Nieuwsbrief gemeente Edam-VolendamBekijk de webversie
Nieuwsbrief Week 37
Logo
Twee goede kermisweekenden in Edam en Volendam
We kunnen spreken van twee goede kermisweekenden in Edam en Volendam. De kermis in Edam is in z’n algemeenheid in een rustige sfeer verlopen. Het was een gemoedelijke kermis.
 

Dank!

Ook dit jaar gaat er namens het college van burgemeester & wethouders grote dank uit naar alle partijen die bij de kermissen betrokken zijn geweest. 
 

Lees meer
Opening kunstmaand
De Kunstmaand, het jaarlijkse hoogtepunt voor kunst- en cultuurliefhebbers, trapt op woensdag 25 september af met een knallende openingsavond in PX. Iedereen is welkom op deze openingsavond, die zowel de start van de kunstzinnigste maand in onze gemeente als het begin van het uitvoeringsplan van het Vitaliteitsakkoord markeert.

Lees meer
Impuls voor twaalf Noord-Hollandse gemeenten
Twaalf gemeenten hebben subsidie gekregen om hun omgeving klimaatbestendiger in te richten. Bij De Hoep in Castricum reikte Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier bomen en zandzakken uit aan de gemeenten.

De subsidie komt vanuit de regeling Klimaat Actief Noorderkwartier (KAN). Via deze regeling konden gemeenten voor projecten die de leefomgeving klimaatbestendiger maken, tot 30% subsidie van de projectkosten krijgen. De regeling is bedoeld om de uitvoering van deze projecten te versnellen. In totaal is er 1 miljoen euro verdeeld. Wethouder Kees schilder nam symbolisch een subsidie van  € 92.340,00 in ontvangst voor de revitalisering oude dorpskern Volendam (Oude Kom). 

Lees meer
Het laatste nieuws
Praat mee over woningisolatie, klimaat en afval

Op zaterdag 21 september organiseren wij een participatiedag voor alle inwoners. U bent welkom in Pop- en Cultuurhuis PX. Dit kan tussen 10.00 en 14.00 uur tijdens de markt in Volendam. Dit is uw kans om mee te praten over belangrijke duurzaame thema's en om uw mening te geven!
 

Denk mee over vergroening, afval en energiebesparing

Tijdens de participatie kunt u uw ideeën en voorkeuren delen over vijf onderwerpen:

  1. Woningisolatie
  2. Vergroening
  3. Circulariteit
  4. Hitteoverlast
  5. Participatie

Lees meer
 

Collecterooster
 
 
Inloopochtend voor vragen over bijstand

Team Inkomen organiseert een inloopochtend over bijstand. U kunt tijdens deze inloopochtend bij ons terecht met al uw vragen over een bijstandsuitkering.

Inloopochtend

U bent iedere donderdag welkom tussen 08.30 en 12.30 uur op het Stadskantoor aan de W. van de Knoopdreef 1 te Volendam. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Edam-Volendam deelt 50 bomen uit aan inwoners


Wilt u een groenere tuin? Lees dan snel verder, want we delen 50 bomen uit aan inwoners van onze gemeente. We doen dit om onze buurten veerkrachtiger te maken in een veranderend klimaat. Een groene tuin overstroomt bijvoorbeeld minder snel tijdens zware buien. Daarnaast zorgt een boom voor verkoeling in de tuin.


Aanmelden

U kunt een boom gratis aanvragen via ons Online Praathuis. Hiervoor heeft u een account nodig. Op dinsdag 10 september openen wij de aanmeldlijst.

Lees meer

Gemeenteraad
Raadsstukken, agenda's en de mogelijkheid om de komende Raadsplein-vergadering live te volgen: alle informatie over de Gemeenteraad.
Wegwerkzaamheden
Op onze site vindt u een overzicht van actuele werkzaamheden.
Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief.
Vacatures
Op onze website werkenbij.edam-volendam.nl vind u alle vacatures en solliciteert u direct op een functie binnen de gemeente Edam-Volendam.
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u Nieuwsbrief@edam-volendam.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing