maakt Nederland Veiliger?

Dit congres is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met (integraal) veiligheidsbeleid en PPS in het bijzonder. Het korte plenaire programma bevat een aantal inhoudelijke bijdragen vanuit de wetenschap en de praktijk. Daarna krijgt u de kans om tijdens drie workshoprondes uw praktijkervaring te toetsen en te leren hoe u PPS in de praktijk kunt brengen.

      Service Stuur nieuwsbrief door Aanmelden Afmelden Reageer     Veiligheid door samenwerken Powered by E-mark  

E-mark.nl

Categories: Media advertising agency Internet Others | Miscellaneous
Age: 31 until 64 years 19 until 30 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018