Nieuwsflits maart 2019

Open de nieuwsbrief in je browser
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Investeer nu
Fotobalk Goed Geld Gala

Yes! We mochten gisteren tijdens het Goed Geld Gala weer een prachtige cheque van 500.000 euro in ontvangst nemen. Tijdens een top avond in Carré maakte de Nationale Postcode Loterij de opbrengsten uit de lotverkoop van het afgelopen jaar bekend. Dankzij de 3 miljoen deelnemers was dat een recordbedrag: ruim 370 miljoen euro ging naar 117 goede doelen.

Met deze prachtige bijdrage kunnen wij blijven werken aan het einde van honger. En blijven investeren in mensen – zodat zij zélf hun situatie kunnen veranderen. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij: heel erg veel dank voor jullie onmisbare aandeel daarin!

Lees hier meer over het Goed Geld Gala
Foto cheque NPL 2019
Foto THP Mexico
Foto THP Mexico 2

Internationale Vrouwendag: #Balanceforbetter

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag – een belangrijke dag voor The Hunger Project, omdat vrouwen cruciaal zijn voor het einde van honger.
 
Het door de Verenigde Naties vastgestelde thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar #Balanceforbetter. Want wereldwijd neemt slechts 57% van de vrouwen deel aan de beroepsbevolking, vergeleken met 75,5% van de mannen. En dat terwijl onderzoek uitwijst dat wanneer vrouwen meer inkomen in handen hebben, het hele dorp daarvan profiteert. Vrouwen investeren hun inkomen voor een aanzienlijk deel in voedsel, gezondheidszorg en onderwijs voor hun gezin.

In alle programma’s van The Hunger Project werken we aan gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en (economische) empowerment van vrouwen. 

Lees meer over Internationale Vrouwendag 2019
Video's Benin
Gemaakt door de Videomakers
Met trots presenteren wij...

... onze nieuwe video-reeks over Zakpota, Benin. Kijk en luister naar de verhalen van Giselle, Fulbert, Louise, Bienvenu, Emilienne, Boele en Elsbeth. Over ambitie, durf, ondernemerschap, vertrouwen, women empowerment en kijken naar wat er wel kan!

In zelfredzaam Zakpota zijn het ondernemende mensen als Louise, Emilienne, Giselle, Fulbert en Bienvenu die het voortouw nemen. Zij willen verandering in hun dorp en zetten zich daarvoor in. Ze hebben succesvolle bedrijfjes gestart, bieden werk aan hun dorpsgenoten, zetten vrouwelijk leiderschap op de kaart en leiden jongeren op tot kleermaker. “Zo worden we allemaal sterker.” Zij inspireren en motiveren hun dorpsgenoten en laten zien wat er mogelijk is - en verbeteren zo zélf hun situatie.
Kijk je mee? Veel plezier!
Foto Wereldbol

De Wereldbol verovert Nederland

Ken jij 'm al? De Wereldbol is een brood met een boodschap. Als je dit desembrood koopt, help je mee aan het einde van honger - want een deel van de opbrengst gaat naar The Hunger Project. Prachtig toch! 

Op vrijdag 8 maart zijn initiatiefnemers Kees Klomp en Henk Smit te gast bij Tijd voor Max om te vertellen over dit betekenisvolle desembroodje. Zondag 10 maart wordt de Wereldbol officieel gelanceerd tijdens vakbeurs Bakkersvak - met een inspirerend betoog van Kees in Café Onderneem, over het belang van sociaal ondernemen in de bakkerij sector.
En de Wereldbol is ambitieus: aan het einde van dit jaar moet het in minimaal 100 bakkerswinkels te vinden zijn. Je kunt de Wereldbol nu al op steeds meer locaties vinden. Bijvoorbeeld bij Sis & Bro Bakery in Ommen. En natuurlijk bij Driekant Ambachtscentrum in Zutphen. Maar ook elke week op de Biologische Noordermarkt Amsterdam. Je vindt alle aangesloten bakkerijen hier. Eet je mee?
Lees hier alles over de Wereldbol
The Baby Project

Een goed leven begint bij goede voeding. Daarom ondersteunt The Hunger Project moeders en hun kleintjes voor, tijdens en na de zwangerschap.

De ouders van Baby Mikki, Mirjam en Harrie, deden mee aan The Baby Project: "We hadden écht wel genoeg rompers en knuffels. Dus bij de geboorte van onze tweede wilden we het anders doen: op het geboortekaartje van Mikki gaven we als cadeautip dat we eigenlijk alles al hadden, en in plaats van kraamcadeaus liever een bijdrage voor The Hunger Project wilden. Zo maakte kleine Mikki meteen al een grote impact."

Wil jij ook een verschil maken voor kersverse ouders en hun baby's? 
Lees meer over The Baby Project
Foto Shakuntala Devi
Shakuntala Devi - Elected Women Representative
uit Bihar, India


“Educatie vind ik ontzettend belangrijk. Ik trouwde toen ik dertien was maar heb ervoor gezorgd dat mijn dochters naar school gingen.

Mijn doel is om alle meisjes in mijn dorp naar school te krijgen. Dit is de enige manier om kindhuwelijken te voorkomen; meisjes opleiden en empoweren."
Beeld Bangladesh
Share
Tweet
Share
Forward
Foto's: Roy Beusker en The Hunger Project.
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
Ministerie van Buitenlandse Zaken
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan hier






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
The Hunger Project · Arthur van Schendelstraat 500 · Utrecht, Utrecht 3511 MH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp