Loop mee met Kloosterommetje Velp

Tijdens deze bijzondere tocht verken je niet alleen het Emmausklooster zelf, maar ook de prachtige natuurlijke omgeving die bekend staat als 'de drie-eenheid' in Velp, bestaande uit twee kloosters en een oud Romaans kerkje. Loop mee op zaterdag 5 oktober om 10 uur. Klik hier voor meer informatie.

Mannen van Naam

Hoe zou het toch komen dat zo’n klein land als Ierland over de hele wereld bekend staat om zijn muziek, van weemoedige ballades en razendsnelle reels en jigs tot moderne hedendaagse popmuziek? En hoe komt het dat de Mannen van Naam zich hun hele muzikale carrière hebben laten inspireren door Ierse en Schotse muziek? Die invloeden waren al goed te horen in grote hits als Laat Maar Waaien en Hela Hola (Tuthola) uit hun vroegere jaren bij Pater Moeskroen. Op zaterdag 5 oktober om 20.30 uur staan ze op het podium van Myllesweerd in Mill. Klik hier voor meer informatie. 

Kinderboekenfestival: Lekker Eigenwijs!

Ontmoet eigenwijze kinderboekenschrijvers, doe mee aan eigenwijze workshops, ben eigenwijs en ga zelf aan de slag met het maken van jouw verhaal. Het kan tijdens het Kinderboekenfestival ‘Lekker eigenwijs’ in Huis van Cuijk! Op deze bijzondere dag, midden in de Kinderboekenweek ontdekken kinderen van 6/m 12 jaar nieuwe verhalen. Hier wil je bij zijn op zondag 6 oktober vanaf 13.00 uur! Klik hier voor meer informatie over het Kinderboekenfestival.

"Wat fijn dat jij er bent" show voor de zorgprofessional

Deze dag is een gelegenheid om te erkennen dat, in de zorg, niemand er alleen voor staat. Samenwerken is belangrijk en nodigen je daarom uit ‘zorgeloos’ te komen genieten. Samen, sterker verbinden! ‘Wat fijn dat jij er bent show’ en verwen High-Tea. Aangeboden door Schrijen Afscheid en herinnering. Ze nemen de zorg op de hak, met een knipoog. Want… zoals elke zorgverlener weet, lachen is soms het beste medicijn. Samen de zorg met een warm hart vieren! Klik hier voor meer informatie.

Campagne eigen inwoners: laatste fotovergelijking

In onze serie ‘Waarom ver weg als het ook dichtbij is…’ hebben wij 22 weken lang een sprekend voorbeeld gepresenteerd van iets waar je verder weg naar op zoek gaat maar ook in het Land van Cuijk kunt tegenkomen.
Deze week presenteren we de laatste vergelijking, met alvast een vooruitblik naar volgend jaar. De paardenraces in Ascot zijn, met de kleurrijke gasten op de tribunes, een internationaal begrip geworden. Maar dezelfde topsport en dezelfde kleurrijke gasten zie je ook op carnavalsmaandag op het Vortums Veld, als Boxmeerse jongelingen de strijd met elkaar aangaan tijdens de Metworstrennen. Onze eerste tip voor 2025!
Benieuwd naar de 21 andere vergelijkingen die zijn gemaakt? Op de website www.vakantieineigenlandvancuijk.nl kun je zo met de foto’s schuiven dat je nog beter de, soms zeer opvallende, overeenkomsten ziet.