Land van Cuijk het gezelligst volgens het CBS

Brabant scoort hoog op gezelligheid! Uit een recent onderzoek van het CBS blijkt dat Brabanders zich over het algemeen erg thuis voelen in hun gemeenten. Vooral ons eigen Land van Cuijk en Meierijstad steken er met kop en schouders bovenuit. Inwoners van deze gemeenten ervaren veel sociale samenhang, weinig overlast en voelen zich veilig. De conclusie is: Brabantse gemeenten zijn aantrekkelijk vanwege de hoge mate van gezelligheid en sociale samenhang. Dit draagt bij aan een positief leefklimaat en maakt Brabant tot een aantrekkelijke plek om te wonen. En dan met name Land van Cuijk dus! Lees hier het bericht.

De Zuiderwaterlinie organiseert een dagje wandelen in Grave

Op zaterdag 28 september is er van 11 tot 17 uur een korte wandeling uitgestippeld langs punten die iets vertellen over de Zuiderwaterlinie en/of 1674. Een startpunt met uitleg vind je bij het Stadsmuseum in de Hampoort aan de Sint-Elisabethstraat. Klik hier voor meer informatie over de wandeling.

Joost Willemze: Jong Klassiek

Joost Willemze (1996) is één van de grootste Nederlandse harptalenten. Op 16-jarige leeftijd won hij de eerste prijs tijdens de finale van het Prinses Christina Concours. In 2017 won hij het internationale harpconcours in Porto en in 2018 het Italiaanse concours Suoni d'Arpa. Op zondag 29 september om 11.00 uur treedt hij op in de Schouwburg Cuijk. Klik hier voor meer informatie.

Tryo | Trio Cabaret Try-outs

Voordat het grote publiek ze ontdekt heeft, brengt TRYO deze cabaretiers naar het theater. Iedere TRYO is anders, elke show een wisselende line-up met nieuw talent, winnaars van cabaret festivals en gevestigde namen die bij TRYO komen try-outen voor hun nieuwe voorstelling. De middag wordt gepresenteerd door een cabaretier die het publiek mee neemt in het try-out proces. Op zondag 29 september om 15.00 uur staan de volgende cabaretiers in Mill: Maartje Mikx, Sidney Schmeltz, Arjan Kleton. Klik hier voor meer informatie.

D-Day herbeleven in Normandië of in Oorlogsmuseum Overloon?

Het Land van Cuijk viert dit najaar dat het 80 jaar geleden haar vrijheid heeft teruggekregen. De bevrijding van West-Europa begon met D-Day, de landing van tienduizenden soldaten op de stranden van Normandië. Aan de Franse kust staan nog tal van oorlogsmusea, die herinneren aan de geallieerde invasie. Een van die musea is Musée Mémorial d’Omaha Beach in Saint-Laurent-sur-Mer. De herbeleving van D-Day in het Oorlogsmuseum in Overloon is zeker zo indrukwekkend. Zeker sinds D-DEX, een nieuwe en spectaculaire reconstructie van D-Day, in gebruik is genomen. Bezoekers stappen bijna letterlijk in de voetsporen van het Amerikaanse 146th Engineer Combat Battalion, dat in 1944 als een van de eerste eenheden op Omaha Beach aan land kwam.
In onze serie ‘Waarom ver weg als het ook dichtbij is…’ presenteren we elke week een sprekend voorbeeld van iets waar je verder weg naar op zoek gaat maar ook in het Land van Cuijk kunt tegenkomen. Benieuwd naar welke andere vergelijkingen er al zijn gemaakt? Op de website www.vakantieineigenlandvancuijk.nl kun je zo met de foto’s schuiven dat je nog beter de, soms zeer opvallende, overeenkomsten ziet.