Nieuwsbrief gemeente Edam-VolendamBekijk de webversie
Nieuwsbrief Week 39
Logo
Eerste paal woningbouw Maria Goretti
Donderdag 19 september was het zo ver! Wethouder Marisa Kes sloeg symbolisch de eerste paal waarmee de aftrap voor de bouw is gegeven.

Op de locatie worden maar liefst 83 woningen gerealiseerd. Daarbij wordt ook de buitenruimte van de Foksiastraat aangepast. Het ontwerp van zowel het gebouw als de buitenruimte zijn met de grootste zorg en afstemming met de omgeving opgesteld. Als alles goed gaat worden begin 2026 de eerste woningen opgeleverd. 

Lees meer
Wij zijn op zoek naar een burgerlid voor de gemeentelijke adviescommissie fysieke leefomgeving
Heeft u affiniteit met cultureel erfgoed en in het bijzonder met het historische karakter van het beschermde stadsgezicht in Edam?

Wilt u, als lid van een grotere commissie, het college van burgemeester en wethouders adviseren over het bereiken en in stand houden van een goede omgevingskwaliteit?

Dan is de rol van burgerlid in de gemeentelijke adviescommissie fysieke leefomgeving Edam-Volendam misschien iets voor u.

Lees meer
Wethouder Tuijp volgt taalles tijdens de Week van Lezen en Schrijven

De Week van Lezen en Schrijven staat in het teken van een samenleving waarin iedereen meedoet. 

Wethouder Vincent Tuijp schoof afgelopen week aan bij de cursisten van taalaanbieder Sagènn om samen een les te volgen in de PX in Volendam. 

Lees meer
Verzoek verwijderen aanhangwagens en boottrailers

Op de Strandweg in Volendam staan al enige tijd een aantal boottrailers en aanhangwagens.

 

Bent u de eigenaar?

Verwijder deze dan vóór donderdag 26 september. Daarna  verwijderen wij deze op kosten van de eigenaar.  


Bekijk hier om welke voertuigen het gaat
Informatiebijeenkomst 'Voorkom Vallen' groot succes
De informatiebijeenkomst ‘Voorkom vallen’ in de Opperdam was een groot succes! Ruim 150 inwoners uit de gemeente namen vorige week deel aan de bijeenkomst. Jaarlijks belanden 88.000 ouderen na een struikelincident op de eerste hulp. 

Lees meer
Veenus komt terug op de dijk!

Veenus komt terug op de dijk! Op vrijdag 4 oktober 2024 wordt Veenus door burgemeester Lieke Sievers, hoogheemraad Arnold Langeveld en beeldend kunstenaar Rob Cerneus onthuld.

Het realistisch frêle meisjesfiguur met stevige groene laarzen aan haar voeten geeft de gestolde emotie weer van de bewoners die enerzijds krachtig zijn en anderzijds kwetsbaar door hun uit water gevormde leefomgeving.

Onthulling

Het laatste nieuws
Deze week langere levertijden paspoort en identiteitskaarten
De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens introduceert een nieuw model van het paspoort en de identiteitskaart.


Reden

Dit wordt gedaan om deze documenten veilig en betrouwbaar te houden. Hierdoor zijn de levertijden langer.

Lees meer
Singelfestival
Vrijdag en zaterdag staat het programma boordevol livemuziek, straattheater, curiosa en culinaire hoogstandjes. En de Kindermiddag is leuker dan ooit!

En dit is nog maar het begin, want er staan meer dan 45 activiteiten op het programma.
Collecterooster
Inloopochtend voor vragen over bijstand

Team Inkomen organiseert een inloopochtend over bijstand. U kunt tijdens deze inloopochtend bij ons terecht met al uw vragen over een bijstandsuitkering.


Inloopochtend

U bent iedere donderdag welkom tussen 08.30 en 12.30 uur op het Stadskantoor aan de W. van de Knoopdreef 1 te Volendam. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Stem op uw favoriet!

Het tweede thema van de fotowedstrijd is afgelopen. U kunt stemmen op uw favoriet tot en met 30 september.
 

Thema herfst!

Het volgende thema Herfst is deze week van start gegaan! Doet u ook mee? Stuur uw foto in via: fotowedstrijd@edam-volendam.nl of stuur het in via ons Online Praathuis.

Bekijk de voorwaarden op onze website.

Lees meer

Inzending thema lente: Judith Bajema
Gemeenteraad
Raadsstukken, agenda's en de mogelijkheid om de komende Raadsplein-vergadering live te volgen: alle informatie over de Gemeenteraad.
Wegwerkzaamheden
Op onze site vindt u een overzicht van actuele werkzaamheden.
Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief.
Vacatures
Op onze website werkenbij.edam-volendam.nl vind u alle vacatures en solliciteert u direct op een functie binnen de gemeente Edam-Volendam.
Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.• Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u Nieuwsbrief@edam-volendam.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing