Beste John,

Omdat het even geleden is dat we een nieuwsbrief hebben verstuurd, barst deze editie bijna uit z'n voegen van de updates. Dus ga er even voor zitten, want we hebben een hoop te melden. Veel leesplezier!

Zo vierden we 1 mei in Nederland

Gisteren was het de Dag van de Arbeid en stonden we overal in het land stil bij de successen van de arbeidersbeweging. Maar we gingen ook de straat op voor rechtvaardig en sociaal beleid. Want er moet nog veel gebeuren! In Amsterdam liepen we mee met de FNV-mars. In Nijmegen organiseerden de afdelingen van GroenLinks en de PvdA een festival. En onze politici hielden op verschillende plekken toespraken. 

👉 Bekijk hoe we 1 mei vierden

Een keerpunt voor ons Europa

Op 6 juni gaat Nederland naar de stembus voor het Europees Parlement. De inzet van deze verkiezingen is helder: met de opkomst van radicale partijen in heel Europa is het tijd om de krachten te bundelen en pal te staan voor progressieve waarden in de Europese Unie. Daarover gaan we met elkaar in gesprek tijdens ‘Een keerpunt voor ons Europa’ op 11 mei in Rotterdam. Met o.a. Melanie Vogel, Nicolas Schmit, Bas Eickhout en Frans Timmermans. Ben je erbij?

👉 Meld je aan

Save the date: Klimaatmars op de Zuidas

Op 31 mei om 14.00 uur gaan we massaal naar Amsterdam voor de Klimaatmars op de Zuidas. Hier zijn we als GroenLinks-PvdA natuurlijk bij! We vragen zo veel mogelijk mensen, leden en afdelingen ook te gaan, zodat iedereen kan zien hoe groot onze beweging is. Doe mee en sluit je bij ons aan! Meld je aan, dan houden we je op de hoogte.

Stop eigen bijdrage jeugdzorg: teken de petitie!

Hoe is het mogelijk dat kwetsbare ouders en kinderen de rekening krijgen voor een extra bezuiniging van 500 miljoen? Wat ons betreft, is dat onbegrijpelijk.

We zijn niet de enigen die boos zijn: in twee dagen hebben al 25.000 mensen onze petitie ondertekend. Het laat zien hoeveel dit bezuinigingsplan losmaakt. In juni behandelt de Tweede Kamer de wet waar de eigen bijdrage in staat. Op dat moment willen wij keihard laten horen dat de extra bezuiniging van tafel moet. Dus hoe meer handtekeningen, hoe meer druk we kunnen zetten op het kabinet en de formerende partijen. Help ons mee en teken de petitie. Alvast bedankt!
 

Ja,ik steun de petitie!

Heb jij je stem voor Europa al gepland?

Er staat veel op het spel met de Europese verkiezingen dit jaar. Zoals onze democratische vrijheden, internationale veiligheid, en sociaal klimaatbeleid - om maar wat dingen op te noemen. Daarom móeten we met zo veel mogelijk mensen naar de stembus op donderdag 6 juni. Heb jij het al in je agenda staan? Plan nu je stem en wij helpen het je herinneren. 

👉 Zet 6 juni op mijn kalender

Agenda 🗓️

Wereldwijd komen de rechten van gemarginaliseerde groepen als LHBTI'ers en vluchtelingen steeds meer onder druk te staan. Wat doen lokale activisten om dit tegen te gaan? Hoe kunnen Europarlementariërs opkomen voor de rechten van deze groepen? Hierover gaan we het op 9 mei hebben met o.a. Europarlementariërs Kim van Sparrentak en Tineke Strik tijdens het politiek café: Mensenrechten Onder Druk

Dit was 'm weer. Vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar vragen@groenlinkspvda.nl. 

Tot over twee weken! 👋

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.