Nieuwsuur Vandaag
Nieuwsuur Vandaag
Door Nieuwsuur • Editie #1211 • Bekijk online
Welkom bij onze dagelijksenieuwsbrief. We zijnom 21:30uurte zien op NPO2 n we zijn altijdonline.
Zelf bepalen over M of V?
Je mag straks zelf beslissen over je geslachtsregistratie in je paspoort. Althans, als de nieuwe transgenderwet er komt. Komende gaat de Tweede Kamer erover in debat, en dat lijkt spannender te worden dan gedacht. We spreken voor- en tegenstanders van de wetswijziging.
Russen vluchten massaal naar Georgi
De mobilisatie die de Russische president Poetin woensdag afkondigde, zorgt voor ongeziene paniek onder de bevolking. De defensieminister zei dat 300.000 reservisten zullen worden ingezet, maar niemand weet of het daarbij blijft en wie er precies opgeroepen zullen worden. Jonge Russen proberen daarom het land te ontvluchten voor ze naar het front worden gestuurd.
Veel van hen zoeken hun toevlucht in Georgi. Houdt dat land de grenzen open? We spreken er met een vluchteling en we horen van een Georgische NGO die Russische politieke vluchtelingen opvangt en beschermt wat de situatie is in het land.
'Optoppen' voor extra woonruimtes
Er moeten honderdduizenden woningen bijgebouwd worden om aan de vraag te voldoen. De woningnood is het grootst in en rondom de grote steden waar grond schaars en duur is. Volgens sommigen kun je voor een oplossing het beste naar boven kijken, naar de daken. Daar kunnen vaak nog woonlagen bovenop. Optoppen heet dat in de bouw. Een oud idee, dat duizenden extra woningen per jaar kan opleveren. Wij kijken hoe optop-topper Rotterdam dat aanpakt.
Fijne avond!
Vond je deze editie leuk?
Nieuwsuur
Door Nieuwsuur

Dagelijks een overzicht in je mail van onze reportages, artikelen en achtergronden bij het nieuws.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nieuwsuur met Revue.