bekijk webversie
Nieuwsbrief ondernemers 27 februari 
Beste ondernemer,

Wij houden u graag op de hoogte van ontwikkelingen in Ermelo en (gemeentelijk) nieuws dat relevant is voor u als ondernemer.

Met vriendelijke groet,
Team communicatie
Gemeente Ermelo
Lijn
In deze nieuwsbrief
Lijn
Save the date: Bijeenkomst 'Veiligheid op bedrijventerreinen'
Op donderdag 8 juni houden we een bijeenkomst 'Veiligheid op bedrijventerrein' voor ondernemers. U bent van harte welkom van 16.00 tot 18.30 uur op de locatie Academie voor Ambulancezorg, Ceintuurbaan 2 in Harderwijk. We organiseren de bijeenkomst samen met de gemeenten Harderwijk en Zeewolde. Burgemeester Harm Jan van Schaik, van gemeente Harderwijk, opent de bijeenkomst.  

Het eerste onderwerp van de bijeenkomst is 'ondermijning'. Daarvan is sprake als criminelen legale bedrijven en diensten gebruiken voor illegale activiteiten. Vooral bedrijventerreinen zijn op dat gebied interessant voor criminelen. In de bijeenkomst leren we signalen te herkennen die kunnen wijzen op ondermijning. Het tweede belangrijke onderwerp van de bijeenkomst is 'cybercriminaliteit'. We gaan in op de vraag hoe ondernemers bijvoorbeeld gijzeling door ransomware kunnen voorkomen. 
Enquête voor ruimtebehoefte van Ermelose ondernemers
De BedrijvenKring Ermelo (BKE) houdt een enquête onder Ermelose ondernemers om meer inzicht te krijgen in de toekomstige ruimtebehoefte van bedrijven in Ermelo.

Samen met BKE onderzoeken we de mogelijkheden voor een groen bedrijventerrein aan de A28: het Ecopark. Voor de planvorming willen we weten welke vraag er is naar vervanging en uitbreiding van ruimten in Ermelo. Wilt u de enquête invullen? Dat kan ook als u niet lid bent van BKE. Naar de enquete > 
Wethouder Hamstra bezoekt Smurfit Kappa Hexacomb
Op 6 februari bezochten wethouder Sarath Hamstra en bedrijfscontact-functionaris Carien Boesenach-Akkermans het bedrijf Smurfit Kappa Hexacomb. Deze vestiging van de multinational Smurfit Kappa staat op bedrijventerrein Kerkdennen. We kregen uitleg over de productiefaciliteiten en toepassingen van hexacomb -op maat gemaakt verpakkingsmateriaal van honingraatkarton- door operations manager Jan van Dongen. Een interessant kijkje achter de schermen bij een internationaal team van medewerkers.
Wethouder van Veen bezoekt Firma Kamphorst
Op 13 februari brachten we een bedrijfs-bezoek aan Firma Kamphorst. Wethouder Ronald van Veen kreeg er uitleg over het afvalscheidingsproces, composteren en de grondverzet werkzaamheden van Firma Kamphorst. Het was heel interessant om te zien hoe dit Ermelose bedrijf een bijdrage levert aan de duurzame afvalverwerking binnen onze gemeente. Ook spraken we met de broers Leendert en Jan Kamphorst over de geschiedenis en de toekomst van het bedrijf.
 
Gemeentehuis
Raadhuisplein 2
3851 NT Ermelo

Postbus 500
3850 AM Ermelo
Contact
Telefoon 0341 56 73 21
Email gemeente@ermelo.nl
Website www.ermelo.nl
Volg ons op
Facebook Twitter LinkedIn Instagram
Afmelden nieuwsbrief
Gegevens wijzigen