Nieuwsuur Vandaag
Nieuwsuur Vandaag
Door Nieuwsuur • Editie #932 • Bekijk online
Welkom bij onze dagelijkse nieuwsbrief. We zijn om 21:30 uur te zien op NPO 2 én we zijn altijd online.
Complotdenkers voor de rechter
Ze dreigen met tribunalen voor ministers, maar staan vandaag zelf voor de rechter: drie mannen die complotverhalen verspreiden over kindermisbruik. Het Openbaar Ministerie verdenkt ze van opruiing tot moord en bedreiging aan het adres van RIVM-directeur Jaap van Dissel, demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge. Verslaggever Rudy Bouma volgt de zaak tegen deze drie de hele dag op de voet. 
Dreigen met tribunalen en moord: drie complotdenkers voor de rechter
Inhaalslag met de boosterprikken?
Demissionair minister Hugo de Jonge krijgt veel kritiek op de trage start van het zetten van boosterprikken. De Jonge heeft aangekondigd dat het uitdelen van de boosterprikken de komende tijd sneller zal gaan. Het streven is dat een zo groot mogelijk deel van de 60-plussers en zorgmedewerkers nog dit jaar een boosterprik krijgt. De minister wil dus een inhaalslag maken. Te gast is Roel Coutinho, microbioloog en oud-directeur van het RIVM.
Vrees voor nieuw geweld in Bosnië
Er heerst angst in Bosnië. De staat dreigt uiteen te vallen en bewoners vrezen voor geweld. Ook de internationale gemeenschap maakt zich zorgen over de fragiele vrede in het land. Een verslag vanuit de Servische republiek van correspondent David Jan Godfroid.
Spanningen in Bosnië: 'Dezelfde angsten als in 1992'
Fijne avond!
Vond je deze editie leuk?
Nieuwsuur
Door Nieuwsuur

Dagelijks een overzicht in je mail van onze reportages, artikelen en achtergronden bij het nieuws.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nieuwsuur met Revue.