View this email in your browser
Logo Nederlands Muziek Instituut

Nieuwsflits

Nederlands Muziek Instituut - www.nederlandsmuziekinstituut.nl
    OKTOBER 2019
In de nieuwe serie concerten door het Nederlands Muziek Instituut i.s.m. de Haagse Kunstkring, 'muziek uit de schaduw', op zondag 20 oktober om 12:00 uur, Denneweg 64, 2514 CJ Den Haag:

De broers Samuel en Daniël de Lange en hun vriend Johannes Brahms


Laura de Lange, piano, Toon Bierman, piano, Martha Bosch, sopraan

Op het programma o.m.: Samuel de Lange jr.: Charakterstücke (quatre mains), liederen op Franse teksten, Daniël de Lange een werk voor quatre mains, liederen op Franse tekst, Joh. Brahms en de broers De Lange: Liederen op Duitse tekst.
Laura de Lange (piano) leidt de muziek van het concert in.

Laura is een verre verwant van Samuel en Daniël die beide uit Rotterdam kwamen en zonen waren van de organist Samuel de Lange sr.  Deze nam als organist, stadsbeiaardier en muziekleraar in het 19e eeuwse Rotterdamse muziekleven een voorname plaats in. Beide zonen lieten uitgebreide oeuvres na, reisden voor concerten door Europa en werkten in verschillende Europese muziekcentra. Daniël werkte ook jarenlang in Amsterdam, was een van oprichters van het Amsterdams Conservatorium, en orgelvirtuoos Samuel de Lange jr. dirigeerde onder andere de Toonkunstafdeling in Den Haag. Hun prachtige muziek is een grote verrassing.

De volgende concerten in de serie:
24 november: Renate Arends, sopraan en Henk Mak van Dijk, piano: Indische muziek

23 februari 2020: Heleen Kuiper, viool en Henk Mak van Dijk, piano: vioolsonates van o.m. van Pierre Donk en Gerrit Jan van Eijken

29 maart 2020: Vincent Kusters, bariton en Reinild Mees, piano: liederen van Catharina van Rennes, Johan Wagenaar, Willem Mengelberg, Andrée Bonhomme en Charles Smulders
Foto: Daniël de Lange
Najaarsbijeenkomst Willem Mengelberg Society
Zaterdag 16 november 2019


De  Willem Mengelberg Society organiseert i.s.m. het Nederlands Muziek Instituut de najaarsbijeenkomst opnieuw in Hilversum. Op zaterdag 16 november zal deze plaatsvinden bij het Muziekcentrum van de Omroep (Heuvellaan 33, 1217 JL Hilversum).

Het programma ziet er als volgt uit:
Vanaf 13:00 uur inloop: koffie voor eigen rekening bij Elling in de hal van het MCO, waarna de bijeenkomst om 13:30  begint met een voordracht van prof. dr. Emile Wennekes (Universiteit Utrecht): De dirigent als acteur, Mengelberg gefilmd.

Op het programma staat verder een luistersessie met verschillende opnamen. Daaraan werken de dirigenten David Porcelijn en Dick van Gasteren mee.
Een kort recital door Sytse Buwalda (countertenor) en Steven Faber (piano) met liederen van Willem Mengelberg en Ralph Vaughan Williams vormt de afsluiting van de middag.
Vanaf ongeveer 16:30 is er een nazit in het restaurant Elling.

Behoudens de consumpties zijn er aan deze middag geen kosten verbonden.
Aanmelden voor de bijeenkomst is niet verplicht, maar geeft de organisatie een indicatie van het aantal bezoekers: aanmelden kan via info@willemmengelberg.nl
I.v.m. de nieuwe privacywetgeving dient u te weten dat wij uw mail-adres alleen gebruiken om u op de hoogte te brengen van nieuws en activiteiten rond het Nederlands Muziek Instituut. Wij ontvangen graag bericht van u als u deze mailing in de toekomst niet meer wenst te ontvangen. U hoeft dan alleen maar een mail terug te sturen met "geen email" of "adres verwijderen". Wij passen dit dan in ons bestand aan.
Stuur een e-mail

De verklaring inzake gegevensbescherming van de Gemeente Den Haag is op het NMI van toepassing.
https://www.denhaag.nl/nl/verklaring-inzake-gegevensbescherming.htm
Copyright © 2018 Nederlands Muziek Instituut

Our mailing address is:
nederlandsmuziekinstituut@denhaag.nl



 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Haags Gemeentearchief · Spui 70 · The Hague, Zuid-Holland 2511 BT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp