Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
 Bekijk dan de online versie
 
2 juni 2022
Nieuwsbrief Wonen & Zorg
 
 

Beste partner,

Graag nodigen wij u uit voor een netwerkbijeenkomst over wonen en zorg op maandag 27 juni a.s. van 14.00 uur tot 18.00 uur.

Samen met u en andere partners werken we aan de woon- en zorgopgave in de regio Amersfoort. Met elkaar zetten we ons in om de woningvoorraad aan te passen en om te zorgen dat passende ondersteuning en zorg dichtbij beschikbaar is voor wie dat nodig heeft. Zo kunnen mensen met een ondersteunings- of zorgvraag zo zelfstandig mogelijk wonen.

Die inspanningen zijn hard nodig. Vorig jaar hebben we daarom het uitvoeringsprogramma Wonen en Zorg opgesteld en dit is recent aangevuld met een uitvoeringsprogramma dat gericht is op ouderen. Met alle betrokken partijen werken we aan: ‘Amersfoort: een thuis voor iedereen’. 

We komen graag bij elkaar om mooie initiatieven met elkaar te delen, elkaar te informeren en te inspireren. Wij nodigen u daarom uit voor een netwerkbijeenkomst wonen en zorg op maandag 27 juni 2022 in Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort. De bijeenkomst begint om 14.00 uur  en duurt tot circa 18.00 uur.

Ook organisaties die nu (nog) niet deelnemen, zijn van harte welkom om mee te doen.

U kunt zich aanmelden voor de netwerkbijeenkomst door voor 15 juni 2022 een mail te sturen naar wonen-zorg@amersfoort.nl.

Programma

14.00 uur

Ontvangst, vanaf 14.15 uur mogelijkheid rondleiding Hart van Vathorst. Heeft u interesse in een rondleiding? Wilt u dit dan aan ons doorgeven door een mail te sturen naar wonen-zorg@amersfoort.nl.

15.00 uur

Welkom door de wethouder Wonen en Zorg

15.15 uur

Wat maakt de samenwerking Hart van Vathorst tot een succes en wat kunnen we hiervan leren. Hierover vertellen Joan van der Burgt (de Alliantie), Michiel Wijnen (Zenzo MV), Joost Smit (Hart van Vathorst), wethouder Wonen en Zorg Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), Anne Bosman (Accolade), Afina Pap (Sprank) en Michiel van Renes (Bzzzonder).

16.15 uur

Pauze

16.30 uur

Gastspreker Hans Adriani (voorzitter van de Taskforce Wonen en Zorg, en scheidend wethouder in Nieuwegein) reflecteert op het uitvoeringsprogramma ‘Wonen en Zorg voor ouderen in Amersfoort’. Hij gaat aanvullend in op de vraag wat nodig is om het programma om te zetten in concrete acties en wat dit vraagt van betrokken partners. Hans nodigt de aanwezigen van harte uit om vragen te stellen en suggesties in te brengen.  

17.15 uur – 18.00 uur

Netwerkborrel met thematafels over onder andere de landschapsschets, het uitvoeringsprogramma ouderen, Samen Thuis (verhuren van een lege kamer aan iemand die even zonder thuis zit) et cetera.

Hier kunt u informatie halen maar zeker ook ideeën brengen. Heeft u een onderwerp waar u graag meer over wilt vertellen of laten zien tijdens de netwerkborrel? Laat het ons weten.

Meer informatie over het programma is te vinden op www.amersfoort.nl/wonen-en-zorg.

Wij zien u graag op maandag 27 juni 2022!

Met vriendelijke groet,
Namens het programmateam,

Menno Tigelaar, wethouder Wonen en Zorg Amersfoort
Els van Kooten, programmamanager Wonen en Zorg Amersfoort

 
Volg ons
F   T   Y   I

Afmelden voor nieuwsbrief / gegevens wijzigen
Afmelden voor alle nieuwsbrieven
Contact