Afbeelding
Nieuws @Deventer, week 27 2024
Afbeelding
Zomersluiting locaties Bathmen en Schalkhaar

In juli en augustus zijn de gemeentelijke locaties Bathmen en Schalkhaar gesloten. Dit is gisteren vanaf maandag 1 juli ingegaan. Vanaf maandag 2 september zijn we weer open.

 
Lees meer
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Beweeg- en Beleefkaart voor bewoners en bezoekers

“Deze kaart inspireert tot het maken van prachtige wandelingen en fietstochten. Toeristen zien hoe mooi onze regio is. Maar ook als je hier geboren en getogen bent, ontdek je veel verrassende plekjes” zegt wethouder Jaimi van Essen.

 
Lees meer
Afbeelding
30 adviezen voor een klimaatneutraal Deventer

Dat is de opbrengst van het eerste burgerberaad in de gemeente Deventer, de Klimaatraad. Ongeveer 100 deelnemers gingen in vijf bijeenkomsten aan de slag met diverse vragen rondom het thema klimaatneutraal Deventer.

 
Lees meer
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Boomkroonmonitor brengt oppervlakte van boomkronen in beeld

Om een goed beeld te krijgen welk deel van de gemeente bedekt is met boomkronen, heeft de gemeente Deventer een speciale ‘boomkroonmonitor’ laten ontwikkelen.

 
Lees meer
Afbeelding
Bijdrage aan langdurig behoud De Drie Haringen

Langdurig behoud van een belangrijk en beeldbepalend pand voor Deventer uit de Hanzetijd. Dat is het doel van de bijdrage van €150.000 van gemeente Deventer voor aankoop, verbouwing en restauratie door NV Bergkwartier van De Drie Haringen in Deventer.
 
Lees meer
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De Duurzaam Deventer Buzz!

Duurzaam Deventer helpt jou bij het verduurzamen van je huis en tuin. Dat biedt meer comfort, helpt besparen op de energierekening en is beter voor het milieu. Met de Duurzaam Deventer Buzz heeft de gemeente Deventer nu een mobiel informatiepunt. Duurzaam Deventer is het startpunt voor informatie en inspiratie over duurzaamheid in de gemeente.
 
Lees meer op duurzaamdeventer.nl
Afbeelding
Energiescans voor Deventer horeca

Deventer horecabedrijven krijgen van de gemeente een energiescan aangeboden. Hiermee wordt in beeld gebracht op welke manier deze bedrijven hun energieverbruik kunnen verminderen.
 
Lees meer
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Drugscriminaliteit in buitengebied

Bijna een kwart van de mensen in Overijssel blijkt wel eens geconfronteerd te zijn met drugsproductie of dumping van drugsafval in zijn omgeving. Dat blijkt uit een peiling onder 1.850 Overijsselaars. De peiling is de opmaat voor een nieuwe campagne van Meld Misdaad Anoniem.

 
Lees meer
Afbeelding
Raadsagenda

De eerstvolgende bijeenkomst van de gemeenteraad vindt plaats op: 

woensdag 3 juli 2024
 
Lees meer
Afbeelding
Afbeelding