Nieuws voor het primair onderwijs van de Bibliotheek Utrecht  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees deze nieuwsbrief online
Beste leerkrachten en leescoördinatoren,

Het zal je niet ontgaan zijn, nog heel even en dan gaan de deuren van de Bibliotheek Neude open. Een moderne bibliotheek in een historisch postkantoor.
Kom je snel een kijkje nemen? Bijvoorbeeld bij de onderwijsopening, of de lezing over kind en creativiteit. Of kom samen met je groep, er zijn nog een paar plekjes dit schooljaar.
Bekijk hier het hele feestprogramma, of haal het programmaboekje en vier het openingsfeest met ons mee.

Hartelijke groeten,
Team educatie
Groepsbezoek groep 7/8 in de Neude
Ontwerp en maak in het Laboratorium
In het Lab leer je 21e eeuwse vaardigheden. Kom met groep 7/8 naar het gloednieuwe Laboratorium in de Neude en ontwerp het schoolplein van de toekomst. Van lasersnijder tot mini-motoren en sensoren, de leerlingen maken een prototype met de nieuwste materialen.
Er zijn nog een paar plekken in de Neude vrij!
Reserveer hier
Onderwijsopening
Wil je de nieuwe bieb samen met collega’s bekijken? Kom dan naar de onderwijsopening met een feestelijk programma, speciaal voor educatieprofessionals. Directeur Ton van Vlimmeren en programmamanager Mariken van Meer openen de middag. Daarna houdt schrijver en filosoof Joke Hermsen een lezing over het belang van aandacht voor lezen en taal. Na de rondleiding door de nieuwe bibliotheek volgt een afsluitende borrel. Meld je aan via de website

Voor vragen over deze middag mail je naar educatie@bibliotheekutrecht.nl
dinsdag 24 maart | van 15.30 tot 17.00 uur | Bibliotheek Neude - Theater
Lezing
Een andere kijk op kind en creativiteit
Hoe belangrijk is creativiteit eigenlijk en hoe boor je die aan bij kleine onderzoekers? Cultuurpedagoog Sabine Plamper van Kris Kras Atelier legt het uit. Sabine geeft allerlei handige tips, zodat ouders en professionals thuis direct aan de slag kunnen.
De lezing is gratis te bezoeken als onderdeel van het feestprogramma van bibliotheek Neude. Reserveer hier je gratis kaarten

woensdag 25 maart | van 20.00 tot 21.30 uur | Bibliotheek Neude - Collegezaal
Boekentips van Annemieke de Geest
Het Magisch Avontuur – geschreven door Marianna Oklejak
Twee arme broers trekken de wereld in op zoek naar geluk. Onderweg komen ze tal van hindernissen tegen en moeten ze met behulp van de lezer puzzels en raadsels oplossen, uit doolhoven zien te ontsnappen en een magische ring te zoeken.
Dit prachtig uitgevoerde prentenboek is voor leerlingen uit groep 3 t/m 6 een geweldig zoek-en kijkboek.
Er zijn korte teksten op rijm zijn heel mooi uit het Pools vertaald maar de illustraties stelen de show. Eindeloos veel leesplezier verzekerd.

Brons – Linda Dielemans
Brons gaat over glimmende schatten in mistige moerassen. Schrijfster en archeologe Linda Dielemans neemt je mee terug naar de Bronstijd in Europa. De verhalende informatie wordt afgewisseld door bijzondere bronzen voorwerpen die zelf hun ontstaansgeschiedenis vertellen. Hoe komt Sehwol, één van de zes zwaarden speciaal gesmeed voor zes bijzondere kinderen, in het water terecht waar hij vierduizend jaar later gevonden wordt? Ontdek waarom het meisje Mare lang geleden haar bronzen sieraad begraaft in de bodem van een rivier. Zo kom je veel te weten over het leven van toen en belangrijke vondsten
Sanne te Loo heeft het boek prachtig geïllustreerd.
Een talig informatief boek voor kinderen vanaf 10 jaar.
Feestprogramma Bibliotheek Neude
Op vrijdag 13 maart om 17.00 uur openen de deuren van de nieuwe bieb op feestelijke wijze. De rest van de maand zijn er meer dan 125 gratis programma’s te bezoeken om te vieren dat de nieuwe bieb open is! Ontdek de nieuwe bibliotheek door jouw eigen programma samen te stellen. Start bijvoorbeeld bij ‘Hoe voed ik mijn ouders op’ door Stine Jensen, bezoek daarna de kinderprogramma’s van omroep Human en eindig bij een spetterend kleurenfeest!

Bekijk hier het programma online of download het programmaboekje.
Graag het programma in de hand? Zodat alle leerkrachten de leerlingen kunnen enthousiasmeren om de bieb te bezoeken? Stuur een mailtje naar educatie@bibliotheekutrecht.nl en ontvang een programmaboekje voor de hele klas of school!
Wat vind je van deze nieuwsbrief?
 
Bibliotheek Utrecht - Oudegracht 167 - 3511AL - Utrecht
Profiel wijzigen - Afmelden