Surprise

Open de nieuwsbrief in je browser
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Investeer nu
Nieuwsflits Oktober The Hunger Project
Beste investeerder,

Buiten hagelt het. En zo hoort dat, allicht, in december. Maar in mijn hart schijnt de zon. Omdat ik deze week weer eens volop en aangenaam werd verrast door wat er wél kan. Want ook ik moet elke dag opnieuw knokken tegen de gemeen verleidelijke groef van het cynisme. Omdat het einde van honger en armoede domweg te moeilijk lijkt, en de tegenwind te guur. Onze inkomsten lijken bijvoorbeeld dit jaar láger uit te gaan vallen dan het jaar ervoor. En hoewel dat valt te verklaren, is het ook vreselijk verleidelijk om dan apathisch onder een dekentje op de bank eindeloos nostalgische series op Netflix te nuttigen. Vrolijke verrassingen zijn verreweg een betere remedie.

Gewoon een dwarsdoorsnede van de afgelopen dagen: het blijkt niet alleen geen probleem om acht leerplichtige kinderen buiten de schoolvakantie mee te nemen naar ons Grote Zelfredzaamheids Feest in Benin, volgend jaar maart. Maar de schattige schooljuf van Cas (10) plakte en knipte deze week als surprise zelfs eigenhandig een reiskoffertje voor onderweg. En mopperde ik een paar jaar geleden nog dat we ongezien en onbemind waren: Deliveroo vond ons via internet, en belde of we de opbrengst van hun Kerst-actie willen hebben. En hebt u deze week al die speciale
Brabantia-bijlage gezien in de Libelle, of de VT wonen? Wat staan we daar fraai in. Gisteren mocht ik met nog zeven goedgebekte goede doelen directeuren thee drinken met de kersverse minister Kaag, om te helpen haar nieuwe beleid in te richten. En er meldden zich spontaan nieuwe investeerders.
     
Kortom: niet één lichtpuntje, maar een lang lichtsnoer van vele. Je moet ze alleen even herkennen. Want natuurlijk kan het wél. Ik wens jou een minstens even fraaie ketting van hoopmomenten. Mocht het bij jou onverhoopt nog overwegend hagelen, in je hart, kom dan gerust een kop koffie en lichtpuntjes halen bij ons in
Utrecht. We hebben een overvloed aan hoopgevende verhalen…

Evelijne

P.S. – Uitdaging nodig? Overtuig eens iemand die ons nog niet kent om ook aandeelhouder te worden in het einde van de honger…  Want we zijn er dan wel bijna, maar nog niet helemaal.

Steun The Hunger Project met decemberaankopen

De feestdagen komen er aan
Dat is je vast niet ontgaan

De tijd van cadeautjes en een groot diner
Voor dat eerste hebben wij een goed idee!

The Hunger Project wil chronische honger stoppen
Je kunt ons daarmee helpen door cadeautjes te shoppen

Koop je boeken via YouBeDo
Dan gaat er een bijdrage naar ons toe

En wil je geen cadeau, maar een weekendje weg geven?
Via BookDifferent wordt er een percentage aan ons toegeschreven

Ook vind je via HelpFreely veel verschillende cadeaus
En daarmee help je ons – wat grandioos!

Hetzelfde geldt voor Doelshoppen.nl
Dit maakt The Hunger Project steunen kinderspel

Weet je nog niet wat je aan de Kerstman moet vragen?
Dan kan de Brabantia voorraadbus je misschien wel behagen

Of misschien wil je het dit jaar met minder cadeautjes doen?
Zet ons dan op je verlanglijstje dit seizoen

Alle beetjes helpen – dat weten we maar al te goed
Dus shop je cadeaus via deze kanalen, zodat het er echt toe doet!

Elke bijdrage maakt ons zeer blij
Klein of groot – we vinden je een kei

Wereldaidsdag

“Misschien, als ik oud ben, dat ik dan rust neem. Dan heb ik mensen getraind die het werk kunnen doen, en zij trainen weer anderen”

Op 1 december was het Wereldaidsdag. Zo'n 700 vrijwilligers, waaronder Tryamike werken aan het einde van hiv en aids in Malawi. Door het bespreekbaar te maken, door mensen te stimuleren zich te laten testen en door het (vrouwen-)condoom te promoten. 

Kerst = kaarten sturen

Ze zijn er weer: de kerstkaarten van The Hunger Project. Bestel nu de kerstkaarten via onze website, dan heb je ze rond half december in huis.

Met onze kerstkaarten wens je niet alleen jouw dierbaren fijne feestdagen, maar help je ook onze boodschap te verspreiden: het einde van chronische honger is haalbaar. 
Bestel ze nu!

Milleniumloop aankondiging

Goed nieuws! Op 15 september 2018 wordt nog één keer de meest unieke van alle estafettelopen georganiseerd: de Millenniumloop van en naar IJlst. De opbrengst wordt verdriedubbeld en komt ten goede aan The Hunger Project. 

De route is al uitgestippeld en voert weer langs de allermooiste plekjes van Friesland.

Kijk op Facebook voor meer informatie. 

Kind op komst? Denk met ons mee!

Krijg je een kleintje en wil je een verschil maken voor andere ouders? Voor ons project The Baby Project zijn wij op zoek naar zwangere (aanstaande) moeders en enthousiaste vaders die met ons mee willen praten over de opzet van dit project. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje!
 
The Baby Project in het kort
Tijdens en na je zwangerschap krijg je véél kraam-cadeautjes. Waarom vraag je je familie, vrienden en collega’s niet om een bijdrage aan The Hunger Project, in plaats van nog een knuffeltje of speen? Zo wordt de geboorte van jullie nieuwe aanwinst nóg specialer. Deze bijdrage maakt namelijk het verschil voor moeders en vaders aan de andere kant van de wereld. Kleine baby, grote impact.

€ 110.000 voor The Hunger Project Benin

Op zondag 5 november vond de 11e editie van de Run for the Hunger Project plaats. Hét b2b hardloopevent vanuit het Olympisch Stadion richting Amsterdamse Bos en retour – met als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor The Hunger Project.

En dat is gelukt! De 103 deelnemende businessteams, 100 kidsrunners en 20 wandelaars haalden samen €110.000 op voor The Hunger Project Benin. Wat een fantastisch resultaat!

Veilige scholen voor meisjes in Bangladesh

Vanaf 25 november (de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen) tot aanstaande zondag (de Internationale Dag van de Rechten van de Mens) staat 16 dagen lang gender-geweld centraal met #16days. The Hunger Project maakt zich sterk tegen dit geweld en voor gelijke rechten voor vrouwen en meisjes - zoals bijvoorbeeld met Safe Schools for Girls in Bangladesh.

Zaïda is lerares op zo’n veilige school: “Meisjes moeten zich op school veilig kunnen voelen. En veiligheid komt vanuit verschillende kanten. Zo ligt op de school-wc’s maandverband voor de meisjes. En we introduceerden een ideeënbus, waarin leerlingen hun ideeën kunnen delen om de school veiliger te maken. Maar nog belangrijker: verschillende meisjes hebben het dorp getekend en daarin de plekken aangegeven waar ze worden lastiggevallen door jongens. Op deze plekken staan nu vrijwilligers, die hierop toezien. Onze meisjes lopen nu weer met een gerust hart naar school!”
Lees meer

Al 40 jaar The Hunger Project

Het einde van honger gaat niet alleen over voedsel - het gaat juist over mensen en over het transformeren van de manier waarop de wereld werkt.

Bekijk deze inspirerende video over 40 jaar The Hunger Project Global - Het kan wél.
"Ik ben sinds een jaar een van de twee Monitoring & Evaluatie medewerkers in The Hunger Project Ethiopië, en daarvoor was ik de manager van het microkredietprogramma in een epicentrum. Ik vind het eigenlijk prettiger om op het platteland te wonen, maar voor deze baan heb ik het er graag voor over om in de stad te wonen! Ik leer hier zo veel nieuwe dingen: rapporten schrijven en een goed data-archief beheren bijvoorbeeld. Heel erg interessant en leuk! Het spannendste van mijn taken vind ik het bouwen van een nieuwe, nog betere database waarin alle data geïntegreerd wordt. Iets dat ik doe samen met een wereldwijd team. Ik heb nu een bachelor in Management en het liefst wil ik nog een masteropleiding volgen in monitoring en evaluatie. Zodat ik nog meer kan leren over dit vakgebied!"
Mehari Mengistu (33), Monitoring & Evaluatie medewerker bij The Hunger Project Ethiopië
Share
Tweet
Share
Forward
Foto's: Anna Zhu en The Hunger Project
The Hunger Project is trots om gesteund te worden door:
Dioraphte
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Nationale Postcode Loterij
Katakle
The Hunger Project | Arthur van Schendelstraat 500 | 3511 MH Utrecht | T 030 233 53 40
 info@thehungerproject.nl | www.thehungerproject.nl 
NL69 TRIO 0254 7828 76
Wil je je afmelden voor de nieuwsbrief? Klik dan op deze link 

  
Email Marketing Powered by MailChimp