View this email in your browser

NIEUWSFLASH

14-2-2018

Oproep aan MKB'ers 

Schrijf je in voor de duurzaamheidschallenge!


initiatief van Startup-in-Residence


 
Het Startup-programma van Amsterdam start een nieuwe editie ‘Startup in Residence Duurzaamheid’. Startups en ondernemers kunnen met creatieve en slimme oplossingen komen voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. De gemeente helpt ze met de ontwikkeling daarvan. De beste oplossingen kan de gemeente zelf toepassen of het gebruik ervan stimuleren in de stad.
 
Na vier programma’s is Amsterdam weer op zoek naar startups met innovatieve en creatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. In de vijfde editie komt de gemeente met 18 duurzaamheids-challenges. Een paar voorbeelden: ‘hoe maken we vuilniswagens uitstootvrij?, ‘hoe gaan bewoners meer afval scheiden’, ‘hoe zorgen we dat Amsterdammers meer producten uit de buurt gebruiken bij het koken?’, ‘hoe kunnen waterplanten in de Amsterdamse grachten groeien?’.
 
Wethouder Kock (Economische Zaken): “De uitdagingen waar Amsterdam voor staat, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, kan de gemeente niet alleen oplossen, maar vragen om samenwerking met startups en ondernemers. Ik ben heel benieuwd met welke creatieve en slimme oplossingen en nieuwe technologieën de startups gaan komen”.
 
Wat is Startup in Residence? 
Het Startup in Residence Programma is een trainingsprogramma van zes maanden voor startups en ondernemers. De deelnemers krijgen begeleiding van professionele mentoren en toegang tot een grote pool van kennis en expertise. De gemeente stelt kantoorruimte beschikbaar en de ondernemers kunnen pilots doen in de stad om zo nieuwe oplossingen te testen. De bedoeling is dat de gemeente, aan het einde van het programma, bij succes zelf de eerste klant is of dat ze de startup verder helpt bij haar ontwikkeling. In de vorige edities zijn 27 startups begeleid en met 23 van deze startups werkt de gemeente nog steeds samen. Bijvoorbeeld met de startup Mijn Buur die een app voor buren heeft ontwikkeld die de sociale cohesie onderling vergroot. Via de app kunnen de buren elkaar makkelijk helpen en samen de buurt leuker maken. Maar de gemeente werkt bijvoorbeeld ook samen met Global Guide Systems die de vaarbewegingen op de grachten meet en met de startup Wasted die coupons afgeeft als je daar grofvuil aflevert.
 
Inschrijving 
Voor meer info zie: www.startupinresidence.com/amsterdam.
Op 27 februari 2019 is er een informatiebijeenkomst voor ondernemers over de vraagstukken, het trainingsprogramma en het inschrijfproces. De inschrijving sluit op 24 maart 2019.

Nog geen lid? Sluit je nu aan bij MKB Amsterdam!

Inschrijven / Meer informatie
Copyright © 2019 MKB Amsterdam, All rights reserved.
Inschrijving via website MKB Amsterdam.

Adresgegevens MKB-Amsterdam
MKB Amsterdam
Van Heuven Goedhartlaan 7
Amstelveen, 1181 LE
Netherlands

Add us to your address book


Instellingen voor de nieuwsbrief veranderen?
pas je voorkeuren aan of uitschrijven voor deze lijst






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
MKB Amsterdam · Van Heuven Goedhartlaan 7 · Amstelveen, 1181 LE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp