Nog een paar dagen en dan is het eindelijk zover. Vakantie! Natuurlijk wil je dat alle kinderen door blijven lezen. Daarom hebben we de leukste (voor)leesactiviteiten voor je op een rijtje gezet.
Tip: Vergeet niet jouw groepsbezoeken, collecties en workshops te bestellen. Tot 1 augustus ontvang je 5% korting in de webwinkel.
 
 
Het online zomerprogramma Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers uit groep 3 en 4. Op de website reizen ze langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land lezen ze verhalen en spelen ze zomerse (taal-)spellen. Vakantielezen helpt het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil te houden.  

Attendeer ouders op dit leuke programma met de gratis materialen die op jouw school bezorgd zijn. En met deze video.

Vragen? Neem contact op met Kim van Aalten, specialist jeugd en taal, k.van.aalten@bibliotheekutrecht.nl.
 
 
 
De bibliotheek komt naar je toe deze zomer. De biebfiets toert rond door heel Utrecht en strijkt neer in parken, speeltuinen en pleinen. Je kunt ons tegenkomen bij o.a. stadsboerderij Gagelsteede, de voedselbank bij Buurthuis Burezina, de ijssalon van Roberto in Wittevrouwen, het zwemplekje bij Amelisweerd of op een andere verrassende plek. Ter plekke bekijk je het menu en kies je het verhaal dat je graag wil horen. De voorlezers zorgen voor griezelverhalen, romantische verhalen of laten je lekker lachen. Voor jong én oud. Kijk op onze website wanneer de biebfiets bij jullie in de buurt is.
 
 
 
Kinderen kunnen de hele zomer, ook zonder dat ze lid zijn van de bieb, e-books en luisterboeken lezen. Dat kan via de zomeractie Boek ’n Trip van de gratis online Bibliotheek-app. Met boeken- en luistertips per leeftijdscategorie.
 
 

Aankomend schooljaar starten 10 basisscholen in Utrecht met het programma de Bibliotheek op SchoolDeze scholen gaan samen met de bibliotheek de komende drie jaar structureel werken aan leesbevordering en leesplezier. Dat doen we o.a. met een rijke collectie in de school. En met leerkrachttrainingen over de inzet van Rijke Taal. We houden je via de nieuwsbrief op de hoogte. Ook als er een nieuwe inschrijfmogelijkheid is voor de volgende ronde.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzanne Körmeling, programmaleider taal, lezen en digitaal jeugd.  
s.körmeling@bibliotheekutrecht.nl

 
 
 

Laat je in slechts 45 minuten bijpraten over de leukste nieuwe kinderboeken en trends in de jeugdliteratuur. Gebruik ze als kick-off voor het nieuwe schooljaar, ter inspiratie voor je teamvergadering: zo kies je de beste nieuwe kinderboeken voor jouw leerlingen!  

dinsdag 5 oktober | 15.30 – 16.15 uur | Aanmelden kan via de website. 

 
 
 
 

Digitale geletterdheid wordt binnenkort een verplicht onderdeel in het curriculum. Doe alvast inspiratie op en wissel ervaringen uit met collega’s. Tijdens twee bijeenkomsten praten Het Mediateam en de bieb je bij over ontwikkelingen en trends. Natuurlijk krijg je tips die je direct toe kunt passen in je eigen werk. Tijdens de Week van de Mediawijsheid bijvoorbeeld.

maandag 11 oktober (eerste bijeenkomst) | 14.30 – 17.30 uur | Inschrijven kan hier

 

 
 
 
Kinderen die deze zomer lid worden van de bibliotheek krijgen als extraatje een actiecode. Daarmee kunnen ze gratis naar een van onze betaalde activiteiten. Lees alle informatie op onze site.
 
 
 
Positief   Negatief
 
S
 
fb   tw   insta  
 
S
open