9 miljoen kuub grond verplaatsen, met als extra eis: minimale uitstoot stikstof. Hoe doe je dat?
Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Nieuwste modellen getoond in de Noorse sneeuw: Scania breidt XT-serie uit
Scania nodigde onlangs de Europese vakpers uit voor ‘Scania Winter 2020’, een evenement dat jaarlijks in het Noorse Trysil georganiseerd wordt. Op een zomervliegveld dat gedurende de winter onder een dik pak sneeuw verborgen ligt, presenteerde het Zweedse truckmerk het complete gamma. Dat wil zeggen inclusief de nieuwste 13-liter motor met 540 pk en het uitgebreide XT-programma aan bouwvoertuigen.
9 miljoen kuub grond verplaatsen, met als extra eis: minimale uitstoot stikstof. Hoe doe je dat?

Nu is het nog een meer, over een jaar of vijf een volwaardige woonwijk. Liefst 9 miljoen kuub zand is er nodig om dat te realiseren. IJburg Amsterdam is in meerdere opzichten een uniek project. Met zijn 85 hectare is het zelfs het grootste landaanwinningsproject in binnenstedelijk gebied.

Lees verder >
Eerste stikstofvrije mobiele hijskraan moet voor doorbraak zorgen: ‘Straks werkt iedereen elektrisch’

Het moet dé doorbraak worden voor een emissievrije bouwsector: de eerste mobiele hijskraan van Spierings waarmee stikstovrij kan worden gewerkt. Al tien jaar werkt het bedrijf eraan en precies op het juiste moment, midden in de stikstofcrisis, is het gevaarte klaar. ‘Of je hiermee je stikst>>

Lees verder >
Onderhandelingen cao waterbouw opgeschort om PFAS: ‘Nu praten is zinloos’

De onderhandelingen over de nieuwe cao voor waterbouwers zijn zeker tot mei opgeschort vanwege de onduidelijke economische gevolgen van PFAS. Dat zeggen de betrokken partijen tegen Cobouw. ‘Zolang het ontbreekt aan feiten, heeft verder praten geen enkele zin.’

Lees verder >
Tobroco-Giant lanceert nieuwe 3,5-tons wiellader, de G3500 X-TRA

Tobroco-Giant brengt een nieuwe 3,5-tons wiellader op de markt: de G3500 X-TRA. De machine werd in het voorjaar van 2019 op de Bauma gepresenteerd, maar is nu daadwerkelijk rijp voor productie.

Lees verder >
Volg ons op social media
facebook Linkedin Twitter Instagram

Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright