Expositie Pakhuis Cuijk

Beppe Vermeent en Diny Lamers exposeren op 6 en 7 juli 2024 van 12.00 tot 17.00 uur schilderijen in het Pakhuis, Kerkstraat 12 in Cuijk. De schilderijen van Beppe zijn gebaseerd op de natuur, vaak water. Veel blauwtonen, ingetogen en meditatief. Diny schildert met olieverf in primaire kleuren met veel oranje en geel. Het werk is vrolijk, abstract en soms figuratief. Klik hier voor meer informatie.

Kunstroute Mill 3e etappe Fietsfeest Land van Cuijk

Na Ons Plattelandsrondje en Beeldenstorm in Cuijk is de Millse kunstroute ‘Boeren, Burgers en Bourgondiërs’ de derde van zes fietsroutes die onderdeel vormen van het Fietsfeest Land van Cuijk. Zo’n dertig opmerkelijke kunstobjecten staan opgesteld langs een route van 15 kilometer die grotendeels door het buitengebied van Mill gaat.
Hoewel ‘Boeren, Burgers en Bourgondiërs’ nog tot eind september op alle dagen kan worden gefietst, staat de kunstroute in het weekeinde van 6 en 7 juli extra in de schijnwerpers. Op zondag 7 juli zijn ook veel kunstenaars aanwezig voor een ‘meet & greet’ bij hun eigen werk.
De route volgt geen knooppunten, maar heeft een eigen routekaart en -beschrijving en is bewegwijzerd. De kaart kan worden gedownload via onder meer www.fietsfeestlandvancuijk.nl

Bibliotheek in British Museum of boeken in Huis van Cuijk?

Vind je de bibliotheek van het British Museum in Londen ook zo indrukwekkend? Ga dan ook eens naar het Huis van Cuijk. De aanblik van de boekenwand is daar bijna net zo imposant. Bovendien ondergebracht in de schouwburg van Cuijk, waar de voorliefde van architect Wim Kol voor Bauhaus en De Stijl zichtbaar is.
In onze serie ‘Waarom ver weg als het ook dichtbij is…’ presenteren we deze week een nieuwe vergelijking van populaire (vakantie)uitjes die je ook in het Land van Cuijk kunt tegenkomen. Kijk voor alle eerdere vergelijkingen op www.vakantieineigenlandvancuijk.nl

Kermis Land van Cuijk

Dit weekend is het kermis in meerdere dorpen in het Land van Cuijk. Je kan naar de kermis in Beugen, Wilbertoord, Maashees en Westerbeek. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Muziek op de Maas

Muziek op de Maas-een sfeervol petit festival in een weiland aan de maas vol met muziek die past bij een zwoele avond in ongedwongen gezellige sfeer en omgeving. Op zaterdag 6 juli 2024 vindt Muziek op de Maas plaats in een maas-wei bij de brug over de molenbeek nabij het pontveer Vierlingsbeek-Bergen. Klik hier voor meer informatie.