De Zwarte Cross nieuwsbrief van augustus 2022

AFTERMOVIE ZWARTE CROSS:
WELKOM THUUS!

De aftermovie is klaar! Zwarte Crossers: bekijk nu jullie eigen speelfilm. Een magische wereld; het gezamenlijke thuus, waar duizenden gelijkgestemden nog één laatste maal in de open armen renden van onze geestelijk leider, festivaldirectrice en bedenker van de Achterhoekse oerknal: Tante Rikie.  

Jullie kwamen, zagen en overwonnen en staan nu voor een nieuw begin: de reïncarnatie, waarbij het oude verdwijnt, maar de nalatenschap zal blijven voortbestaan. De Rikiecarnatie! Ga er lekker voor zitten, klik ‘m aan en waan je weer op de Zwarte Cross 2022, waar het vier dagen een feest van verbroedering was!

Video: SMASH Studios

Tot volgend jaar! 20, 21, 22 en 23 juli 2023

LAAT ONS WETEN WAT JIJ VAN DE ZWARTE CROSS 2022 VOND
Wij hebben super hard genoten! Jij ook? Is de Zwarte Cross 2022 jou goed bevallen? En heb je nog tips voor ons? Door de enquête in te vullen help je ons om er volgend jaar een nog mooier feest van te maken. Onder de invullers verloten we de eerste twee campingkaarten voor de Zwarte Cross 2023.
Vul hier de enquête in

VOLG DE ZWARTE CROSS VIA ONZE FACEBOOK, INSTA EN CHECK DE WEBSITE

Facebook
Instagram
Website
YouTube
Première documentaire over Zwarte Cross, Tante Rikie en de Feestfabriek in Tuschinski
Zwarte Crossers! Het nagenieten van de Zwarte Cross gaat  een mooi staartje krijgen, want op zondag 9 oktober gaat de documentaire 'Vaak Bu’j te Bang’ in première in Tuschinski! Koop hier je kaarten.

Bijna drie jaar lang doken documentairemakers Floor van der Kemp en Lars Gierveld in onze wereld. Met open vizier volgden ze het – volgens hen - meest kleurrijke, krankzinnige, geprezen én onbegrepen festival van Nederland. Dit heeft geleid tot een film over een jongensdroom die begon met 1.000 bezoekers op een veldje in Hummelo en uitgroeide tot één van de grootste festivals van Europa met dit jaar 229.900 bezoekers. 

Vanaf 25 oktober is de documentaire op Videoland te zien!
Klik hier voor meer informatie
Kijk Tante Rikie's Defilé terug
Deze video is speciaal voor de vergeetachtigen, de nagenieters en de herbelevers. Op de zondag van de Zwarte Cross tijdens Tante Rikie's Defilé gebeurde er van alles op het Hoofdpodium. Grote kans dat jullie een hoop niet meegekregen hebben. We zetten hem even op rewind, spoelen terug en spelen deze film weer van voren af aan af voor jullie. 
Check hier ons YouTube-kanaal
HARDER! MAGAZINE BINNENKORT WEER IN DE SCHAPPEN
Hij komt er weer aan! De nieuwe Harder! ligt voor leden op 26 augustus weer op de deurmat. Het maximum aantal fanclubleden hebben we vorige maand bereikt, maar treur niet, want Harder! Magazine is ook gewoon bij de betere boekhandel, supermarkt en kiosk te krijgen. Daar kan je vanaf dinsdag 30 augustus terecht. 
Klik hier voor de verkooppunten

Uit het leven van Tante Rikie

 
Tante Rikie en Frans Bauer op de buis
Lieve mensen, wat hebben Frans Bauer en ik de laatste maanden toch een fantastische momenten meegemaakt samen en één van die momenten konden jullie afgelopen vrijdag op de buis zien. Stiekem was ik toch wel een beetje zenuwachtig...

Hoofd, schouder knie en teen bij het AVROTROS Muziekfeest op het plein. Kijk het terug en schud de heupjes weer even lekker los, zet je dolby surround system op standje burenruzie en dans en zing lekker met Fransie en mij mee! Je kan ons optreden hierboven zien, maar de hele uitzending van Muziekfeest op het Plein kan je hieronder vinden.
Kijk de hele aflevering hier terug

VOLG TANTE RIKIE NU OOK OP DE SOCIALS

Facebook
Instagram
Twitter
Wie is de Nozem-act van morgen?
Als zelfs een topper als Gerard Joling aan de Nozem gaat, dan vragen wij ons af:
wie is de Nozem Oil act van morgen?

Bij het beantwoorden van die vraag willen we ook graag jouw mening horen. In de Nozem Oil-stal vind je klasse bands en acts. Wat dacht je van Bökkers, Høken met de Heinoos, The Wetnecks en DJ de Rooie Jager. De betere rock ‘n roll, muziek waar wij van houden en waar we het liefste naar luisteren. Klanken die passen bij de smaak van Nozem Oil: uitgesproken, fris, pittig en oppeppend. Met een Zwarte Cross achter de kiezen kijken we weer vooruit.

Is het niet tijd voor een nieuwe Nozem act? Wij vinden van wel eigenlijk. Onze Nozem acts zijn al een paar jaartjes hetzelfde. Is het niet de hoogste tijd voor een vrouw of groep vrouwen om zich te vervoegen bij onze eliteclub? Een theateract? Een kunstenaar misschien? Hoe denken jullie daarover beste Nozems? Wie is de nieuwe Nozem act volgens jullie? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of mail.
Klik hier en mail jouw suggesties

VOLG NOZEM OIL VIA ONZE FACEBOOK, INSTA EN CHECK DE WEBSITE

Facebook
Instagram
Website
Email
Win het pak van de
Groene Buizerd-butler
Om al die verlegen, terughoudende en bescheiden buizerds te lokken naar een nest met frisgroene flesjes hebben we op de Zwarte Cross de Groene Buizerd-butler ingezet. Een knap manspersoon in een afkledend maatpak. Deze butler trok alle twijfelaars over de streep door ze vriendelijk en gastvrij een Groene Buizerd onder hun snavel te schuiven. De laatste terughoudendheid weggenomen klokten ze het groene goud naar binnen gelijk babybuizerds een nog lauwwarme spitsmuis.

Allemachtig wat zag die butler er kek uit. Hij had een bult succes, en niet alleen met z’n ijverige buizerd-business. Ook z’n tricot kon op veel complimenten rekenen en wij zijn de beroerdste niet dus: wie wil het legendarische Groene Buizerd butlerpak winnen? Precies deze, maar dan issie wel een keer langs de stomerij geweest uiteraard.

Stuur een mail naar info@groenebuizerd.nl met je naam en je adres en maak kans.
Bestel hier Groene Buizerd
SPOT DE GROENE BUIZERD OP FACEBOOK, INSTAGRAM EN ONZE WEBSITE
Facebook
Instagram
Website
#Talentenupdate
Annemoon heeft vorige maand haar eerste XCE wedstrijd gereden in Leuven. De uitkomst was niet waar ze op hoopte, maar de ervaring was wel top!

Tristan heeft een interessant verhaal over wat zijn sport downhillen inhoudt. Tristan legt je uit wat hij zoal doet in een seizoen.

Stefan is naar Amerika geweest en heeft een uitgebreid reisverslag incl. heel veel foto’s voor jullie klaarstaan. Alles over zijn sportieve trip lees je op zijn pagina!

Melissa zit in haar zomerstop, maar blijft niet stilzitten. Lees wat Melissa in de zomerperiode allemaal doet om haar kracht- en conditie te vergroten.
Bekijk hier alle blogs van onze talenten

Zonder nieuwe ideeën staat de Achterhoek stil

 
Lieneke Hulshof wil kunst toegangkelijker maken voor Oost Gelre.
Is kunst alleen iets voor keurige mensen die stil door een museum schuifelen? Welnee! Kunst is onderdeel van het leven. Ook in de Achterhoek! Lieneke Hulshof van Kunstlokaal SAM: er is waanzinnig veel creatief talent in de Achterhoek. Kunstenaars, laat vol trots zien wat je maakt. Zodat iedereen het kan zien en we elkaar inspireren, verrassen en shockeren. Lees de column die Achterhoek Nieuws maakte met deze kunstenares terug door op de afbeelding te klikken.

Kom anpakken, helpen anpakken of volg ons

Facebook
Instagram
Website
LinkedIn
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf je uit