Kunt u deze e-mail niet goed lezen?
Lees hier de nieuwsbrief in uw browser.
Nieuwsbrief header Follow on Twitter Friend of Facebook
Nieuwsbrief februari 2021
Zorg Innovatie Forum
Het Zorg Innovatie Forum houdt u graag op de hoogte van al onze ontwikkelingen en activiteiten, die we samen met onze stakeholders en samenwerkingspartners organiseren. In de komende periode vinden er onder andere tijdens de Slimme Zorg Estafette diverse activiteiten plaats. Ook ons netwerk blijft in beweging. Lees snel verder!
 
Nieuwe stakeholders
Vanaf 1 januari 2021 mag het ZIF weer drie nieuwe stakeholders verwelkomen in het netwerk! Het ZIF verheugt zich over de toetreding van Biblionet Groningen, gemeente Coevorden en PlasBossinade en kijkt uit naar een fijne samenwerking!



Slimme Zorg Estafette
De maand februari staat in het teken van slimme zorg en innovatie. Vier weken lang is er in heel Nederland online aandacht voor tijdens de Slimme Zorg Estafette, de vervanger van de nationale e-health week. Het Zorg Innovatie Forum is intensief betrokken bij het initiatief in Regio Noord van 15 tot en met 19 februari, en nodigt iedereen uit om zich te laten inspireren en mee te doen. 

In een eerder verschenen speciale nieuwsbrief gewijd aan de Slimme Zorg Estafette kon u lezen over de startbijeenkomst op maandag 15 februari. Deze wordt begeleid door Kim Coppes en René van der Most, met vervolgens tien interessante deelsessies van o.a. Platform Pouwer en ZIF-stakeholders.  Ook in de rest van de week zijn er volop activiteiten. Nieuwsbrief gemist? Lees 'm dan hier!

          
 
Inzet van ervaringsdeskundigen bij seksueel misbruik
De komende maanden wordt er aandacht besteed aan hoe ervaringsdeskundigheid een bijdrage kan leveren bij de integrale aanpak van seksueel misbruik. Stichting No Need to Hide, onlangs toegetreden tot het ZIF-netwerk, heeft hiervoor een subsidie gekregen van ZonMw. De stichting wil met haar activiteiten het taboe op seksueel misbruik doorbreken, door o.a. met ervaringsdeskundige buddy’s ondersteuning te bieden aan slachtoffers en het geven van voorlichting.
                          
No Need to Hide zal in dit traject samenwerken met het Centrum Seksueel geweld, Sense Noord Nederland, Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden, Slachtofferhulp, strafrechtadvocaten, politie, de spiegelgroep ervaringsdeskundigheid van “Geweld hoort nergens thuis”  en het ZIF. Samen gaan zij kijken hoe ervaringsdeskundigen een rol kunnen spelen bij educatie en voorlichting, signalering en preventie, hulpverlening en ondersteuning  en nazorg.
 
ZIF en PlasBossinade slaan de handen ineen
PlasBossinade Advocaten opent als kennispartner van het Zorg Innovatie Forum een helpdesk waar de stakeholders van het ZIF met juridische vragen terecht kunnen. PlasBossinade kan meedenken over korte juridische kwesties waar zij in de zorg, sociaal domein of veiligheid tegenaan lopen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over samenwerking, contracten of vragen over privacy en intellectueel eigendomsrecht. 
    
 
Activiteiten Platform Pouwer
Tijdens de Slimme Zorg Estafette organiseert ook Platform Pouwer een deelsessie op maandag 15 februari, en een webinar op vrijdag 19 februari. 

De deelsessie 'Ouderen aan de Knoppen' staat in het teken van digitale toegankelijkheid voor ouderen. Waar moeten ontwikkelaars rekening mee houden en wat zijn de wensen, behoeften en ook vaardigheden van ouderen? Indien er nog plek in de deelsessie is, kunt u zich hier opgeven!

Webinar Wonen
Op vrijdag 19 februari ligt het accent op langer zelfstandig thuis wonen en nieuwe woonvormen, met de focus op het perspectief van ouderen zelf. Tijdens het Webinar zal Pieter Hilhorst, lid van de Raad van Volksgezondheid en Samenleving, spreken over nieuwe en vitale ouderen en hun woonwensen. Daarnaast zijn er ouderen en andere professionals aan het woord over wonen in verschillende vormen en voor verscheidene doelgroepen. Deelnemen aan dit webinar? Meld u dan hier aan!


Heeft u interesse om stakeholder te worden van het ZIF, of ziet u samenwerkingsmogelijkheden? Kijk op de website wat het ZIF voor u kan betekenen, of neem telefonisch of per mail contact op. 


         

 

15 tot en met 19 februari 2021
Slimme Zorg Estafette

16 februari 2021
16.00 - 17.00 uur
Kenniswerkplaats E-health Implementatie

18 februari 2021
15.00 - 16.30 uur
Expertmeeting Zorgtechnologie

19 februari 2021
10.00 - 11.30 uur
Webinar Wonen - Platform Pouwer

4 maart 2021
17.00 - 18.00 uur
Forumbijeenkomst ZIF
 
Meer weten over onze agenda? Kijk op de website of mail naar
info@zorginnovatieforum.nl
Zorg Innovatie Forum
TopSportZorgCentrum
Laan Corpus den Hoorn 101, 3e etage
9728 JR Groningen
050 800 3245
info@zorginnovatieforum.nl
www.zorginnovatieforum.nl
twitter.com/ZIF_Noord

Via deze link kunt u onze privacy verklaring bekijken.

Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen of kent u iemand anders die deze nieuwsbrief wil ontvangen, klik dan hier.

Copyright 2021 © ZORG INNOVATIE FORUM






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorg Innovatie Forum · Laan Corpus den Hoorn 101 · Groningen, Groningen 9728 JR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp