Beste ,

"Starters die geen woning kunnen vinden? Wen er maar aan! Kinderen die maar vier dagen les krijgen per week. Wen er maar aan! Het enorme tekort aan plekken in verpleeghuizen? Wen er maar aan! Maar val het kabinet alsjeblieft niet lastig met zoiets geks als een oplossing." Deze woorden sprak Frans Timmermans afgelopen woensdag tijdens de Binnenhoflezing

Woorden die niet raker konden zijn. Want alleen al deze week kondigde minister Faber aan dat de Bed-Bad-Broodregeling volgend jaar stopt, ging er een streep door het natuurbeleid én de stikstofaanpak – en bleek dat mogelijk tienduizenden WIA-uitkeringsgerechtigden een te lage of hoge uitkering hebben gekregen (die ze al dan niet nog terug moeten betalen). 

Accepteren wij dat we daar aan moeten wennen? Nee! Daarom hebben we niet stilgezeten deze zomer. Zo haalden we meer dan 100.000 handtekeningen op met onze
petitie tegen de langstudeerboete, presenteerden we samen met de SP een plan om dakloosheid aan te pakken, en dienden we een voorstel in voor de voortzetting van vroegpensioen bij zware beroepen.  

Dat is "politiek die vooruitkijkt, plant, bouwt en oplossingen aandraagt. Die de toekomst maakt." 

- "Niet 'wen er maar aan', maar 'doe er wat aan'." ❤️💚 -

Gezondheidszorg is niet voor de winst

Een onbereikbare huisarts, onvoldoende zorg, maar wel torenhoge rekeningen op de mat. Herkenbaar? Steeds meer zorginstellingen worden overgenomen door private equity en commerciële investeringsbedrijven. Hun doel is bekend: zo veel mogelijk geld verdienen. En dat gaat ten koste van onze gezondheidszorg. GroenLinks-PvdA wil dat dit stopt. 

Fleur Agema (PVV) zet als zorgminister het beleid van haar VVD-voorganger gewoon voort. Maar nu is het tijd dat ze kleur bekent. Kiest ze voor mensen, of voor het grote geld? Om druk te zetten, verzamelen we handtekeningen voor de petitie: stop het graaien in de zorg! Hoe meer steun, hoe sterker ons signaal.

👉 Teken de petitie!

Zien we je zondag in Assen?

Op zondag 8 september komen we bij elkaar in het Drents Museum in Assen. We gaan het hebben over cultuur, betrekken jongeren bij de politiek met een democratisch spel, en er is van alles te doen voor de kleinsten onder ons. Met Songül Mutluer, Julian Bushoff, Jetta Klijnsma en nog veel meer betrokken politici en professionals. Op deze rode familiedag is iedereen die zich deel van de familie voelt welkom! Bekijk het volledige programma en meld je aan: 

👉 Ja, ik ben erbij

Maak kennis met GroenLinks-PvdA

Ben jij net lid van GroenLinks-PvdA en heb je nog geen Nieuwe Ledenevent meegemaakt? Dan is dit je kans! Op zondag 6 oktober (15.30 uur) is er weer een Nieuwe Ledenevent in De Observant in Amersfoort. Daar ontmoet je lokale en nationale politici, partijgenoten en vrijwilligers. Natuurlijk is onze partijleider Frans Timmermans er ook bij. En je ontdekt direct wat je wil en kunt doen om onze beweging te versterken. 

Ben je al langer lid of twijfel je nog om je aan te sluiten? Ook dan ben je van harte welkom. Voel je vrij om een introducee mee te nemen (die kan zich via dezelfde link aanmelden).

👀 Zien we je daar?

Wij lezen/luisteren/kijken

  • De Binnenhoflezing met Frans Timmermans. Benieuwd geworden naar de lezing van Frans? Kijk het hier terug of lees het op je gemak na op onze website
  • De Linkse Revolte. Over dure boeken, alledaags activisme, begrotingsnormen, en bot egoïsme. Zo ongeveer alles komt voorbij in deze wekelijkse linkse podcast.
  • Van wie is ons land? Of het nu gaat om het keren van de klimaatontwrichting, het aanpakken van de woningnood of het beschermen van de nog levende natuur in ons land, geen van deze dingen zal lukken zonder publieke zeggenschap over de beschikbare grond. Hans Rodenburg en Arjan Reurink van onze wetenschappelijke bureaus leggen uit hoe dit precies zit.
  • Wat drijft onze Kamerleden? Songül Mutluer vertelt over hoe ongelijkheid in haar jeugd haar motiveerde de politiek in te gaan. En Jimme Nordkamp stemde ooit op de PVV, maar stapte al snel over naar GroenLinks-PvdA. In Trouw vertelt hij hoe dat zit.

🗓️ Agenda

Dit was 'm weer. Vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar vragen@groenlinkspvda.nl. 

Tot snel! ☀️

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.