Gemeente Edam-Volendam - Nieuwsbrief



HET LAATSTE NIEUWS:


Inzamelcontainers voor plastic verpakkingsmateriaal gaan verdwijnen 01-12-2017

Eind december stopt de gemeente met het apart inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. De reden hiervoor is dat wij gebruik gaan maken van een nascheidingsinstallatie. Deze installatie scheidt alle plastic, metaal en drankenkartons van het restafval, zodat hiervan weer grondstoffen voor nieuwe producten gemaakt kunnen worden.




Fiets-/voetpad Abkoudestraat - Schotelstraat in gebruik genomen 01-12-2017

Het vernieuwde fiets-/voetpad tussen de Chr. van Abkoudestraat en A.P. Schotelstraat was al helemaal aangelegd, maar het wachten was op de afronding van de oversteekplaats op de Chr. van Abkoudestraat.




Fotowedstrijd 2018 01-12-2017

De gemeente is op zoek naar spontane digitale foto's van de samenleving en de omgeving van de gemeente. Wilt u uw foto op de omslag van de gemeentegids 2018? Doe dan mee met de jaarlijkse fotowedstrijd van de gemeente.




Melden van sportkampioenen 28-11-2017

Ieder jaar huldigt het gemeentebestuur de inwoners van de gemeente die in hun tak van sport Nederlands (of zelfs Europees) kampioen zijn geworden. Om er zeker van te zijn dat er niemand over het hoofd wordt gezien vraagt de gemeente dit via het aanmeldformulier Nederlands Kampioen te doen. Dit kan zowel door het bestuur van de betreffende sportvereniging worden gedaan als door de betrokkenen zelf.




Verbouwing publieksbalie Stadskantoor Volendam, wat betekent het voor u? 27-11-2017

Op 7 december start de verbouwing van de publieksbalie in het Stadskantoor in Volendam. Dit is nodig om de dienstverlening voor u als inwoner te verbeteren.




Edam-Volendam treedt op tegen vuurwerkoverlast: extra geld voor handhaving en Halt-afdoening 25-11-2017

Net als vorig jaar heeft de gemeente Edam-Volendam een kort lontje rond oud en nieuw. De gemeente gaat streng opgetreden tegen vuurwerkoverlast. Ook dit jaar is er extra geld uitgetrokken voor handhaving in de maand december. De politie en de Boa’s hanteren een strikte lijn bij het opvolgen van geconstateerde overtredingen. Zo zijn de Buitengewoon opsporingsambtenaren (Boa’s) dit jaar voor het eerst bevoegd om minderjarige overtreders direct door te verwijzen voor een Halt-afdoening.




Inzameling GFT-afval weer 2-wekelijks 24-11-2017

In de maanden december t/m maart wordt het GFT-afval eens per twee weken ingezameld. Op dinsdag 6 december a.s. vindt de inzameling plaats in Edam, de Purmer, het Middengebied en in de Broeckgouw. Een week later wordt ingezameld in de rest van Volendam.
 




Oproep om bootje te verwijderen achter Zuideinde 23-11-2017
bootje Zuideinde

In de golf van Ma, het water achter het Zuideinde bij het Slobbeland, ligt een bootje (bijna) onder water. Het gemeentebestuur verzoekt de eigenaar c.q. rechthebbende hiervan deze uiterlijk 7 december a.s. te verwijderen of contact op te nemen met de heer H. Breunis (BOA), tel. 398378.




Renovatie kademuren Begerslant en Werengouw in Volendam 22-11-2017

In opdracht van de gemeente wordt door aannemer Koedooder het voegwerk in deze kademuren hersteld.




BEKENDMAKINGEN:


Omgevingsvergunningen, 27 november 2017 28-11-2017


Gevonden en verloren voorwerpen 2017
klik hier voor het volledige artikel

Bekendmaking Beleidsnota peuteropvang 28-11-2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 16 november 2017 heeft besloten tot vaststelling van de ‘Beleidsnota peuteropvang 2018-2022 gemeente Edam-Volendam’.

Het beleid voor het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Edam-Volendam diende opnieuw te worden
vastgesteld vanwege de wet ‘harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzalen’, de gemeentelijke fusie tussen Edam-Volendam en Zeevang en ter uitvoering van het coalitie akkoord 2016-2022.

 
Inwerkingtreding

De ‘Beleidsnota peuteropvang 2018-2022 gemeente Edam-Volendam’ treedt in werking de dag na publicatie.


Ter inzage

De beleidsnota wordt 6 weken ter inzage gelegd in het Stadskantoor aan de W. v.d. Knoopdreef 1 te Volendam. Tevens is deze digitaal na te lezen via onderstaand document.




Bekendmaking Beleidsplan schuldhulpverlening en armoede-aanpak 28-11-2017

In de raadsvergadering van 16 november 2017 is het Beleidsplan schuldhulpverlening en armoede-aanpak 2018-2022 vastgesteld.

De ambitie van de gemeente is dat álle burgers moeten kunnen meedoen. Burgers die in armoede leven en/of schulden hebben en daardoor niet volwaardig aan de samenleving mee kunnen doen wil de gemeente bijstaan en weer in hun kracht zetten. Insteek is een preventief, duurzaam en integraal armoede- en schuldenbeleid, waarbij wordt ingezet op het voorkómen dat mensen in armoede en/of schulden terecht komen. Met extra aandacht voor kinderen.


Inwerkingtreding

De ‘Beleidsnota schuldhulpverlening en armoede-aanpak 2018-2022’ treedt in werking de dag na publicatie.


Ter inzage

De beleidsnota wordt 6 weken ter inzage gelegd in het Stadskantoor aan de W. v.d. Knoopdreef 1 te Volendam. Tevens is deze na te lezen via onderstaand document.




Aanvulling welstandscriteria A gebied H Zuidpolder-Oost 27-11-2017

(gymsportcentrum, bouwspeelplaats en gebouw voor maatschappelijke functies)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 16 november 2017 op grond van artikel 12a van de Woningwet  een aanvulling op de welstandscriteria voor het gebied H Zuidpolder-Oost heeft vastgesteld.

De welstandsnota bevat criteria aan de hand waarvan bouwwerken welstandelijk worden beoordeeld.




Bekendmaking tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering 24-11-2017

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam maakt bekend dat het in zijn vergadering van 7 november 2017 heeft besloten om: de passage '4.2 Collectieve ziektekostenverzekering via de gemeente' in de Nota bijzondere bijstand en minimaregelingen gemeente Edam-Volendam 2016 per 1 januari 2018 in te trekken en te vervangen door de nieuwe regeling ‘Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering’.

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis heeft het contract voor de Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) per 1 januari 2018 opgezegd waardoor het niet meer mogelijk is om bijzondere bijstand in de vorm van een bijdrage in de premie van een aanvullende verzekering via Zilveren Kruis te verstrekken. Reden voor het college om ten behoeve van inwoners van de gemeente met een laag inkomen en weinig vermogen een nieuwe regeling vast te stellen. De regeling luidt als volgt:

Tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering

Inwoners met een inkomen tot 110% van de toepasselijke bijstandsnorm die niet over vermogen hoger dan de wettelijke vermogensgrens beschikken kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de premie van een door hem / haar afgesloten aanvullende zorgverzekering van
€ 120 per volwassen verzekerde per kalenderjaar. Wanneer de jaarpremie van de aanvullende zorgverzekering lager is dan dit bedrag, wordt het lagere bedrag vergoed.

Aanvragen dienen in de periode van 1 januari tot 15 februari van het kalenderjaar waarop de aanvraag betrekking heeft te worden ingediend met een door het college vastgesteld formulier.
Afwijking van deze aanvraagperiode is slechts mogelijk voor vergunninghouders die in de loop van een kalenderjaar worden gehuisvest in de gemeente en op dat moment verplicht een basisverzekering moeten afsluiten. De tegemoetkoming bedraagt in dat geval maximaal € 10 per maand per volwassen verzekerde voor de resterende maanden van het kalenderjaar gerekend vanaf de ingangsdatum van de aanvullende zorgverzekering.

Wat moet u doen om in 2018 in aanmerking te komen voor deze regeling?

Het aanvraagformulier tegemoetkoming premie aanvullende zorgverzekering kunt u hier invullen, uitprinten en verzenden. Voor eventuele vragen kunt u bellen met 140299.

Het ingevulde aanvraagformulier, vergezeld van de gevraagde documenten, kunt u vanaf 1 januari tot 15 februari 2018 inleveren bij de receptie op het Stadskantoor aan de W. v.d. Knoopdreef 1 in Volendam. Ook kunt u het aanvraagformulier opsturen naar:

Gemeente Edam-Volendam
Antwoordnummer 557
1130 VB  Volendam
 




Bekendmaking Marktverordening 24-11-2017

De gemeenteraad heeft op 16 november 2017 de ‘Marktverordening gemeente Edam-Volendam’  vastgesteld. Deze verordening creëert kaders waarmee markten zodanig worden georganiseerd dat de gemeentelijke belangen worden beschermd en dat deze tegelijkertijd aantrekkelijk blijven voor zowel consumenten als marktkooplieden.
De ‘Marktverordening gemeente Edam-Volendam 2012’ en de ‘Marktverordening gemeente Zeevang 2007’ worden hiermee ingetrokken. Op 16 november 2017 zijn ook de inrichtingsplannen vastgesteld voor de markten in Volendam, Edam en Oosthuizen. De inrichtingsplannen vormen een uitwerking van de marktverordening.

De ‘Marktverordening gemeente Edam-Volendam’ treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking en is beschikbaar via www.overheid.nl onder lokale wet- en regelgeving. Of via onderstaande documenten. Het is niet mogelijk om tegen de verordening of de inrichtingsplannen bezwaar te maken.




Openbare kennisgeving ter inzage legging melding Wet Milieubeheer inzake Het Geheim van Edam, Damplein 7, Edam 24-11-2017

Burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 8.40 Wet milieubeheer bekend dat er voor:

Het Geheim van Edam aan het adres Damplein 7 te Edam

een melding op grond van de AmvB “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer” is gedaan. Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter, deze bedrijven hoeven geen vergunning aan te vragen, omdat voor hun landelijk vastgestelde voorschriften gelden. Er zijn daarom geen mogelijkheden om bezwaar te maken.

Het college van burgemeester en wethouders van Edam-Volendam.




WEGAFSLUITINGEN:


Wegafsluiting Haringstraat Volendam 23-11-2017

De woning Haringstraat 17 wordt gesloopt. In verband hiermee is van maandag 27 t/m vrijdag 1 december geen doorgaand verkeer mogelijk. De afsluitingen zijn dagelijks tussen 06.30 en 18.00 uur. Omrijden is mogelijk via de Prins Bernhardlaan.




VACATURES:


Databeheerder 01-12-2017

De sectie Werken en Projecten van de afdeling Openbare Werken is op zoek naar een:




Beleidsmedewerker Toerisme en Recreatie 01-12-2017

Voor de sectie Omgevingsbeleid van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling zijn wij op zoek naar een:




BESTUURSINFORMATIE:


Besluitenlijsten van het college van B&W 28-06-2017




U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u via onze website heeft aangegeven deze te willen ontvangen. U kunt uw abonnement op de nieuwsbrief op deze pagina opzeggen.