Comedy Tunes zorgt voor de lach

Gun jezelf die volle tank endorfine en dat frisse en energieke gevoel. Koop tickets voor de comedytunes comedynight. Vanavond 13 september om 20.30 uur zie je de volgende comedians in de line-up: Mo Hersi, Jasper Nieuwenhuis, Johan van Gulik en Tim Kroezen. Klik hier voor meer informatie!

Open Monumentendagen Land van Cuijk

De nieuwe werkgroep Open Monumentendag Land van Cuijk organiseert dit jaar voor de eerste keer het evenement open monumentendagen in de gemeente Land van Cuijk. Binnen het Open Monumentendag jaarthema: routes, netwerken en verbindingen, is er in het Land van Cuijk extra verbinding met de provincies Gelderland en Limburg door middel van 5 pontjes die op zaterdag én zondag de Maas over zullen varen. Kijk in de agenda voor een greep van de deelnemende monumenten. 

Bridge2Bridge Run

De Bridge2Bridge run is een halve marathon op zondag 15 september en loopt grotendeels langs de beide oevers van de Maas. De ene oever in de gemeente Heumen (provincie Gelderland) en de andere oever in de gemeente Land van Cuijk (provincie Noord-Brabant). Klik hier voor meer informatie.

Pleinfeest Rijkevoort

Vrijdag t/m zondag worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Met op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag muziek van dj`s en bandjes in de feesttent. Klik hier voor meer informatie.

Kermis Mill

Dit jaar 5 dagen kermis en 5 dagen kermisfeesten in Mill. De kermis in Mill start dit jaar al op vrijdagavond (13 september 18.00 uur) en duurt tot en met dinsdagavond (17 september). Ook werken diverse horecaondernemers op dit moment aan een gevarieerd horecaprogramma om ook voor liefhebbers van kermisfeesten 5 dagen vermaak te kunnen bieden. Klik hier voor meer informatie over de kermis.

Op bedevaart naar Lourdes...of naar Lourdesgrot in Katwijk?

Duizenden bedevaartgangers trekken jaarlijks naar Lourdes om onder meer de wereldberoemde grot te bezoeken. Maar wist je dat er bij de kerk in Katwijk staat een waarheidsgetrouwe kopie van de beroemde Lourdesgrot staat? Een rijksmonument, bijna 140 jaar geleden gebouwd. Je hoeft dus niet ver weg om een kaarsje aan te steken voor geliefden, vrienden of jezelf.
In onze serie ‘Waarom ver weg als het ook dichtbij is…’ presenteren we elke week een sprekend voorbeeld van iets waar je verder weg naar op zoek gaat maar ook in het Land van Cuijk kunt tegenkomen. Benieuwd naar welke andere vergelijkingen er al zijn gemaakt? Op de website www.vakantieineigenlandvancuijk.nl kun je zo met de foto’s schuiven dat je nog beter de, soms zeer opvallende, overeenkomsten ziet.