Nieuwsuur Vandaag
Nieuwsuur Vandaag
Door Nieuwsuur • Editie #801 • Bekijk online
Welkom bij onze dagelijkse nieuwsbrief. We zijnom 21:30 uur te zien op NPO2 n we zijn altijdonline.
Onrust over vaccins bij zwangere vrouwen
Zwangere vrouwen lopen 2,5 keer zoveel kans om op de IC te belanden als ze corona krijgen. Toch lopen ze vaak nog deels ongevaccineerd rond. Juist bij deze groep is veel onrust over de vaccins, merken de verenigingen van verloskundigen en gynaecologen. We spreken onder meer een zwangere vrouw die - niet gevaccineerd - met corona op de IC belandde.
Hoe verder na Limburg?
Limburg wordt de afgelopen week geteisterd door uitzonderlijk zware regenval en daardoor overstromingen. Was de provincie hier wel voldoende op voorbereid? We spreken deltacommissarisPeter Glas.
Duizenden journalisten, mensenrechtenactivisten en advocaten gehackt
Software van een Isralische bedrijf NSO Group wordt gebruikt om wereldwijd journalisten, mensenrechtenactivisten en advocaten te hacken. Dat melden zestien internationale media, op basis van documenten die Amnesty International en het Franse medium Forbidden Stories in handen hebben. In totaal zouden er 50.000 slachtoffers zijn. Door de software kan NSO op afstand bestanden binnenhalen en microfoons van de telefoons aanzetten.
We spreken met een advocaat wiens telefoon werd gehackt, en metRasha Abdul-Rahim, directeur technologie bij Amnesty International.
Fijne avond!
Hoe vond je deze editie?
Nieuwsuur
Door Nieuwsuur

Dagelijks een overzicht in je mail van onze reportages, artikelen en achtergronden bij het nieuws.

Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, dan kun je je hier afmelden.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nieuwsuur met Revue.