Nieuwsbrief gemeente Edam-VolendamBekijk de webversie
Nieuwsbrief Week 26
Logo
Zonnepanelen in de gemeente
Geweldig nieuws! Maar liefst 5.862 huishoudens in onze gemeente hebben al zonnepanelen. Met gemiddeld tien panelen is de productie per dak jaarlijks meer dan 3000 kWh. Dit betekent flinke besparingen op de energierekening én meer onafhankelijkheid dankzij energie van eigen bodem. Doet u ook mee?

Lees meer  
Veteranen in het zonnetje gezet
Afgelopen woensdag is in Volendam de Veteranendag georganiseerd. Dit gebeurde voor de vierde keer in samenwerking met de gemeente Waterland, Landsmeer en Edam-Volendam. Zo’n 50 oorlogsveteranen uit de drie gemeenten zijn tijdens de bijeenkomst in het zonnetje gezet.

Lees meer
Weer stap vooruit voor nieuwe woonwijk De Lange Weeren
Er zijn belangrijke stappen gezet voor de nieuwe woonwijk De Lange Weeren. Het college van de gemeente Edam-Volendam heeft op 11 juni met het ‘Ontwikkelkader De Lange Weeren’ ingestemd.

In juli buigt de gemeenteraad zich erover. Belangstellenden kunnen het plan voor de nieuwe woonwijk bekijken op een inloopbijeenkomst op 8 juli 2024 in Pop- en Cultuurhuis PX. 

Lees meer  
Kent u iemand die een lintje verdient?
Kent u iemand die tenminste 15 jaar of langer maatschappelijk betrokken is en bijzondere dingen doet voor verenigingen, de gemeente, of op een andere manier? Vraag dan voor hem of haar een lintje aan. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen voor elke gewenste kandidaat.
 

Aanvragen vóór 1 augustus

Wilt u ook een lintje aanvragen voor iemand in uw omgeving? Neem dan contact op met Ingeborg van Voorst via (0299) 398 398 of mail naar bestuurssecretariaat@edam-volendam.nl. Ook is meer informatie te vinden op onze website.
Het laatste nieuws
Enquête nieuw gemeentehuis Edam-Volendam

De gemeente Edam-Volendam is op zoek naar een locatie voor een nieuw gemeentehuis. Enkele locaties zijn aangewezen om verder te onderzoeken; Mgr. Veermanlaan, Tase terrein en een locatie gelegen in de toekomstige wijk de Lange Weeren. Graag nodigen wij u uit om hierover mee te praten door middel van een enquête.
 

Enquête

U kunt uw ideeën over het nieuwe gemeentehuis digitaal met ons delen. Invullen van de enquête kan nog tot en met 28 juni.

Stemmen fotowedstrijd!

Het eerste thema van de fotowedstrijd is afgelopen.
 

𝗦𝘁𝗲𝗺 𝗻𝘂 𝗼𝗽 𝘂𝘄 𝗳𝗮𝘃𝗼𝗿𝗶𝗲𝘁!


U kunt stemmen op uw favoriete lentefoto van tot en met 30 juni.
 

Nieuw thema

We zijn begonnen met het volgende thema 'zomer' t/m 21 september. Doet u ook mee? Stuur uw foto in via: fotowedstrijd@edam-volendam.nl of stuur het in via ons Online Praathuis.

Eikenprocessierups weer gesignaleerd


De bomen die besmet zijn met de processierups hebben een speciaal bandje om de stam.


Advies

Wij adviseren u om niet bij de eikenbomen in de buurt te komen zover dat mogelijk is.

Lees meer
 

Gemeenteraad
Raadsstukken, agenda's en de mogelijkheid om de komende Raadsplein-vergadering live te volgen: alle informatie over de Gemeenteraad.
Wegwerk- zaamheden
Op onze site vindt u een overzicht van actuele werkzaamheden.
Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief.
Vacatures
Op onze website werkenbij.edam-volendam.nl vind u alle vacatures en solliciteert u direct op een functie binnen de gemeente Edam-Volendam.
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u Nieuwsbrief@edam-volendam.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing