Kermis Boxmeer

Het is weer zover: de kermis in Boxmeer staat op het punt te beginnen. Van vrijdag 28 juni tot dinsdag 2 juli kan iedereen weer genieten van attracties vol adrenaline, spannende spelletjes en heerlijk Hollands gebak. Op zondag wordt de kermis ontdaan van alle felle lichtjes en harde muziek en is er een prikkelarme kermis. Het Raadhuisplein in Boxmeer is op maandag 1 juli gereserveerd voor de oudere inwoners van Boxmeer en omstreken. Dan vindt namelijk Zilveren Maandag plaats, een gezellig muziekevenement met zang, dans en oliebollen. Klik hier voor meer informatie.

Zomeravond LIVE

Muziekvereniging ‘St. Jan’ presenteert opnieuw zomers muziekspektakel in de buitenlucht. Warm weer, de ondergaande zon, mensen die samen zijn gekomen om onder het genot van een hapje en een drankje te lachen en te genieten van live muziek… Waant u zich ook al bijna in Spanje? Na het succes van vorige jaren brengt ‘St. Jan’ op zaterdagavond 29 juni. Wanroij en omgeving weer naar mediterrane sferen op het Kerkplein in Wanroij. Het plein zal weer worden omgetoverd tot een zomers terras met uiteraard zomerse muziek, live vanaf de trappen voor de kerk. Klik hier voor meer informatie.

Maas en Vilt Mars

De tocht biedt een fascinerende mix van landschappen en culturele bezienswaardigheden. Terwijl je door het gebied rondom Oeffelt reist, word je omringd door prachtige natuurlijke schoonheid. De pittoreske Niers, die zijn oorsprong vindt in Mönchengladbach en uitmondt in de Maas bij Gennep, is een van de hoogtepunten van de route. Het kabbelende water en de weelderige groene oevers creëren een schilderachtig uitzicht dat je betovert. Of je nu geïnteresseerd bent in prachtige landschappen, oude molens of historische treinroutes, deze tocht biedt voor elk wat wils. De tocht is op zondag 30 juni. Klik hier voor meer informatie.

Filmcafé Grave: Nata Per Te

Nata Per Te is het waargebeurde en ontroerende verhaal van Luca Trapanese en Alba: een man en een klein meisje die elkaar hard nodig hebben. Het is 2017. De rechtbank in Napels is op zoek naar een gezin voor baby Alba, die het syndroom van Down heeft en vanaf haar geboorte in het ziekenhuis werd achtergelaten. Luca, alleenstaand en homoseksueel met een sterk verlangen naar vaderschap, vecht om de voogdij over Alba te verkrijgen. Hoeveel ‘traditionele’ gezinnen moeten nee zeggen voordat Luca in aanmerking kan komen? De film draait op zondag 30 juni en woesndag 3 juli. Klik hier voor meer informatie.