Nieuwsuur Vandaag
Nieuwsuur Vandaag
Door Nieuwsuur • Editie #1318 • Bekijk online
Na duizenden edities stoppen we vanaf woensdag met onze dagelijkse nieuwsbrief. We bieden informatie over onderwerpen in de uitzending voortaan overzichtelijk aan: op Nieuwsuur.nl. Vaak is die informatie in de loop van de dag al bekend, ook op Teletekst-pagina 221. Blijf ons volgen: elke dag om 21.30 uur op NPO 2 en natuurlijk altijd online: via de website, op YouTubeTikTokInstagram en Twitter.
Russische dreiging
De oorlog in Oekraïne duurt voort. Zo vuurt Rusland nog geregeld raketten af of het land, afgelopen weekend nog werd een appartementencomplex geraakt door een raket, met 40 burgerdoden als gevolg. Onze verslaggever Jan Eikelboom is in Dnipro en doet verslag vanuit een stad onder vuur.
Daarnaast kijken we naar de komende maanden. Rusland lijkt zich voor te bereiden op een offensief. Hoe serieus moeten we dat nemen en wat betekent dat voor de strijd?
Jan Eikelboom on Twitter: "We zijn nu in Dnipro waar nog steeds wordt gezocht naar slachtoffers. Het dodental staat nu op 40. De hoop nog overlevenden te vinden is opgegeven. https://t.co/Y1CZGz77Og" / Twitter
Wantrouwen in Finland
In onze serie De Nieuwe Muur verkent verslaggever Saskia Dekkers het snel veranderende Europa na de inval in Oekraïne. Dit keer is ze in Finland, waar het wantrouwen jegens Russen flink is gegroeid. Het land heeft een grens met Rusland van zo'n 1340 kilometer lang. Bij grensovergang Vaalimaa, niet ver van Sint-Petersburg, worden alle Russen doorgelicht.
Fijne avond!
Vond je deze editie leuk?
Nieuwsuur
Door Nieuwsuur

Dagelijks een overzicht in je mail van onze reportages, artikelen en achtergronden bij het nieuws.

Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Nieuwsuur met Revue.